начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

конкурс за магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за магистрати

Мнениеот !@678 » 06 Окт 2004, 09:32

Ами то като всички кандидатстват в София така ще е. В колко администрации в други градове /доста от които и родни на съответните юристи/ търсят такива кадри, но народа НЕ-в София ще се работи!
!@678

Мнениеот 555 » 06 Окт 2004, 10:13

Съотношението със сигурност ще е над 20:1...особено за по-големите градове, пък да не говорим за Сф
555

Мнениеот Thody » 06 Окт 2004, 10:17

Прочетете си наредбата за изпита и ще ви се изясни-конспектът е за устния изпит, казусът е за писмения.
Thody

Мнениеот hidalgo » 06 Окт 2004, 11:31

Благодаря!
А за наплива - ще има, как няма да има - и в големите и в по-малките градове!!! Длъжностите са особено привлекателни и то най-вече за младите колеги!
hidalgo

Мнениеот 555 » 06 Окт 2004, 12:26

Незнам, но защо имам усещането, че ще стане като миналата година-ще трясната един казус с непълна фактология, пък се чуди после кое би могло да е правилното решение....Лично аз миналата година се явявах и познайте какво беше.....Така, че за тези, които се явяват за първи път-не влагайте големи надежди!
555

Мнениеот Thody » 06 Окт 2004, 16:28

На предишния конкурс от 2003 г. подадоха документи и бяха допуснати ок.700 душши, на писмения изпит се явиха ок.650.
Thody

Мнениеот Thody » 06 Окт 2004, 16:30

Не знам какво й беше непълното на фактологията, но след комисията формулира казуса, те измислят кави да са фактите по него.
Thody

Мнениеот 555 » 06 Окт 2004, 17:05

т.е??? Нещо не разбирам...
555

Re: Ex-pert

Мнениеот чакащ » 06 Окт 2004, 17:12

Беше дал отговорите на казуса за съдии, а можеш ли да ни насочиш и към отговорите на конкурсите за прокурори и следователи
чакащ

Мнениеот Anita_79 » 07 Окт 2004, 20:07

Кога ще обнародват в ДВ решението, някаква идея?!
Anita_79

Мнениеот Bubi » 07 Окт 2004, 22:22

В решението на ВСС пише "незабавно" да се обнародва, а оттогава минаха два броя на ДВ. Не, че съм гледала в тях, но щом вие казвате, че не е публикувана обявата...Явно нашето и понятието на ВСС за незабавност се различават :))) Може пък утре да стане малкото чудо на обявяването на големия конкурс! :))
Bubi

Мнениеот zoroaster » 07 Окт 2004, 22:25

Да и задължително да бъдат във формата на Нотариален акт!!!
zoroaster

Мнениеот zoroaster » 07 Окт 2004, 22:28

Аре бегай от тука бе немаш 12 хил евро да си плати6 и затова те е яд ми интересуваме се те се избиват бързо тегли банков кредит стига си злобял!!!
zoroaster

Мнениеот Chopur » 08 Окт 2004, 09:47

Конкурсът е обявен в днешния брой на ДВ.Относно стажа-тези,които по една или друга причина нямят такъв,следва да представят стажантската си книжка-трудов стаж.Информацията е директно от ВСС-секретариат.Успех.
Chopur

Мнениеот vesina4 » 08 Окт 2004, 11:30

мисля, че тези конкурси са предварително предрешени и ако човек няма връзки е безмислено да участва в тях, особено в големите градове...за по-малките градчета понякога става и без връзки, но много рядко
vesina4
Младши потребител

Мнениеот donnamob » 08 Окт 2004, 12:36

По време на стажа в съда, младите съдии при които бях, ме убеждаваха, че е изключително трудно да спечелиш с връзки, защото всяка работа се проверява от няколко човека от комисията, повечето са честни хора. Всички тези съдии работят в София и са от провинцията, не са вярвали, че имат шанс, но са спечелили.Така че, със сигурност може да твърдим, че всичко е предрешено само ако сме изключително добре подготвени, с безупречна логика, с аргументирано изложение. Ако не ни достигат знания, няма да е сигурно защо не печелим- защото има връзкари или защото ние не сме се представили добре. Аз така мисля.
donnamob
Младши потребител

Мнениеот 5555 » 08 Окт 2004, 15:07

Някой дали може да ми каже какво точно означава подробна автобиография?CV с повече информация или "Аз съм роден................Майка ми и баща ми работят...................."
5555

Re: Kazusa

Мнениеот milena_a » 08 Окт 2004, 15:39

Molq , publikuvaite kazusi ot minali izpiti!
milena_a

Мнениеот mi_lena » 08 Окт 2004, 20:47

Казусите са вече публикувани в същата тема на форума с автор "Казус от миналия конкурс". Погледнете ги.
Аватар
mi_lena
Потребител

Мнениеот N » 09 Окт 2004, 20:57

A kade po-to4no da pogledna????
Ako ima6 kazusite i tehnite re6enia, molia te da mi gi prati6 na nidel@abv.bg

Mersi:)
N

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити