начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Поредният тъп въпрос относно СК :))

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Поредният тъп въпрос относно СК :))

Мнениеот petrra » 27 Яну 2010, 22:06

Извинете ме за глупавият въпрос /допустимо е и аз да не съм наясно/но възможно ли е след 01.10.2009г да се формулират искови молби за развод по чл. 99 ал. 1 Не би ли следвало да се завеждат по члена от новият СК? И до колко е допустим подобен иск?
Съжалявам за глупотевините, с които ви занимавам, но гледам и не вярвам на очите си...
Желая на всички вълщебни мигове и успешна седмица!!! :) :) :)
petrra
Младши потребител

Re: Поредният тъп въпрос относно СК :))

Мнениеот svettoslav » 27 Яну 2010, 22:39

Не е тъп.Напротив.Както се казва, понякога не без основание,съдията само това чака :) -да се посочи "неправилен член".
Иначе според мен това е без значение.Каквото и да се напише,съдът дава квалификацията на иска в кр. сметка.Какво от това,че в И.М. е отбелязано чл.100 СК или чл.56 СК(2209г.) или пък чл.209 от наказателния кодекс и т.н.Е, на кадията ще му се разширят зениците малко,ама какво от туй :shock: :shock:
Искането е важно,както и фактите.
Желая Ви успешна,светла и усмихната седмица,както и весели ,прекрасни и чудесни мигове с Ваши близки,роднини,приятели и либовници :D :D :D
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 27 Яну 2010, 22:43

:lol: ох, разсмяхте ме с прекрасните си, вълшебни, неповторими и неподправени, искрени и красиви, топли и чудесни, сърдечни, смислени и изумителни ПОЖЕЛАНИЯ!!!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот vili » 29 Яну 2010, 01:00

Съдът не е обвързан от посочената в исковата молба правна квалификация, нито това ще повлияе на допустимостта на иска. А правното основание очевидно следва да се изведе от действащия закон! А кой е действащия, вероятно на този въпрос ще си отговорите сам.
vili
Потребител

Мнениеот Melly » 29 Яну 2010, 01:13

vili написа:Съдът не е обвързан от посочената в исковата молба правна квалификация, нито това ще повлияе на допустимостта на иска. А правното основание очевидно следва да се изведе от действащия закон! А кой е действащия, вероятно на този въпрос ще си отговорите сам.

Гениално.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vili » 29 Яну 2010, 01:27

Защо е тази ирония? Така зададеният въпрос изисква простичък отговор!
vili
Потребител

Мнениеот Melly » 29 Яну 2010, 01:32

vili написа:Защо е тази ирония? Така зададеният въпрос изисква простичък отговор!

Моля, моля, това не е ирония. В случай, че е възприето така, моля за извинение.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси