начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ГРАЖДАНСКИ ИСК ПО ЗЗП

ГРАЖДАНСКИ ИСК ПО ЗЗП

Мнениеот lilitok » 14 Сеп 2009, 16:35

Здравейте, бих желала да ви помоля за компетентен съвет какво да предприема. Случаят ми е следния: Октомври месец 2008г си закупихме верижен трион. Юли т.г. верижният трион отказа да работи и го занесохме в гаранционния сервиз. От сервиза приеха рекламацията, но след около 1 седмица ни казаха, че ние сме виновни за неизправността и нямало да ни отстранят повредата според гаранционните условия и трябвало да си заплатим ремонта. Обърнах се към комисията за защита на потребителите, но нищо не постигнахме, от там след това ме препратиха към Помирителна комисия, но след разговор с представител на тази комисия установих, че единствения вариан е да се обърна към съда.
До колкото разбирам от ГПК мога да подам сама искова молба, без да ми е необходим адвокат.
Въпросът ми е следния към кой съд трябва да се обърна: аз съм от Пловдив, фирмата от която е закупен верижния трион също е от Пловдив. Според мен исковата молба трябва да предявена към Пловдивски Районен Съд?
При подаването на исковата молба мисля да се позова на чл. 111 от ЗЗП /тъй като в гаранционната карта е записано, че търговецът не носел отговорност по определени проблеми/, чл.113 от ЗЗП, чл. 116 от ЗЗП /така както го разбирам, търговеца е длъжен да отстрани рекламацията, а след това ако смята, че е ощетен да потърси правата си в съда/, чл 120- текста напълно липсва.
М/у другото с верижния трион е работил само баща ми, неговата професия е такава, че той всеки ден работи с машини от този вид /двутактови двигатели/ и не е логично да сам да навреди на уреда си. Когато закупихме стоката не ни беше издадена касова бележка, пуснала съм жалба и до НАП.
Ако може да попитам по кой чл. от ГПК трябва да пусна исковата молба?
lilitok
Младши потребител

Re: ГРАЖДАНСКИ ИСК ПО ЗЗП

Мнениеот Melly » 14 Сеп 2009, 18:12

А искова молба искате ли да Ви изготвим?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот lilitok » 14 Сеп 2009, 19:28

За това ще помисля. Инъче насоките правилни ли са ми?
lilitok
Младши потребител

Мнениеот sonny » 15 Сеп 2009, 01:43

1.Ама кого питате, ЛилиК ? Нас , излишните ви адвокати, ли?
2.За исковата молба - извини ме , Мели - НЕКА АЗ , НЕКА АЗ !
3.За "насоките "- ЛилиК, такива диаманти да хвърляш на излишните адвокати , как можа ! Ми нали ще се сетят за функцията "копи" !Боже-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е !
sonny
Младши потребител

Мнениеот sonny » 15 Сеп 2009, 01:49

Малка поправка -ЛилитоК , исках да кажа така или иначе, пак поправка :"инъче".
sonny
Младши потребител

Мнениеот Melly » 15 Сеп 2009, 02:18

sonny написа:1.Ама кого питате, ЛилиК ? Нас , излишните ви адвокати, ли?
2.За исковата молба - извини ме , Мели - НЕКА АЗ , НЕКА АЗ !
3.За "насоките "- ЛилиК, такива диаманти да хвърляш на излишните адвокати , как можа ! Ми нали ще се сетят за функцията "копи" !Боже-е-е-е-е-е-е-е-е-е-е !

Колега,sonny, чакай малко. Къде си се забързала? :D
Ще обявим кОнкурс за по-по-най "виртуална" Искова молба.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Ntriple » 15 Сеп 2009, 10:38

lilitok написа: Ако може да попитам по кой чл. от ГПК трябва да пусна исковата молба?

И за да не кажете, че сме лоши, ето ви отговор на така поставения въпрос: "Пускате" исковата молба по чл. 124. (1) от ГПК.

Това далеч не е всичко, но пък вие само за това питате, което презюмира знание за останалото :-)
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот lilitok » 15 Сеп 2009, 18:44

"Чл. 124. (1) Възражение за неподсъдност на делото по рода си може да се прави до приключване на производството във втората инстанция и може да се повдига и служебно от съда." :roll: това сигурно е по стария ГПК, схванах. много благодаря
м/у другото не сте лоши- заядливи сте, но така трябва :D
lilitok
Младши потребител

Мнениеот sonny » 16 Сеп 2009, 00:41

Знаех си аз ,че не съм лоша , само заядлива ,но така и трябва , видяхте ли,знаех си аз - тоя комплимент `ноо ми хареса , ама какво ли разбират разните му там адвокати излишни ; е, да дават отговори -мо-о-о-же, благоволяваме да прочетем :shock:
sonny
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство