начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Moля за съвет относно МПС на мое име- СИО

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Moля за съвет относно МПС на мое име- СИО

Мнениеот kiki » 25 Юни 2009, 21:11

В процес на развод съм. Съпруга ми има кола, но собственик се води майка му и бус на негово име- СИО. На мое име има лек автомобил, също придобит по време на брака. В молбата си за развод съм приложила копие от регистр. талон и претендирам ползеането му. Проблема е, че не съм виждала колата от половин година. Настоявала съм да я ползвам или да я оствим на паркинг, до като излезе съдебното решение, но съпруга ми заявява че по-скоро би я запалил или закарал да я разглобят на части, отколкото да я ползвам. Знам, че може да го направи, т.к. е помагал на свои приятели да се отърват по този начин от колите си с цел застрахователна измама. Освен това ми е казавал, че я е давал на хоря с обещание да им я прехвърля след като платят вноски, и след като изплатят няколко такива, отива с резервен ключ да си я вземе ,а те си мислят че е открадната. Дали мога да я обявя за издирване- в мен е оригиналния талон. Имам две малки деца и колата ми е необходима, но се страхувам че може да не я видя повече.
Благодаря Ви предварително.
kiki
Младши потребител

Re: Moля за съвет относно МПС на мое име- СИО

Мнениеот Гост. » 26 Юни 2009, 10:06

Леле... застрахователни измами...
По бракоразводното нямате ли адвокат, който да разреши тези проблеми? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kiki » 26 Юни 2009, 11:09

Имам адвокат- според него преди да излезе съдебното решение за развода, от полицията нищо не могат да направят. Исках просто и второ мнение.
kiki
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 26 Юни 2009, 11:20

Това, което ви е казал колегата е самата истина.
МПС все още е собственост и на двама ви.

По скоро следва да говорите директно със съпругът си и да му кажете, какво смятате да правите. Може и да я обявите за открадната, но ако се окаже в негово владение?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот system » 26 Юни 2009, 11:38

poli_g написа: Може и да я обявите за открадната, но ако се окаже в негово владение?

Е ... Кражба има и когато част от вещта принадлежи на виновния. Ако съпругът е отнел владението от питащата, защо не ... Само че делото е ЧХ - чл. 218в от НК, и трябва питащата да подава тъжба до съда. И как ще доказва пред съда намерението на съпруга си за своене, идея си нямам :wink:
system
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 26 Юни 2009, 12:11

kiki каза:
Знам, че може да го направи, т.к. е помагал на свои приятели да се отърват по този начин от колите си с цел застрахователна измама. Освен това ми е казавал, че я е давал на хоря с обещание да им я прехвърля след като платят вноски, и след като изплатят няколко такива, отива с резервен ключ да си я вземе ,а те си мислят че е открадната.

Много сериозни обвинения... Ако всичко това е истина, а не просто известния клеветнически феномен около много бракоразводни дела, то вие kiki със знанието си за извършено престъпление се превръщате в съучастник, ако не сезирате прокуратурата :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот kiki » 26 Юни 2009, 12:34

Това е всеизвестна практика- да се застрахова автомобила и след разглобяването да се обяви за откраднат и да се получи застрах. сума :roll: Но разбира се съм нямала доказателства, не ме е вземал със себе си до въпросните сервизи, но съм сигурна че го правеше.
kiki
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 26 Юни 2009, 13:40

Има начини и специалисти, kiki, които знаят как се прави разследване, как се доказва престъпното деяние. Това им е работата... Като си мълчим ние подпомагаме превръщането на обществото ни в престъпно общество и само разнасяме слухове, които не рядко са си обикновени клевети... И това, че то вече е такова, с нищо не оправдава подпомагането му.
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Семейни казуси