начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Призовка за разпит в МВР

Призовка за разпит в МВР

Мнениеот may_day88 » 06 Яну 2010, 06:46

Здравейте!
Бих желал да получа информация за разпит в РУ на МВР.
Бях спрян от униформени лица в автомобил, след което решиха да започнат наказателно производство като ми написаха АУАН.
В законоустановения обжалвах акта като бяха описани всички процесуални и дисциплинарни нарушения на актосъставителя.
В следствие на това са призовани за разпит шофьора на автомобила и другия спътник.
Ние сме от обл. Русе а действието се разви в обл. Смолян. Призовките са разпит в РУ в Смолян.
Интересува ме какви са законовите основания за тези призовавания. Нужно ли е призованите лица да се явяват и при липса на финансова възможност за едно такова пътешествие до другия край на страната какви биха могли да бъдат последствията от неявяване? Има ли законови норми позволяващи даването на показания в близкото районно управление, чрез което са получени призовките? Благодаря предварително!
may_day88
Нов потребител

Re: Призовка за разпит в МВР

Мнениеот may_day88 » 06 Яну 2010, 06:57

П.П. Също и какви са основанията се поиска бъде получено възнаграждение за загубения работен ден и да му се платят разноските, които е направил и по какъв начин може да се докажат тези разноски. Благодаря:)
may_day88
Нов потребител

Re: Призовка за разпит в МВР

Мнениеот usra_ovcova » 06 Яну 2010, 12:26

Язък,че сте преживели 18 месеца във форума без да купите нещо!
Има начин :
1.да не ходите до Смолян;
2.да ви платят пътя от и до Русе;
3.да ви закараат безплатно с кола до Смолян;

Консултацията струва 20-30лева.
Не се скъпете,защото може да ви трябва по делото за набедяване.
Ама вие си знаете де...18 месеца са това,не е шега.
usra_ovcova
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство