начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издръжка на дете

Мнениеот jesika » 24 Окт 2009, 22:56

Здравейте.
съпругът ми има син на 15г от бившата си съпруга и трябва да плаща месечна издръжка. той не я плаща защото му дава лично пари /няма как да иска разписка за това от него/ и му пазарува каквото е необходимо. той живее с баба си. съпругът ми не дава пари на майка му защото парите не отиват за сина му. освен това има доста дела срещу нея за измама. тя е пуснала жалба за издръжка и в момента сме на етап - обвинителен акт на прокурора. имам следните въпроси:
- представихме на прокурора обяснения с приложен договор за изплащане на лизинг на компютър на сина му като съпругът ми е титуляр и той плаща месечни вноски в по-голям размер от издръжката.дали ще се вземе предвид този договор в по-нататъшен период?
- на 4ия ден от получаване на постановление за привличане на обвиняем издадено от разследващия полицай го обжалвахме пред пред районния прокурор с довод че показанията на сина му са дадени под страх и психически тормоз от страна на майка му и са неверни но ни върнаха писмо от там че не са компетентни защото един ден преди това прокурора е издал обвинителен акт - никъде не пише срок за обжалване на това постановление а доколкото знам в НПК се споменава че прокурора е длъжен да се произнесе по жалбата в три дневен срок.има ли право в случая?
- задължен ли е прокурора да ни прати копие от обвинителния акт тъй като до момента няма такъв?
- може ли съпругът ми да открие спестовна сметка на сина му и там да внася вноските? ще се вземе ли предвид?
Последна промяна jesika на 25 Окт 2009, 15:28, променена общо 2 пъти
jesika
Младши потребител

Re: издръжка на дете

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 09:54

БРАВО!Измамницата ще Ви измами и Вас-хем ще взема паритв и вещите,хем ще ви осъди/мъжа Ви,де/за престъпление от общ характер/такова,каквото е и измамата/,хем пак ще си вземе парите+лихвите накуп и даже Вие сами ще тичате да и ги давате!Какво казво милото детенце,та казвте,че е казано под натиска на майката?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот jesika » 25 Окт 2009, 15:24

ами написал е че баща му му е дал само 35лв което абсолютно не е така :!:
той живее в друг град и винаги когато ходим там той му дава пари
jesika
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Окт 2009, 15:51

Трябва ви спешно адвокат. Аз по-добро решение не виждам.
Нещо не е така, както го излагате.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 15:51

15 години са си добра възраст да манипулира и двете страни.Сега са подходящи наддавателни предложения са спечелване на детенцето,милото! Бащата или да не се среща с детенцето или да не му дава пари и вещи или да се среща със свидетели,но не Вие...но е в по-неизгодна позиция.Съдебното решение казва: парите на детето чрез мамата!И после да доказва,че не са давани за милото детенце,което е почти невъзможно!

Давал му е само един път 35 лв. или всеки път по 35 лв.? Абе, пригответе се за плащане и за осъждане...Така се принуждава бащата да отбягва детето и после се казва,че бащата не го поглежда...Търсете адвокат.Мога да Ви кажа някои,но на лични съобщения.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Окт 2009, 16:11

експертиза!
абе няма да пиша повече...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jesika » 25 Окт 2009, 19:10

точно това си мислехме че ще поискаме съдебно психиатрична експертиза на показанията на сина му.
а по моите конкретни въпроси някой има ли мнение?
jesika
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 19:39

Имате ли образувано изпълнително дело за издръжката? Ако да-внасяйте там по сметка.
Прокурорът няма да Ви праща нищо! От съда чакайте призовка+документи.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2009, 10:43

Мнението ми е ,че ще осъдят съпруга Ви в наказателното дело.Издръжката се дава по начина , който е указан в решението.Какво като му е купил компютър, детето компютъра ли ще яде следващата година?
А това за експертизите, по-скоро го забравете.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот jesika » 26 Окт 2009, 12:54

значи според вас няма шанс да спечелим делото по никакъв начин?
jesika
Младши потребител

Мнениеот jesika » 26 Окт 2009, 12:55

а варианта със спестовната сметка на името на сина му?
jesika
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2009, 13:04

И как според Вас синът на 15г. ще си тегли от сметката всеки месец?
А и тя касае бъдещ период , не минал.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот jesika » 26 Окт 2009, 16:08

ами ако в съда докажем, че майката не живее с него и не се грижи за него, както и че му оказва психически тормоз ще се вземе ли предвид или направо да заведем едно дело за отнемане на родителските права?
jesika
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 26 Окт 2009, 16:31

За какво Ви е това дете?То тогава издръжката му ще е къде-къде над тази издръжка...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот bebitor » 27 Окт 2009, 00:30

jesika написа:точно това си мислехме че ще поискаме съдебно психиатрична експертиза на показанията на сина му.

Възмутително :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 10:08

:shock: :shock: :shock:
sisi19
Потребител

Мнениеот jesika » 29 Окт 2009, 14:08

и кое по-точно е възмутително - че една майка кара детето си да лъже и по този начин се опитва да развали отношенията на детето си с баща си??? :x :x
jesika
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 17:51

Неее, друго е възмутителното, а то е:ЧЕ ТРЕТО ЛИЦЕ СЕ ПЪХА В В ЛИЧНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕДНО ВЕЧЕ РАЗРУШЕНО СЕМЕЙСТВО КЪДЕТО ХИЧ, АМА ХИЧ НЕ МУ Е РАБОТА.
Засрамете се госпожо :oops:
sisi19
Потребител

Мнениеот tatina » 29 Окт 2009, 23:18

Dobar den,
Taka i ne razbrah kade moga da zadam vaprosa si,koito e svarzan s tazi tema
tatina
Нов потребител

Мнениеот jesika » 30 Окт 2009, 10:12

sisi19 написа:Неее, друго е възмутителното, а то е:ЧЕ ТРЕТО ЛИЦЕ СЕ ПЪХА В В ЛИЧНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ МЕЖДУ МИНАЛИ И НАСТОЯЩИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕДНО ВЕЧЕ РАЗРУШЕНО СЕМЕЙСТВО КЪДЕТО ХИЧ, АМА ХИЧ НЕ МУ Е РАБОТА.
Засрамете се госпожо :oops:

това вече е и мой проблем щом засяга съпругът ми още повече, че той не разбира от дела,а аз по една или друга причина съм запозната доста добре с дела!!! А и това е форум за правна взаимопомощ,а не форум за обвинения :!: :!: :!: :idea:
jesika
Младши потребител

Назад към Семейни казуси