начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

запор

запор

Мнениеот ilen1971 » 25 Сеп 2009, 12:33

Имам необслужен кредит един месец за 2.500лв. и на следващия бях осъдена и дадена на съдия изпълнител чрез когото сумата е станала 4.600лв "не бях уведомена по никакъв начин за дело".Имам двама поръчители на които им удържат от заплатата известна сума.Аз исках да направя споразумение с банката,адвоката на банката и съдия-изпълнителя,но никой не ми обръща внимание.Знам, че имам право на споразумение и да платя 30% от сумата.Сметката ми била закрита.Сега ми изпратиха призовка за запор на имущество.Какво да правя сега.Не искат споразумение и нямам сметка,само да чакам опис на имущество.
ilen1971
Младши потребител

Re: запор

Мнениеот laridii » 25 Сеп 2009, 21:24

Ех, ilen1971, Вие съвсем ни взехте за зелени марули с тая история. Първо, не сте си внесли не една, а най-вероятно 2-3 вноски, в договора, който сте подписали навремето с банката обикновено е описано, макар и не в пълни детйли какво следва, ако спрете да плащате. Второ, недейте да излизате с номера, че не сте уведомена, в началото са Ви звънели от банката, за да платите, пък и Вие сама трябва да си знаете, че теглиш кредит - плащаш. Банките не са благотворителни дружества. Вие не сте платили е дошъл реда на "тежката артилерия". Гледайте да сте по-уведомена следващия път, защото ако действително удържат пари на Вашите поръчители те от своя страна могат спокойно да си ги потърсят от Вас. Трето, сумата е станала 4600 лв., защото има лихви и направени разноски по процедурите, които автоматично са за Ваша сметка като нередовен платец. Четвърто, защо ли нещо не ми се връзва и това със споразумението, вие искате да платите, пък те не искат да Ви вземат парите :lol: :lol: :lol:
Не чакайте, ами търсете бързо платена консултация с колега, свържете се с поръчителите и беж при съдия - изпълнителя.
laridii
Потребител

Мнениеот ilen1971 » 26 Сеп 2009, 14:34

Аз не сам малоумна и имам квитанция за платения месец преди да бъда осъдена.А за споразумението неискат споразумение. За 2 дни как се вади изпълнителен лист, насрочва се дело и съм осъдена.Хайде да разбера.
ilen1971
Младши потребител

Мнениеот fansky » 26 Сеп 2009, 17:37

Здравейте, имам доста опит в тази сфера, особено с банкови кредити или кредити, предоставяни от банкови институции. Първо, няма как да не сте уведомена, било по телефон, даже няколко пъти, тъй като това е процедура на банките да напомнят за вземанията си по телефона. Щом казвате, че вече сте осъдена, значи банката се е възползвала от т.нар. заповедно производство, с което се вади Изпълнителен лист не чак толкова бързо, но в рамките на месец и нещо е възможно. Следователно на Вас е трябвало да ви е изпратено от съдбния изпълнител едно разпореждане за издаване на заповед за незабавно изпълнение, което ако не сте доволна може да обжалвате, респективно да си подадете възражение /но във вашия случай няма да Ви помогне/. Затова в България такива дела са десетки хиляди, защото като сте подписала договора за кредит, си четете общите условия. В тях може да пише, че при неплащане на 2,3 или повече вноски, целия Ви кредит става предсрочно изискуем. Ето затова банката Ви е осъдила толкова бързо и Ви идва като гръм от ясно небе. Просто лошата новина, е че сега ще платите всички разноски по делото, както и разноските по изпълнителното дело, което наистина не са малко пари. Успех!
fansky
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство