начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Не изплатено майчинство, споразумение след напускане

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не изплатено майчинство, споразумение след напускане

Мнениеот g_georgieva » 22 Окт 2009, 11:34

Искам да споделя с Вас моя казус и да Ви помоля да ми дадете съвет как да постъпя. Проблемът ми, е че бишият ми работодателят е във финансови затруднения и не ми изплаща майчинството. Аз съм по стария закон, при който РУСО изплаща обезщетението на работодателя тъй като двете ми майчинства се застъпват. Обиколих Инспекцията по труда и РУСО. Това, което разбрах, е че финансовите взаимоотношения не са от компетенцията на Инспекцията по труда. В РУСО ми обясниха, че са превели майчинството и дори и да са запорирали сметката, по която са го превели (нещо почти невъзможно) трябва да ми го изплатят на ръка. Когато детето ми навърши 9 месеца т.е. изтекоха 315 дни напуснах по взаимно съгласие. При напускането подписахме споразумение за изплащане на дължимото обезщетение и отпуски по определен график (с опоменати дата и сума) до края на 2009 година. Реално до момента съм получила 60 лв. кеш и около 800 лв. във вид на талони за закупуване на готова продукция.
Въпросът ми е коя в случая е компетентната институция, към която да се обърна т.к. дължимата сума не е никак малка. От РУСО ми обяниха, че дори и да подам жалба тяхната проверка не може да задължи работодателя да ми я изплати. Какво става със споразумението в случай, че фирмата се обяви в несъстоятелност.
Благодаря Ви предварително.
g_georgieva
Нов потребител

Re: Не изплатено майчинство, споразумение след напускане

Мнениеот marto_danielov » 25 Окт 2009, 14:24

Не съм се сблъсквала с подобен казус, но мнението ми е , че ще трябва да си потърсите правата по общия исков ред, подайте граждански иск в съда-има образци на искови молби в нета, но и в свободен текст става. приложете и заверено копие на споразумението с вашия работодател.Успех!
marto_danielov
Младши потребител

Назад към Данъчно право