Случих на кофти постановка. Купих си Seat който докато стане мое притежание мина през две инстанции на кат в два отделни града. Колата е обявена за издирване чрез ИНТЕРПОЛ седмица след като става мое притежание.
Всичко беше на ред до седмица от датата на закупуване КАТ пристигнаха и ми сервираха документ че се издирва от ИНТЕРПОЛ и я прибраха.
Оказва се че колата е била взета от Германия преди да да я купя.
След дадена проверка от всички инстанции се оказа че няма престъпление на територията на Република България, чрез прокурор ми я върнаха на отговорно пазене. (май извадих поне малко късмет)
(няма пренабити номера на шаси и на двигател)
Скоро ходих до Варна и се оказа че 10 мин след влизането ми в града дойде полиция и ме намери на място. Съобщиха че са засекли влизането ми с колата в рамките на града и че се издирва колата от ИНТЕРПОЛ, но след като им показах документа от прокурора който ми дадоха за отговорното пазене на колата си тръгнаха.
Та да стигна и до питането си.
Кога ще намеря спокойствие да си карам колата? Или винаги ще бъда нащрек да не би пак да ми я приберат?
Има ли някакъв срок на давност подобен тип дело и до кога може да има претенция страната на застрахователите към моята кола?
До кога от ИНТЕРПОЛ ще ме притесняват след като прокурор ми я е върнал със съдебно решение?
Останах с впечатление че това е някакъв тип застрахователна измама.
Ако някой има опит с подобен случай нека сподели с мен ще съм много признателен.
- Дата и час: 16 Яну 2025, 20:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КРАДЕНА КОЛА ПРОБЛЕМ...ПОМОГНЕТЕ!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: КРАДЕНА КОЛА ПРОБЛЕМ...ПОМОГНЕТЕ!!!
juli_livan написа:Случих на кофти постановка. Купих си Seat който докато стане мое притежание мина през две инстанции на кат в два отделни града. Колата е обявена за издирване чрез ИНТЕРПОЛ седмица след като става мое притежание.
Всичко беше на ред до седмица от датата на закупуване КАТ пристигнаха и ми сервираха документ че се издирва от ИНТЕРПОЛ и я прибраха.
След дадена проверка от всички инстанции се оказа че няма престъпление на територията на Република България, чрез прокурор ми я върнаха на отговорно пазене. (май извадих поне малко късмет)
Скоро ходих до Варна и се оказа че 10 мин след влизането ми в града дойде полиция и ме намери на място. Съобщиха че са засекли влизането ми с колата в рамките на града и че се издирва колата от ИНТЕРПОЛ, но след като им показах документа от прокурора който ми дадоха за отговорното пазене на колата си тръгнаха.
Кога ще намеря спокойствие да си карам колата? Или винаги ще бъда нащрек да не би пак да ми я приберат?
Има ли някакъв срок на давност подобен тип дело и до кога може да има претенция страната на застрахователите към моята кола?
До кога от ИНТЕРПОЛ ще ме притесняват след като прокурор ми я е върнал със съдебно решение?
Ако някой има опит с подобен случай нека сподели с мен ще съм много признателен.
Би ли ни обяснил, от къде "закупи" л.а. и как по-точно ..."случи на кофти постановка"?
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
:arrow: Би ли ни обяснил, от къде "закупи" л.а. и как по-точно ..."случи на кофти постановка"?
Не мога да разбера какво искате да намекнете с това ваше изказване???
Ако нямате какво да кажете по въпроса тогава просто не пишете тук вместо да подлагате на съмнение искренността на думите ми.
Че аз съм съучастник в измамата???
Ако бях повярвайте ми последното място от където щях да търся информация щеше да бъде интернет форум.
Закупих колата от човек който после се покри и не може да бъде намерен. Колата беше регистрирана с български документи от КАТ Бургас и след продажбата я прехвърлих в КАТ Варна. Имах някакво чувство че нещо може да не е по реда си понеже цената и беше по ниска но го отдавах на някакъв проблем по самата кола а не за нейната нечиста произходна история.
Възмущението ми беше как така ще ми я вземат и защо аз ще имам някаква вина след като минава 2 КАТ инстанции в различни градове и никой от тези инстанции дори не алармира за някакъв вид нередност.
Номерата на колата не са били пренабивани нищо подобно.
Това което най-ме интересува е това как стоят нещата и какви са връзките между застрахователите от Германия от където е подаден сигнала че е открадната колата и нейният собственик който е подал оплакването. В какъв срок от време трябва иснтанциите да се изяснят по въпроса?
Колата е ясно на КАТ и на всички че е в мен и е в мое притежание в следствие на нареждането от прокурора според което мога да я запазя на отговорно пазене, но до кога?
- juli_livan
- Нов потребител
Колата е ясно на КАТ и на всички че е в мен и е в мое притежание в следствие на нареждането от прокурора според което мога да я запазя на отговорно пазене, но до кога?
Колата не е твоя собственост защото е крадена и е напълно възможно да ти я вземат и да я върнат на собственика в Германия. По-добре помисли как да намериш, този който ти я е "продал".
И преди да попиташ - хич не разчитай, че някаква регистрация в КАТ ще ти помогне особено. Регистрацията в КАТ не те прави собственик.
Неслучайно старите хора казват, че много хубаво не е на хубаво.
- centara
- Младши потребител
juli_livan написа:Закупих колата от човек който после се покри и не може да бъде намерен. ...Имах някакво чувство че нещо може да не е по реда си ...
Аха...
...Колата, рано или късно, ще ти я приберат или в "краен случай" - ще си остане "вечно" твоя (на отговорно пазене)!
...Ако имаш някакви претенции - следва да ги предявяваш към твоя човек!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
[quote="juli_livan"]Случих на кофти постановка. Купих си Seat който докато стане мое притежание мина през две инстанции на кат в два отделни града. Колата е обявена за издирване чрез ИНТЕРПОЛ седмица след като става мое притежание.
Ако някой има опит с подобен случай нека сподели с мен ще съм много признателен.[/qu
И какво се стана в крайна сметка,че и аз имам такъв проблем...????
Ако някой има опит с подобен случай нека сподели с мен ще съм много признателен.[/qu
И какво се стана в крайна сметка,че и аз имам такъв проблем...????
- bez_ime
- Нов потребител
лошото е че тази кола по принцип е вечно твоя, не можеш да я продадеш, можеш само с пълномощно да я прехвърлиш на някой
- grin4o
- Нов потребител
grin4o написа:....можеш само с пълномощно да я прехвърлиш на някой
...Тази "гимнастика", няма как да стане!
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Поне са те извадили от системата и вече няма да те спират из града .
Имаш ли данните на продавача, разпитаха ли те вече, тече ли някакво производство.... трябва да знаеш това?
Имаш ли данните на продавача, разпитаха ли те вече, тече ли някакво производство.... трябва да знаеш това?
- nikiboy
- Потребител
Колите от БГ се прехвърлят при нотариус , нали?
Той пише договор и там няма ли личните данни на продавача?
Какъв е тоя сеат?Скъп ли е или не?Нещо пак май има пик на проблемни автомобили.
Той пише договор и там няма ли личните данни на продавача?
Какъв е тоя сеат?Скъп ли е или не?Нещо пак май има пик на проблемни автомобили.
- vetre
- Потребител
grin4o написа:лошото е че тази кола по принцип е вечно твоя, не можеш да я продадеш, можеш само с пълномощно да я прехвърлиш на някой
евентуално ако има каско и катастрофа може да и се вземат парите.
- vetre
- Потребител
Здравей juli_livan. Имам абсолютно същия проблем като твоя. Как си взе колата на отговорно пазене? Колко време отне? Имам много въпроси, но първо трябва да знам дали би ми отговорил/а.
- lili_meni
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|