начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запор и принудително изпълнение в/у членство в ЖСК

Запор и принудително изпълнение в/у членство в ЖСК

Мнениеот ivtis » 05 Авг 2009, 09:43

Имаме ИЛ срещу длъжника. Той не работи, има съсобствена къща с майка си в едно малко село и е вписан като член кооператор в ЖСК. ЖСК то е построено, жилището се ползва, макар, че кооперацията не е приета с Акт 16 и няма издадени НА за жилищата. /Масов случай с българските ЖСК - живеят хората в неприети сгради./
Въпроса е относно насочване на изпълнението срещу членството в ЖСК /нали до приемането с Акт 16 имотите са собственост на ЖСК/.
Моля споделете опита и практиката си по този казус.
Благодаря предварително :)
ivtis
Младши потребител

Re: Запор и принудително изпълнение в/у членство в ЖСК

Мнениеот ivtis » 06 Авг 2009, 15:52

Гледам, че доста посетители на форума са чели въпроса ми. Никой ли не се е сблъсквал с такъв казус? Пишете моля Ви....
ivtis
Младши потребител

Мнениеот ivtis » 02 Сеп 2009, 23:27

От 136 прочели въпроса ми , никой ли няма мнение ?!
ivtis
Младши потребител

Мнениеот hidden » 02 Сеп 2009, 23:58

Моето мнение е, че в ГПК не е предвиден подобен способ за изпълнение. Подобен проблем стои и с редица други имуществени права, освен членствените, като например тези, свързани с интелектуалната собственост, например патент или търговска марка.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот ivtis » 20 Сеп 2009, 21:59

И как сте процедирали в такъв случай? Приложение по аналогия на текст от закона или...?
ivtis
Младши потребител

Мнениеот 777777 » 23 Сеп 2009, 11:44

Според мен следва да бъде наложена възбрана върху недвижимия имот - жилището от ЖСК-то, независимо дали има акт 16.
777777
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 23 Сеп 2009, 12:27

Проблемът тук е на кого е жилището :на ЖСК, на човекът ли ? Имат ли разделителен протокол , нямат ли?Принципно би трябвало върху членството в ЖСК,щом не е прекратено, но не съм слещала подобно изпълнение. Ще помисля след обяд. Нещо по аналогия с дял в дружество , може би?
sunrise
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство