Dinkić: Nećemo popustiti advokatima
Štrajk advokata zbog fiskalnih kasa
Хайде поорганизирайте се, а аз ще помагам за организацията на коалиционните партньори
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
|
bebitor написа:Не мога да се съглася... Инспекторе, София е друга държава... Има малки градове, в които тия 1000 лв са си лукс. Тук се сещам за един колега, който работи в много малко градче, пълно с бабички и безработни на соц. помощи, и е единствен там. Въпреки това, консултацията му е 5 лв- защото няма кой да му даде повече там. Освен това, един начинаещ адвокат я изкара 500 на месец, я не. Причината е, че може и никой да не му стъпи в кантората. Аз въобще съм против всякакви подобни прагове, не може презумптивно да се смята колко си спечелил през месеца.
REVOLUTION написа:bebitor написа:Не мога да се съглася... Инспекторе, София е друга държава... Има малки градове, в които тия 1000 лв са си лукс. Тук се сещам за един колега, който работи в много малко градче, пълно с бабички и безработни на соц. помощи, и е единствен там. Въпреки това, консултацията му е 5 лв- защото няма кой да му даде повече там. Освен това, един начинаещ адвокат я изкара 500 на месец, я не. Причината е, че може и никой да не му стъпи в кантората. Аз въобще съм против всякакви подобни прагове, не може презумптивно да се смята колко си спечелил през месеца.
Подкрепям.
sunrise написа:REVOLUTION написа:bebitor написа:Не мога да се съглася... Инспекторе, София е друга държава... Има малки градове, в които тия 1000 лв са си лукс. Тук се сещам за един колега, който работи в много малко градче, пълно с бабички и безработни на соц. помощи, и е единствен там. Въпреки това, консултацията му е 5 лв- защото няма кой да му даде повече там. Освен това, един начинаещ адвокат я изкара 500 на месец, я не. Причината е, че може и никой да не му стъпи в кантората. Аз въобще съм против всякакви подобни прагове, не може презумптивно да се смята колко си спечелил през месеца.
Подкрепям.
Аз също, но мислите ли ,че това интересува някого?На държавата и трабват пари за пенсии и здравеопазване и е много по-лесно да се вземат от самоосигуряващите се , ей така, дето се вика на калпак, вместо да се гонят тези дето не осигуряват работниците си. Да не говорим,че тези мижави проценти дето ни приспадат за разходи са пълна подигравка.
poli_g написа:Инспекторе не те разбирам. То прага от 50х. е толкова лесно достижим... Пак се подготвят промени в ЗДДС... та народната поговорка- голям залък...
inspectora написа:Сега, да уточня - аз принципно съм изключително против настоящата осигурителна система! (предпочитам персоналната). После изключително съм против някой да ми казва колко и дали да се осигурявам ... еми аз мога да си преценя, че нямам нужда от осигуровки и да съм решил един ден като вече не мога да се изхранвам да се хвана и да се обеся примерно /или да си седя и да си умра от глад и студ/...
Обаче така и така законът е такъв в момента ... какво можем да направим? Така и така ги плащам тея пари - не ми дреме ако искат и 1000 лева да го направят минималния осигурителен праг ...
За ДДС-то ... косвен данък за ползвателите на правни услуги - мен лично не ме касае ... аз не ползвам чужди правни услуги /поради обясними причини/ ... но дори и да ми се наложи да ползвам някой ден /не дай боже/ - еми то всичко е с ДДС, та няма да забогатея ако не трябва да го плащам ...
... та в тоя смисъл както и "по-глобално" да погледна на нещата /щото може да изглежда много повърхностно това, което съм написал, но аз лично винаги гледам в перспектива на даден "казус" ... та тука и в перспектива не откривам "опасности" за мен.../- все тая ми е ...
П.П.: Поли, опитваш се да намекнеш нещо ... но не си права ... не винаги зад "бланково" пълномощно /т.е. не от кочан/ стои "липса на договор за правна помощ", респективно ... /съгласен съм че има и такива ... но да знаеш, че не всички са така .../
inspectora написа:П.П.: Поли, опитваш се да намекнеш нещо ... но не си права ... не винаги зад "бланково" пълномощно /т.е. не от кочан/ стои "липса на договор за правна помощ", респективно ... /съгласен съм че има и такива ... но да знаеш, че не всички са така .../
ianeva написа:Общо взето, това което искам да кажа е - или ме третирайте като търговец /и ми дайте цялата свобода да си имам разходи, които така и така имам/ или ме оставете на мира, за да мога да работя нормално и да внасям данъци.
bebitor написа:Да направя и една проста бакалска сметка върху 1000 лв.
Нормативно признат разход- 250 лв. /В тях ще трябва да се вмести, когато плаща наем за кантора, комунални разходи, консумативи, техника и т.н.... ха-ха-ха/.
Здравни осигуровки- 60 лв.
ДОО- 97,50 лв.
ДЗПО- 37,50 лв.
Тук не слагам бордерата при внасянето...
Десятък- 55,50 лв.
Остатък- 499,50 лв.![]()
![]()
inspectora написа:ianeva написа:Общо взето, това което искам да кажа е - или ме третирайте като търговец /и ми дайте цялата свобода да си имам разходи, които така и така имам/ или ме оставете на мира, за да мога да работя нормално и да внасям данъци.
Няма такъв, който да е на противното мнение ... Въпросът е дали вдигането на прага от 260 /май толкова е сега/ на 420 /май толкова е заплануван
/ нещо нас като адвокати ни бърка? И аз не харесвам системата във вида, в който е, но тази и промяна не ми променя с нищо живота ... ДДС-то също - ако правите 50х "оборот" ще си подавате декларации, ако не - няма ... а това дали "облагаемите" ми услуги ще са за 50х или за 100х какво значение има /или искате да кажете, че се занимавате само и единствено с проц. представителство на физически лица? .../- счетодовителя няма да вземе повече пари /не съм виждал още да си определят хонорарите по оборота на субекта, чието счетоводство водят
/
prnedev написа:Иначе едва ли месечно пишете 100 - 200 договора за правна защита, че да се стигне до това число![]()
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 38 госта