начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

ВСС - наглост, облечена във власт

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: ВСС - наглост, облечена във власт

Мнениеот cerera » 27 Юли 2009, 14:46

Естествено, че адм. ръководител трябва да е представителен. Кой ще вземе на сериозно някяква гъба ухилена на среща, колкото и качества да има.Не, че представителният няма да се срине в случай, че след като си отвори устата избълва небивалици. И двата варианта са неприемливи, но закона предвижда комплексни качества. Тези, които ги нямат - не стават. Това е. Смятам, че е разумно. Занемарените да се поддържат - те имат шанс, а ограничените - никакъв.
cerera
Младши потребител

Мнениеот portokal » 27 Юли 2009, 14:48

е, че представителният няма да се срине в случай, че след като си отвори устата избълва небивалици.

Като че ли това, което се случва след отварянето на устата, също се обхваща от представителността. Имам предвид убедителното и гладко говорене например. Представителност няма да е само красив външен вид (както намекна най-напред вездесъщият Пламен Пенев ;-)).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот cerera » 27 Юли 2009, 14:50

Все пак и съдържание.
cerera
Младши потребител

Мнениеот cerera » 27 Юли 2009, 15:14

[quote="ponedelnik"]Карера, или кариера - не знам
Да поясня - cerera няма нищо общо с кариера - това е богиня на земята и земеделието, законодателка, покровителка на мира и брака.
А що се отнася до миризмата - може и да е собствена.
cerera
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 27 Юли 2009, 15:24

към богинята CERERA
не мислите ли,че звучите много пристрастно и най-вече несериозно в изказванията си.Явно имате все пак нещо общо с ВСС/като казвам общо не значи да сте пряко част от него-може да е косвено/,щом така яростно ,но за съжаление безпочвено му адвокатствате.
Най-прозрачния ВСС :lol:
julieta_9
Потребител

Мнениеот julieta_9 » 27 Юли 2009, 15:26

властта започна вече сама да се обожествява,толкова са се самозабравили :shock:
julieta_9
Потребител

Мнениеот system » 27 Юли 2009, 15:31

julieta_9 написа:към богинята CERERA
не мислите ли,че звучите много пристрастно и най-вече несериозно в изказванията си.Явно имате все пак нещо общо с ВСС/като казвам общо не значи да сте пряко част от него-може да е косвено/,щом така яростно ,но за съжаление безпочвено му адвокатствате.
Най-прозрачния ВСС :lol:

julieta_9 написа:властта започна вече сама да се обожествява,толкова са се самозабравили :shock:

Подигравките са излишни, колежке. Церера е просто име, което участник във форума си е избрал. По Вашата логика, ако се водим по имената на участнниците, трябва мен да отъждествяват с някоя система, а Вас сигурно с Шекспир.
Между другото, Церера е и име на астероид - доколкото зная, най-големият в Слънчевата система. Само за сведение.
system
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 27 Юли 2009, 16:34

ponedelnik каза:
От скандализирането ви разбирам, че възприемате "представителност" като оценка за външен вид.

Ами да, ponedelnik! "Представителност", отнесена към субект, а не към институция или гражданско сдружение, при оценка на неговите индивидуални качества, означава именно да се оценяват физическите му данни: ханш, гръдна обиколка, дължина на бедрото, бицепсите, усмивката, умението да се облича... все неща несвързани с качествата му на организатор (дори по някога несвързани с личните му качества, а с тези на шивача му!) на една подвластна на списък от правила система.
Като физик, изучавал астрономия, system, се чувствам задължен да ви подкрепя. Да! Церера е името на най-големия астероид в слънчевата система. Наречен е така на името на посочената римска богиня. Не богинята на астероида, астероида на богинята!
Не искам да ставам Мара Подробната, но за характера и особено за комплексите на един човек може да се каже много по избрания от него ник... Това зад което се крие, за страховете му, за маниите му... Мисля и Калахан би се съгласил с мен! Разбира се това е недостатъчно за диагноза! Не го приемайте лично, моля!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот cerera » 27 Юли 2009, 19:37

Няма как да си мишка и да решаваш съдбите на хората. В тази връзка - ДА ИМАМ ДОБРО МНЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ. Ако не се уважавам, няма как да си позволя да ПРАВОРАЗДАВАМ. Гордея се с работата си и не мисля, да се принизявам до тези, на които им мирише на свине. Около мен няма миризми. Започнеш ли да ги усещаш, значи нещо не е наред със самия теб.Относно АНТИЧНИТЕ БОГОВЕ -ХАРЕСВА МИ - CERERA, без обожествяване- много елементарно тълкуване на ника.
cerera
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 27 Юли 2009, 20:10

И аз имам високо мнение за себе си и се себеуважавам, но не се подвизавам по форумите, самонаричайки се ЮПИТЕР :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот huligan » 27 Юли 2009, 20:24

plamen_penev написа: Не искам да ставам Мара Подробната, но за характера и особено за комплексите на един човек може да се каже много по избрания от него ник... Това зад което се крие, за страховете му, за маниите му... !

И за чувството му за хумор, Пенев. И за силата да не се взема насериозно. Това да го знаеш от мен, Gudio, gega, cruel_la, Кarakochev и пр., въпреки, че не можеш да го разбереш.
А за ВСС - не си прав/а, cerera. Моделът на постоянно действащ орган е разочароващ (най-меко казано). С изключение на 3-4-ма почтени хора, останалите се почувстваха "началници" на система с която нямат нищо общо. И няма да го имат след приключването на мандата им.
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот listi » 27 Юли 2009, 21:07

"... Попова обобщи приоритетите си като "опростяване на процедурите и подбор на кадърни хора, които да ги прилагат".

Ще бъде създаден магистратски съвет към Министерството на правосъдието, каза пред журналисти министър Попова. В съвета ще бъдат включени съдии и прокурори, следователи и членове на Висшия съдебен съвет в много тесен кръг.

"Идеята е да дойдат колеги-съдии, прокурори и следователи и хора от Висшия съдебен съвет към кабинета на министерството. С тях ще обсъждаме всичко това, което стъпка по стъпка трябва да се случва, за да покажем, че сме започнали от първата минута да работим за радикални реформи в съдебната система", каза Попова...."
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2325471
:D :D :D :D Хайде да си приказваме за тази, която няма да стане. :D
listi
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 27 Юли 2009, 22:17

Личното ми мнение за Попова - която вероятно ще да е правосъдният министър -научете се да се изразявате за аудиторията - ясно е кой е Чърчил, кой е Дарвин, кой е Леонардо, но Попова все още не е ярко светило - мишкувала по прокуратурата жена, с мания за величие или пък самата светлина в края на тунела.

Мишка гризала сиренце, прокурора се събудил и видял, че му няма вещественото доказателство. Че се работи, работи се.

То и аз съм работил така - за шкембе и хемероиди.

Няма да се впускам в подробности - как се вика на разпит 90 годишен старец - той направо живи мощи - на разпит в следствието. Как същият го викат на прокурорско дело в съда - паркетните лъвове имат навика да се разхождат по паркета - но никога не биха наранили стъпалата си с асфалт, какъвто все по рядко има за пешеходците, с камъни и тръни.

А това за съдията няма да го казвам - все пак почина човека. Но все пак оттогава придобих ценния лаф на стареца - "Мама ти да .... адвокатска".

Разбира, се не виня правосъдието - то толкова си може - жените са по-средна ръка човек - иначе са свежарки.

Абе, логореята лекува ли се?
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот herr_richter » 27 Юли 2009, 23:11

За мене ВСС е един ненужен орган.
herr_richter
Младши потребител

Мнениеот portokal » 28 Юли 2009, 13:29

ОК, а кой да изпълнява неговите функции тогава?
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот herr_richter » 28 Юли 2009, 14:50

Преди няколко години Антон Станков прокара в стария ЗСВ идеята за общи събрания на магистратите, макар и с ограничени правомощия - само да могат да предлагат на ВСС назначаване на административен ръководител. Тези разпоредби бяха обявени за противоконституционни с едно решение на КС, пълно с лозунги. Може отново да се помисли по тази идея.
Последна промяна herr_richter на 28 Юли 2009, 18:14, променена общо 1 път
herr_richter
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 28 Юли 2009, 15:14

Много съм се чудил, що за чудо е това "ВСС". Съвет на какво? Или съветват някого? Не е ли това което върши във възможностите на министерството? Та това е чисто административна работа! Обаче най се зачудих, когато НС запремята законите за да снабди ВСС и с Инспекторат и особено ме озадачиха мотивите за това - вече съществуващия Инспекторат със същите функции (!) към министъра "не работел" (което си беше вярно - не споря!). Но станах съвсем подозрителен, когато "новия" ВСС се опита да отнеме конституционни правомощия на министъра на правосъдието като си ги присвои чрез ... правилник! Запитах се: какво става тук! Вече наричаме изнудвачите "рекетьори", ама и министерствата ли ще преименуваме...
Не казвам нищо, просто питам знаещите: какво става тук? cerera?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот porcelain » 28 Юли 2009, 16:54

За Мишките и хората...
:shock: ...Съдебната система се напълни с мишоци,които не само правораздават,но си и пълнят джобчетата.Разбира се,не всички са маскари,но като гледам конкурсите и последващите "избори" и назначения на адм.ръководители,то просто на човек му се повръща :( !Хора,които изобщо са за затвора(казано на махленски),са назначени за втори мандат :!: Тези апотеози на колегата Церера за прозрачност и ефективност на настоящия ВСС ,според мен ,са повече от ясни...Но това си е нейно мнение и ,поне мен,а и доколкото ми е известно и мнението на колегите ,които ме заобикалят,не може да ни убеди в противното.Няма нужда да се изтъкваме по форумите кой колко знае и може!Резултатите от работата показват(нямам предвид брой приключени дела,понеже това не е критерий!-поне според мен).
porcelain
Младши потребител

Мнениеот listi » 28 Юли 2009, 18:14

porcelain написа:колегата Церера

Колегата или богинята Церера ? :D Тя по-добре да си стои там на астероида си и да си се радва на светилата, които още й мъждукат от ВСС, защото Бойко май съвсем скоро ще им загаси светлинките. А някои от тях може и още по-скоро да научат думата "пандела" какво означава. :D :D :D
Последна промяна listi на 30 Юли 2009, 19:09, променена общо 1 път
listi
Потребител

Мнениеот cerera » 29 Юли 2009, 00:07

Пенев, не разбирам учудването Ви. Как така ВСС да си присвои правомощия чрез създаването на правилник? Закона изисква наличието на такъв. Хубав или лош - закона трябва да се спазва. Ако приемем, че съдебната система е ламя -/влагайки в това сравнение силата, издръжливостта и умението да оцелява, въпреки, че както в приказките и легендите хората са се съмнявали в това, че я има/, то ВСС е главата на ламята. Без нея тя не може да съществува. За това ВСС трябва да го има. Ако сте забравили - да припомня, че съветът беше създаден по препоръка и изискване на ЕС. Бяхме свързани с Министерство на паровсъдието, което не беше редно, тъй като изпълнителната власт не трябва да се преплита със съдебната, за това и се роди ВСС. А що се отнася до злорадото очакване на listi, може би някой ден ще изгрее слънце на тъмната й улица, но това не е сигурно, защото лошотията е разрушителна преди всичко за този, който я бълва.
cerera
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт