- Дата и час: 16 Яну 2025, 19:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нямам отговор от Районна,Окръжна,Апелативна прокуратура
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Нямам отговор от Районна,Окръжна,Апелативна прокуратура
На 02.04.2009год. след спор със съседа ни за имотна граница той изпраща 2 лица едното непознато които нахлуват в двора ни и пребиват брат ми,в резултат с4упено ребро-лека телесна повреда.На 04.04.09г.съседа заедно със сина си разбиват-изкъртват метална тръба заедно с едната врата от съществуващ портал,изкъртени са цементови оградни колове изрязват оградна мрежа това става около 13.30h.Били с брадви и метални тръби отправяли закани и заплашвали семейството ни.Майка ми звани на 112 след 15мин. пристига POLICIA,съставят двустранен протокол.На 06.04.09г.пускаме жалби за побоя над брат ми,за изкъртената ограда и отправените заплахи.Имаме отговор само за побоя и нито дума за заплахите и изкъртената ограда .Аз съм със средно образование.Искам да отида в някоя телевизия и да дам гласност на слу4ая ни. Моля за съвет как да постъпя и какво да предриема от тук нататък.Предварително благодаря на вси4ки .
- dracata
- Потребител
Re: Нямам отговор от Районна,Окръжна,Апелативна прокуратура
какво искате да направите-да получите пари или какво?
- usra_ovcova
- Потребител
Това което е извършил съседа ни законно ли е??? Кой трябва да му търси отговорност?Защо прокуратурата мъл4и?Така ли е в ЕВРОПА??? Нарушени ли са ни правата?Как и за 4ия сметка аз да си възтановя оградата?Не трябва ли съседа ни да бъде съден за това си деяние от държавата заедно със сина си? За колко пари максимално да заведа иск срещу тях,пари които няма да покрият страховете ни? Имам сведения 4е райония прокурор разглеждащ първи преписката наро4но не е писал нищо за погрома над оградата ни и отправените заплахи към семейството ни.Благодаря ви.....
- dracata
- Потребител
Разбира се, че не е законно .
Но не е и оправдано да се надявате, че друг ще свърши вашата работа.
Не губете време, а ангажирайте адвокат, който да защитава правата и интересите ви.
В правото има срокове, с изтичането на които правоимащите загубват шансовете си за успех.
Не телевизията ще ви помогне, а вашият адвокат!
Но не е и оправдано да се надявате, че друг ще свърши вашата работа.
Не губете време, а ангажирайте адвокат, който да защитава правата и интересите ви.
В правото има срокове, с изтичането на които правоимащите загубват шансовете си за успех.
Не телевизията ще ви помогне, а вашият адвокат!
- zelen
- Потребител
dracata написа:На 06.04.09г.пускаме жалби за побоя над брат ми,за изкъртената ограда и отправените заплахи.Имаме отговор само за побоя и нито дума за заплахите и изкъртената ограда .
До кого подадохте Жалби и кога (в какъв ред)? От кого, кога и по какъв начин получихте "отговор" и какво представляваше той? Съдебно-медицинско удостоверение, за нанесени телесни повреди?
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
На 29.09.09г.пуснахме жалба до окръжна,на 01.10.09г.полу4ихме отговор-постановление за изпращане по компетентност/В жалбата се навеждат доводи за евентуално осъществени престъпления по 4л.144,4л.216и 4л.323 от НК/. Днес 13.11.09г.полу4аваме постановление за отказ да се образува досъдебно наказателно производство.За леката телесна повреда водим дело срещу двамата извършители.Отговора-отказ е от районна прокуратура???Благодаря моля за коментари и мнения по темата...
- dracata
- Потребител
dracata написа:На 29.09.09г.пуснахме жалба до окръжна,на 01.10.09г.полу4ихме отговор-постановление за изпращане по компетентност... Днес 13.11.09г.полу4аваме постановление за отказ да се образува досъдебно наказателно производство....Отговора-отказ е от районна прокуратура???...
Обжалвайте постановлението за отказ на Районна прокуратура - пред Окръжна прокуратура!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
За кое от престъпленията отказва да образува и с какви мотиви?.Какви доказателства сочите вие, имаше ли свидетели на случая, на какво стойност е повреденото или унищоженото имущество?
- analizatora
- Потребител
Съдебномедицинско удостоверение(151/2009г.) На02.04.2009г.около 18,45h.в гр. в двора му две лица едното от които е познато ,са му нанесли побой с ръце,ритан.Изгубил съзнание.При прегледа установих:Мъж на видима възраст отговаряща на действителната,ориентиран за време,място и ли4ност.Потеменната повърхност на главата между двете горни върги има разлят болезнен при палпация оток.Носът е с лек оток и4ервеникаво кръвонасядане обхващащо и 4аст от долния ляв клепа4.Лявата половина на брадата е ото4на.Оплаква се от болки в лява гръдна половина. ДОПЪЛНЕНИЕ:Днес 09.04.09г.ми бе предоставена допълнителна медицинска документация:Рьо.графия от 07.04.09г. на името на брат ми: Засен4ен ляв каудален синус-вероятно малък реацтивен плеврален излив.Фрактура на Х(десета)лява ребрена дъга по скапуларната линия с дислокация.Това увреждане се кфалифицира като водещо до временно растройство на здравето неопасно за живота . ПОДПИС......... ПЕ4АТ......... дата03.04.09г.
Последна промяна dracata на 20 Ное 2009, 17:50, променена общо 1 път
- dracata
- Потребител
На13.11.09г.полу4их от районна прокуратура ПОСТАНОВЛЕНИЕ за отказ да се образува досъдебно производство,прокурорката пише- (оградата и портала на дворното ни са били преместени)голям смях сигурно АЛФ дойде и с4упи 4 циментови кола за оградата ни тя как видя 4е са били'' преместени'' не знам.АЛФ изкърти бетонирана метална тръба заедно с едната врата от портала на двора ни. Сигурен съм 4е ако АЛФ изкърти не 4 а дори и полвин кол от оградата на прокурорката, АЛФ ще бъде съден по бързата процедура и ве4е ще търка наровете в някой затвор.А ние обикновенните д а н ъ к о п л а т ц и от 4иито данъци се е формирала и немалката заплата на прокуратурата какво трябва да правим....Свидетели на вси4ки слу4ки са цялото ми семейство, а именно аз жена ми, двете ми деца, майка ми,брат ми, жена му,племеннка ми, жена му,племенницата ми и съседи които ги е страх от съседа ни.....
- dracata
- Потребител
dracata написа:На13.11.09г.полу4их от районна прокуратура ПОСТАНОВЛЕНИЕ за отказ да се образува досъдебно производство.....
Обжалвай Постановлението, пред Окръжна прокуратура! ...и приложи копия от Съдебно медицинското удостоверение и допълнителната мед.документация - която си получил (в случай, че си пропуснал)!
НПК - Чл. 213. (1) Прокурорът може да откаже да образува досъдебно производство, за което уведомява пострадалия или неговите наследници, ощетеното юридическо лице и лицето, направило съобщението.
(2) По свой почин или по жалба на лицата по ал. 1 прокурор от по-горестоящата прокуратура може да отмени постановлението по ал. 1 и да разпореди образуването на досъдебно производство и започване на разследване.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Според вас това медицинско за лека или средна телесна повреда е.И като обжалваме пред следващата прокуратура иако и тя излезе със същото становище какво следва пак обжалване при всеки прокурор преписката може да стои един месец времето си върви и керванът заминава....
- dracata
- Потребител
dracata написа:Според вас това медицинско за лека или средна телесна повреда е...
dracata написа:...Днес 09.04.09г.ми бе предоставена допълнителна медицинска документация:Рьо.графия от 07.04.09г. на името на брат ми: Засен4ен ляв каудален синус-вероятно малък реацтивен плеврален излив. Фрактура на Х(десета)лява ребрена дъга по скапуларната линия с дислокация...
НК - Чл. 129. (2) Телесната повреда е средна, ако е причинено: трайно отслабване на зрението или слуха; трайно затрудняване на речта, на движението на крайниците, снагата или врата, на функциите на половите органи без причиняване на детеродна неспособност; счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; обезобразяване на лицето или на други части от тялото; постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
Във връзка с питането Ви, следва да Ви задам въпроса: За какъв период от време, е продължило лечението на брат Ви? ,...въпреки, че вероятно, са налице условията по Чл.129, ал.(2) - НК, относно "наранявания, които проникват в гръдната и коремната кухина"...
(информацията, е недостатъчна!);
dracata написа:И като обжалваме пред следващата прокуратура иако и тя излезе със същото становище какво следва пак обжалване при всеки прокурор преписката може да стои един месец времето си върви и керванът заминава....
Към днешна дата и на този етап - не се притеснявайте за това! Това, че "времето си върви" - "керванът" няма да си "замине" (разполагате с много време, имайки предвид, че деянието, е извършено на 02.04.09г.), а и няма срокове - за обжалване на Постановление (по Чл.213, ал.(2) от НПК)!
Но все пак - не протакайте излишно, а своевременно обжалвайте Постановлението, пред Окръжна прокуратура! ...и приложете копия от Съдебно медицинското удостоверение и допълнителната мед.документация - която сте получили (в случай, че сте пропуснали)!
dracata написа:Имам сведения 4е райония прокурор разглеждащ първи преписката наро4но не е писал нищо за погрома над оградата ни и отправените заплахи към семейството ни.Благодаря ви.....
Подайте Молба (Жалба) - до Инспектората къв ВСС, за извършване на проверка по случая!
(За допълнителна информация, виж: Чл.54-60 от ЗСВ и Чл.132а, ал.(7) от КРБ)
dracata написа:За леката телесна повреда водим дело срещу двамата извършители.
Да разбираме, че сте подали Искова молба - до Районния съд и водите гражданско дело, като страна ищец?
Ако е така - Какъв е резултата на този етап?
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Брат ми беше в болни4ни 27(двадесет и седем дни),на първото дело което беше на 02.11.09г.двамата обвиняеми не се явиха единият, който беше с установена самоли4ност беше изпратил обяснение-сведение до съдията 4е второто му име не е вярно с това на призовката и съдията насро4и ново дело.Брат ми има отговори от районна,окръжна и апелативна,4е телесната му повреда е лека, това може ли ве4е да се обжалва или сме изтървали сроковете.
- dracata
- Потребител
dracata написа:Брат ми има отговори от районна,окръжна и апелативна,4е телесната му повреда е лека, това може ли ве4е да се обжалва или сме изтървали сроковете.
Е?! ...Нали имахте отговор от Районна прокуратура - за отказ?!
Различни (индивидуални) Жалби ли сте подавали с брат си, по случая?
...Да разбирам, че по неговата Жалба, сте обжалвали Постановления за отказ - вече и пред Окръжна, и пред Апелативна прокуратура?! Така ли?
По въпросното гр.дело и двамата (с брат си) ли сте конституирани - като ищци?
...И въобще - гражданско дело ли водите или НЧХД (наказателно от частен характер - /с Тъжба до Наказателно отделение на Районен съд/)?!
...Давай още инфо!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Здравето е много деликатна наука и нужда на всеки.
Да разбираме ли ,че след като вие търсите отговори за брат ви,той вече е неадекватен и има последици от побоя?
В този случай :
НК Чл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
Спрете враждата ,ненужна никому честен човец.
За постоянна глухота има процент инвалидност и може да посъветвате брат ви да поиска да го прегледа Телк и да ползва някакви точки за инвалидност.Не знам колко още е тежка при разстройство на речта или общото разстройство.
Не търсете тук отговора на вашите въпроси за възмездие и глупав спор,ами заведете брат си на лекар,щом не може и да пише,значи има нужда от невролог и има засегнати двигателни и нужни му за прехраната ръце.
Леле с кво ни занимава,загрижил се да отмъщава,а брат му инсулт може да получи,бре какви хора,братя
Да разбираме ли ,че след като вие търсите отговори за брат ви,той вече е неадекватен и има последици от побоя?
В този случай :
НК Чл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на крило на белия дроб; загуба или осакатяване на крак или ръка; постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.
Спрете враждата ,ненужна никому честен човец.
За постоянна глухота има процент инвалидност и може да посъветвате брат ви да поиска да го прегледа Телк и да ползва някакви точки за инвалидност.Не знам колко още е тежка при разстройство на речта или общото разстройство.
Не търсете тук отговора на вашите въпроси за възмездие и глупав спор,ами заведете брат си на лекар,щом не може и да пише,значи има нужда от невролог и има засегнати двигателни и нужни му за прехраната ръце.
Леле с кво ни занимава,загрижил се да отмъщава,а брат му инсулт може да получи,бре какви хора,братя
-
namakak - Потребител
Брат ми е бит на 02.04.09г.около18.30h.от двете лица.Погромът над оградата ни е от съседа ни и сина му на 04.04.09г.Майка ми е видяла двамата които са били брат ми да излизат от двора ни по4ти се е зблъскала с тях на входната врата на двора ни.Те даже са я заплашели и нея ве4е на улицата(не дей знай много да не те направим на кълбо и теб)-думи на единият от двамата.Майка ми намира брат ми прострян на земята на 2-3метра от стълбите водещи към входа на къщата ни.Тогава майка ми запо4ва да свестява брат ми с вода по 4елото и гърдите колко време е бил така може би 10-20мин. след това майка ми звъни на мен,аз звъня на 112,намирам се на 5км.от дома ни=7-8мин.с кола пристигам линейката на спешна помощ,още я няма след още 5мин. успявам да се свържа със спешна помощ линейката не идва до дома ни ка4вам брат ми в колата си за центъра наквартала ни той повръща 2 пъти докато 4акаме линейката.В болницата го прегледаха,снимаха го и още тогава лекарите се усъмниха 4е може да има с4упени ребра.Посъветваха ни до2-3дни пак да направим снимки защото мястото било още топло и не излизало на снимката,на 2ден с4упеното се видя ясно на снимката затова имаме добавяне в медицинското...
- dracata
- Потребител
Съвсем сериозно ви повтарям,обърнете внимание на брат ви.
Лейди Даяна след видимо добро състояние почина след няколко часа.
Брат ви може без ваше знание да е имал и други заболявания,които може да увредят здравето му при счупвания,хематоми и кръвоизливи.
Той има ли застраховка живот?
Съжалявам не е по темата,но съм съпричастен на болките на пострадалия,и на унижението.
Потърсете адвокат и се консултирайте.Това ще спре враждата в страната в която се намирате и ще сте наясно с изхода от създалия се конфликт.Набавете нужните документи..., за имота и за спора пред Административния съд.
Добре че от алчност не са го убили.Търсете си незабавно правата и то с адвокат.
Ама как може за два три метра,да се допусне затвор или осакатяване,божкеее
Лейди Даяна след видимо добро състояние почина след няколко часа.
Брат ви може без ваше знание да е имал и други заболявания,които може да увредят здравето му при счупвания,хематоми и кръвоизливи.
Той има ли застраховка живот?
Съжалявам не е по темата,но съм съпричастен на болките на пострадалия,и на унижението.
Потърсете адвокат и се консултирайте.Това ще спре враждата в страната в която се намирате и ще сте наясно с изхода от създалия се конфликт.Набавете нужните документи..., за имота и за спора пред Административния съд.
Добре че от алчност не са го убили.Търсете си незабавно правата и то с адвокат.
Ама как може за два три метра,да се допусне затвор или осакатяване,божкеее
-
namakak - Потребител
Не съм тръгнал да отмъщавам въобще нямам такива намерения.Брат ми се въстанови слава-богу сега е добре.Думата ми е за правосъдието в България.....Притеснявам се за семейството си,за майка ми,децата ми са на 7г.малкият,13г.дъщерята,пътувах с ТИРизвън страната,сега съм охрана на бащиния си имот вардя го от посегателството на ал4ния си съсед който в 21век,щурмува с брадви,тръби,заплахи,обиди,главно все когато ли4но мен ме няма в дома ми,където съм роден и ве4е 40 години живея той ни е съсед от4-5години,парцел до парцел ина4е е в улицата от около 15-16г.Малкият ме пита:Татко нали (съседа)няма да ни вземе двора,нали няма и теб да те вземат като 4и4о с линейката (заспал)-думи на 7г.дете вие на мое място какво бихте му отговорили...иска като порасне да стане като ROCCY и да побеждава лошите...съседи???
- dracata
- Потребител
Вси4ко до тук което съм написал е 1към1 не съм измислял и не съм съ4инявал нищо,обжалвахме прокуратурите казват лека телесна повреда и това е.Аз ли4но не съм се отказал но брат ми се обезсър4и ве4е не е същият смятаме 4е и адвоката ни е (хванат)от лошите ...
- dracata
- Потребител
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|