Моля, за мнения по този специфичен въпрос, Благодаря!
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
|
|
portokal написа:Преобладаващото, ако не почти единственото, мнение е, че не може, т.е. права е габровската прокуратура. Мисля, че назад във форума можеш да намериш с търсачката дискусии около темата.
karlson написа:Защо да е незаконосъобразно тълкуването на закона - моля дайте пример за формално престъпление с пострадало лице.
последните са възможен пряк и непосредствен резултат на престъплението , но възможен , защото близки може да няма , защото близките може да се радват на смъртта на роднината си , затова и не са съставомерна последица на убиството.
Това е , разледващите органи се ръководят от криворазбрана процесуална икономия
karlson написа:Но струва ми се, че смесвате резултата с настъпването на вредите - едното няма общо с другото (макар че в повечето случаи се припокриват) - едно престъпление може да е резултатно без да има съставомерни вреди.
radeva написа:karlson написа:За 234в съм категорична, че вредите не са съставомерни, в случая няма и пострадало лице.
quote]
а лицето, собственик на водата или енергията, какво е? дарител?
едно престъпление може да е резултатно без да има съставомерни вреди
...
Може ли да ми дадете пример за такова престъпление?
[/color]REVOLUTION написа:radeva написа:karlson написа:За 234в съм категорична, че вредите не са съставомерни, в случая няма и пострадало лице.
quote]
а лицето, собственик на водата или енергията, какво е? дарител?
Колега няма смисъл.Спорили сме много по този въпрос.Няма никой да си отстъпи от мнението.Стягайте се за гражданския процес , това Ви е изхода.Другото са празни приказки.
Успех!
radeva написа:Благодаря за мненията, не искам и не очаквам някой да отстъпи от мнението си, а просто добре да го обоснове, за да намеря аргументи да променя практиката на прокуратурата.
По-скоро агитката на ЦСКА ще гласува за Александър Томов на изборите , отколкото прокуратурата да си промени становището.Особено сега когато е подплътено и с практика на ВКС.Тука колкото и добре да се аргументираме , мисля , че няма да го направим по-добре от проф.Чинова-Вижте нейните аргументи срещу тази практика в книгата и Новите положения на досъдебното производство.Също и на акад.Павлов-много подробно развити, а в това отношение НПК не е променен , така че и неговите аргументи са използваеми.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта