начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Възбрана

Възбрана

Мнениеот p_nedev » 20 Юли 2009, 11:08

Здравейте,
Имам въпрос, свързан с изпълнителното производство. Наложен е запор върху апартамент, на който аз съм наемател. Ще рефлектира ли това върху мен в случай че наемодателят не изпълни задължението си в срок?
Благодаря предварително.
p_nedev
Нов потребител

Re: Възбрана

Мнениеот n_ikito » 20 Юли 2009, 11:20

Зависи от договора Ви с наемодателя.... ако е вписан споко, ако не зависи...
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот p_nedev » 20 Юли 2009, 11:23

Не е вписан.
p_nedev
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Юли 2009, 11:33

Ако наемодателят Ви не изпълни задължението си , ще се проведе публична продан на имота и ако последната е успешна , жилището Ви ще има нов собственик.След като дог.Ви за наем не е вписан , остава да се види дали има достоверна дата , тоест дали подписите са нотариално удостоверени , защото тогава се отбелява и датата(има и други способи за определяне на достоверна дата , но те са по-скоро теоретични).Ако това е така , договорът е задължителен за купувача на имота , но не повече от 1 година от прехвърлянето му.Ако дог,. за наем няма достоверна дата и вие сте във владение на имота , то спрямо купувачът този договор се счита , сключен с неопределен срок и купувачът може да го прекрати с 1 месечно предизвестие.Наемодателят дължи обезщетение на наемателя , ако последният бъде лишен от ползването на имота преди изтичане на уговорения в дог.срок , поради прехвърлянето на имота.Това е накратко , успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот p_nedev » 20 Юли 2009, 11:40

Благодарности!
p_nedev
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство