начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Публична продан - помогнете!

Публична продан - помогнете!

Мнениеот b_marinova » 12 Юни 2009, 17:11

Здравейте!Тепърва разучавам сайта и форума в него,затова моля за разбиране,ако нещо бъркам.
Моля за ценен съвет!!!Преди време дядо ми прехвърли 4/6 от апартамента си на мен,а по 1/6 останаха на майка ми и леля ми /неговите дъщери/. Малко по-късно леля ми изненадващо ни изпрати призовка и започнахме дело, с което тя си искаше 1/6 под формата на пари.Мина една оценка на жилището,тя я оспори, мина и тройна експертиза.За споразумение неможе и да става дума, тъй като и след оценките,тя искаше повече и повече. След месец съда излезе с решение: публична продан!Искам да разбера - възможно ли е това, при условие,че когато дядо ми направи прехвърлянето вътре бе записано,че той докато е жив ще има право да живее в това жилище.
Моля за отговор!
b_marinova
Нов потребител

Re: Публична продан - помогнете!

Мнениеот p_dyan » 12 Юни 2009, 22:07

Спокойно, не се притеснявайте. След като не сте успели да се споразумеете с тази опърничава леля за нейните само 1/6 ид.части то се отива на публ.продан.
След като вие имате 5/6 ти няма да има проблем и вие да наддавате докато вземете имота. Така 5/6 са си ваши, а останалата 1/6 част от образуваната цена на търга ще платите на лелята. Не мислете, че на търговете е нещо бог знае какво и че цената отива в небето. Няма такова нещо, дори може под пазарна цена да го вземете, в тази криза и липса на купувачи.
Най-неприятното е че трябва да се плащат разноски на съдебен изпълнител и държавни такси прочие. Глупава е тази ваша леля. След като има оценка от вещо лице , какво по-различно очаква да получи тази леля на търг?
Относно дядото с право на ползуване- това не пречи имота да се продава.
Дръжте ни в течение за да може тук някои колега да подсказва.
p_dyan
Потребител

Мнениеот b_marinova » 14 Юни 2009, 10:07

Благодаря много за отговора ви!Предстои ни среща с нашия адвокат,с който да се обсъдят вариантите.Бихте ли ми казали само-в края на решението за публичната продан има и такси,които дължим за самото производство/които не са ми никак малки/.Ако оспорим решението,пак ли ги дължим? :(

Предварително ви благодаря!
b_marinova
Нов потребител

Мнениеот b_marinova » 14 Юни 2009, 10:11

И още нещо-къде мога да прочета и да се информирам за самата публична продан като процедура? Съжалявам,но никога не съм се сблъсквала с подобен случай и тази материя ми е абсолютно непозната. :cry:
Благодаря!
b_marinova
Нов потребител

Мнениеот p_dyan » 14 Юни 2009, 12:48

виж тази тема , която също ще ти е полезна с подробния отговор. информация за търга, насрочване и прочие ще получите от съд.изпълнител, с когото трябва да сте в тясна връзка, той дори ще може да ви посочи има ли подадени наддавателни предложения.
относно таксите, които се дължат виж тарифата на съдебните изпълнители , специално т.24, ще има и такса за вписване на постановлението за възлагане в Агенция по вписвания, като тази такса също се плаща от купувача, като предполагаме че ще сте вие с 5/6 ид.части.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство