![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Само дайте знак, та и аз да се включа, защото от правна гледна точка, мисля дискусията да е приключила.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
|
poli_g каза:
... няма вменено задължение на съда да се произнася по въпроса за вината, освен ако ако някой от съпрузите е поискал това.
plamen_penev написа:Напълно съм съгласен с вас Melly! Та ние на практика това и правим! Обсъждаме понятието. Иначе Закона просто трябва да се прилага!
Впрочем винаги ми е допадал начинът ви на мислене...![]()
Е! Почти винаги де...
Чл. 49 (3) С решението за допускане на развода съдът се произнася и относно вината за разстройството на брака, ако някой от съпрузите е поискал това.
plamen_penev написа:И за да завърша, hidden: не разбирам защо ни се ядосвате на малко абстрактните отговори! Та вие сте дал и отговора на запитването ви и в този смисъл въпросът ви е риторичен! Какво друго ни остава, освен да споделим личното си мнение за изневярата, а накои от нас дори дълбоките си историческите си познания...
Така че според мен вината не е отпаднала като предпоставка за ДНРВ, просто отпада служебното начало за съда.
hidden каза:
Господин Пенев, доколкото разбрах, Вие не сте юрист, а физик. Целта на моето участие в този форум е да обменям единствено професионални мнения и становища с колегите по правни въпроси.
И в стария СК съществуваше института на взаимното съгласие, което, независимо от техническите подробности и формата на приложение, превръща всички "наукообразни" разсъждения на фенката на huligan - poli_g за служебното начало в празни и безсмислени приказки
poli_g написа:Лаик![]()
Сега го и дочетох- абсолютен, тотален, неразбиращ, но бутащ се навсякъде, лаик.... чието поприще станаха и семейните въпроси...
hidden на 06 Окт 2009 08:09 am
В тази връзка мен ме интересува и въпросът за висящите производства. Ако бракоразводното производство е започнало без изрично искане на страните за произнасяне от съда по въпроса за вината, което е съвсем естствено с оглед стария режим, при новия СК следва ли да се направи изрично искане за произнасяне за вината. И доколко това е допустимо. В ПЗР не виждам подобен текст. Според мен недовършените производства следва да се приключат по стария ред, но може би пропускам нещо.
След като е депозирана ИМ за прекратяване на брака по реда на СК (отм.) ... това е и изрично искане...
poli_g каза:
Лаик
Сега го и дочетох- абсолютен, тотален, неразбиращ, но бутащ се навсякъде, лаик.... чието поприще станаха и семейните въпроси.
plamen_penev написа:poli_g каза:
Лаик
Сега го и дочетох- абсолютен, тотален, неразбиращ, но бутащ се навсякъде, лаик.... чието поприще станаха и семейните въпроси.
Няма по-добро доказтелство за правотата ми от такова грубо и невъзпитано нападение!Или от това да те нарече "комплексар" човек с крещащо комплексарски ник!
![]()
Но май е време да направя като mladej и да ви оставя пишман "специалистите" да задълбавате на плиткото. То и без друго няма какво да научи тук човек от потоците празнодумие и просташки анализи на "професионалната реализация" на форумци...
plamen_penev написа: :
Но май е време да направя като mladej и да ви оставя пишман "специалистите" да задълбавате на плиткото. ...
huligan написа:Прав ти път и попътен вятър. Апропо, защо цитираш poli_g, а не мен? Защото натискът там може да успее, а при мен - не?
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта