- Дата и час: 04 Фев 2025, 00:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно скритата камера
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Относно скритата камера
Е, сега, защо ни бъзикате така адвокатите - например, че четем.
Разбираемо е, че четем - нали трябва да изпреварим другите - няма алтернатива - в съвременния гладиаторски бой победите и загубите са еднакво кръвосмъртни и еднакво жестоки за победения.
Учи Николов, учи.
После ще четеш на ъгъла на някоя улица, взимайки решения.
Наполеон не се става, но херцог Уелингтън се става.
Ето и късмета ми от "Лаваццата" днес:
Не се стреми да бъдеш пръв като се качваш на раменете на другите, просто ги изпревари.
Разбираемо е, че четем - нали трябва да изпреварим другите - няма алтернатива - в съвременния гладиаторски бой победите и загубите са еднакво кръвосмъртни и еднакво жестоки за победения.
Учи Николов, учи.
После ще четеш на ъгъла на някоя улица, взимайки решения.
Наполеон не се става, но херцог Уелингтън се става.
Ето и късмета ми от "Лаваццата" днес:
Не се стреми да бъдеш пръв като се качваш на раменете на другите, просто ги изпревари.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Относно скритата камера
Ти си демократ! Не трябва да ми го пипаш.
-
iskrec - Потребител
-
satir - Активен потребител
Re: Колеги моля за малко ПОМОООЩ!
Iskrec, блестящо изказване.
Калахане, какво се занимваш - трябва да ги връщаш в трети курс - безсмислено е.
Калахане, какво се занимваш - трябва да ги връщаш в трети курс - безсмислено е.
- advokat__nikolov
Калахане, и още - по би имало смисъл, ако обесняваш тия неща например на мен. Така ще вървиш напред и няма да се връщаш назад.
- advokat__nikolov
Браво Иване,
Чл. 157. (1) (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 92 от 2002 г., бр. 75 от 2006 г.) Който извърши полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използува положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.
Чл. 157. (1) (Доп. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 92 от 2002 г., бр. 75 от 2006 г.) Който извърши полово сношение или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използува положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.
-
iskrec - Потребител
Случайно да си чул, че в форума има начин на изразяване!
-
iskrec - Потребител
Още един път бай Иване:
То аз, не ща да се заяждам с колегата advokat_nikolov, но понеже е споделил, че е в трети курс, но е неимоверно подготвен относно законодателството явно, нека му обърна внимание да се замисли по въпроса кога, аджаба, един човек може да сложи пред името си професионалната титла "адвокат"? И понеже сте запознат с препращането (браво!, за което) - справка "Закона за адвокатурата"!
А на размишленията относно защитата на потребителите, темата е доста дълга, защото освен националното, особено актуално е и правото на Общността специално по тази тема. В сайта на комисар Кунева има доста интересни теми.
" Иване, Иване...................."
То аз, не ща да се заяждам с колегата advokat_nikolov, но понеже е споделил, че е в трети курс, но е неимоверно подготвен относно законодателството явно, нека му обърна внимание да се замисли по въпроса кога, аджаба, един човек може да сложи пред името си професионалната титла "адвокат"? И понеже сте запознат с препращането (браво!, за което) - справка "Закона за адвокатурата"!
А на размишленията относно защитата на потребителите, темата е доста дълга, защото освен националното, особено актуално е и правото на Общността специално по тази тема. В сайта на комисар Кунева има доста интересни теми.
" Иване, Иване...................."
-
iskrec - Потребител
Въобще не схващам какво бръщолевите. Да не сте на пета водка.
- advokat__nikolov
Ако ли пък аз съм ви объркал, го тълкувайте по чл. 15 НК.
- advokat__nikolov
В случая на чл. 15, метафорично, Вие сте "общественоопасните последици". А аз, в случая, нито съм бил длъжен или - нито бих могъл да бъда длъжен, дори и да е протекла мисъл.
- advokat__nikolov
Вече започвам да говоря с правните норми, т.е. осъщетвен е диалог, а не монолог.
Следователно: има два типа юристи: "диалози" и "монолози".
- advokat__nikolov
Вече започвам да говоря с правните норми, т.е. осъществен е диалог, а не монолог.
- advokat__nikolov
Вече започвам да говоря с правните норми, т.е. осъществен е диалог, а не монолог.
- advokat__nikolov
Те били наричани от Древен Рим ето така:
dialogvm lex (лат. "говорещ от името на закона")
monologve promnus lex (лат. "говорещ от свое име свой си закон")
dialogvm lex (лат. "говорещ от името на закона")
monologve promnus lex (лат. "говорещ от свое име свой си закон")
- advokat__nikolov
Мога мигновено и най-простата фактическа обстановка да я свържа по аналогия със смисъла на юридическа норма.
Спорехме с един колега за вината му по казуса за закъсняването му, от което имаше неблагоприятни за нас последици. Установихме, че е виновен. Твърди, че не е имало волева дейност, защото е спял, респ. няма деяние и съотв. вина. Но той греши. Такава волева дейност е била на лице няколко момента по-рано-когато колегата се е отдал на съня си без да помисли за онова, което трябва извършва, а именно да се срещне с мен, т.е. несъзнавано-непредпазливо деяние под формата на бездействие. Следователно е виновен.
Така също може да практикуваш, като използваш фактическата действителност за "работна маса" на правната норма, в случая с чл. чл. 9, 11 НК.
Мога да ви говоря и още, но съм утре на упражнения по Наказателно право.
Спорехме с един колега за вината му по казуса за закъсняването му, от което имаше неблагоприятни за нас последици. Установихме, че е виновен. Твърди, че не е имало волева дейност, защото е спял, респ. няма деяние и съотв. вина. Но той греши. Такава волева дейност е била на лице няколко момента по-рано-когато колегата се е отдал на съня си без да помисли за онова, което трябва извършва, а именно да се срещне с мен, т.е. несъзнавано-непредпазливо деяние под формата на бездействие. Следователно е виновен.
Така също може да практикуваш, като използваш фактическата действителност за "работна маса" на правната норма, в случая с чл. чл. 9, 11 НК.
Мога да ви говоря и още, но съм утре на упражнения по Наказателно право.
- advokat__nikolov
Добре де, защо оспамихте темицата?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
сори за спама, ама тоя пак не е пушил май
николов, изпий един тутун, докато е време!
николов, изпий един тутун, докато е време!
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
|
|