начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Изпълнителен лист срещу дружество в ликвидация

Изпълнителен лист срещу дружество в ликвидация

Мнениеот ivodrag » 01 Сеп 2009, 11:31

Колеги, случаят може би е елементарен, но досега не съм имал точно такъв. Значи, имам ИЛ по заповед по 410 ГПК. Междувременно, длъжника- АД, е обявил ликвидация, назначил е ликвидатор и е обнародвал покана до кредиторите. Мисля, да си образувам изпълнително дело при ЧСИ, а отделно от това да предявя вземането пред ликвидатора. Това ли е начина, или греша? Освен това, след образуването на изп.дело, следва ли да предявя пред ликвидатора и разноските по изпълнението?
Последна промяна ivodrag на 02 Сеп 2009, 15:11, променена общо 1 път
ivodrag
Младши потребител

Re: Изпълнителен лист срещу дружество в ликводация

Мнениеот hidden » 01 Сеп 2009, 22:03

ivodrag написа:Мисля, да си образувам изпълнително дело при ЧСИ, а отделно от това да предявя вземането пред ликвидатора. Това ли е начина, или греша? Освен това, след образуването на изп.дело, следва ли да предявя пред ликвидатора и разноските по изпълнението?

И на двата въпроса отговорът е положителен.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Re: Изпълнителен лист срещу дружество в ликвидация

Мнениеот ivodrag » 02 Сеп 2009, 15:15

Благодаря за отговора.
ivodrag
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство