начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Трябва ли изпълнителен лист?

Трябва ли изпълнителен лист?

Мнениеот chudomir » 30 Окт 2009, 10:24

Здравейте
Имам следния казус - имам собственост в чужд имот. Собствеността е закупена от собственика на имота и с протоколи му е оставена на отговорно пазене. Съдия изпълнител въвежда нов собственик в имота, като са представени доказателства за моята собственост, които той приема и разпорежда новия собственик да ми ги върне.
Новия собственик обжалва това решение на СИ, като се позовава че сделките с които съм придобил тези активи са фиктивни. Тази жалба се отхвърля от 2 инстанции без право на обжалване. Според адвокатите на новия собственик и донякъде според СИ, трябва да си извадя Изпълнителен лист.
Според СИ, може и да ми откажат, а според мен въобще не е необходимо.
СИ. Не съм страна по жалбата. Жалбата е срещу решение на СИ, която съда отхвърля.
На практика не е проблем да пробвам, но и 2-та процента от стойността на активите ми са доста пари...
Предварително благодаря!
chudomir
Нов потребител

Re: Трябва ли изпълнителен лист?

Мнениеот kalahan2008 » 30 Окт 2009, 20:34

Ако не Ви връщат доброволно вещите, ще трябва да осъдите собственика на имота и да се снабдите с ИЛ. ИЛ е нужен само ако се наложи принудително да си ги вземате.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство