начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за съдия-изпълнител

Въпрос за съдия-изпълнител

Мнениеот valentino123 » 01 Фев 2010, 23:27

Може би въпросите ми са смешни, но все пак искам да ги задам.
Аз съм на 21, майка ми е теглила кредити и се затруднява с изплащането им.
1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?

2.Как се доказва собственост върху имущество, и какво става, ако не разполагам с документ, който да доказва, че нещо е мое, а не на майка ми?

Питанията ми са елементарни, но все пак бих желал да получа отговор на тях.

Благодаря предварително! :wink:

п.п Най-скъпата ми дреха е едно яке за 300 лева, останалите варират между 50 и 100, а часовникът и очилата са съответно за 40 и 50 лева, ако има някакво значение.Питам, защото това са единствените неща, които имам, реално погледнато.
valentino123
Нов потребител

Re: Въпрос за съдия-изпълнител

Мнениеот voltron » 04 Фев 2010, 23:07

Не може ли да ги скриеш някъде за известно време докато отмине бурята :lol: .
Нема да ти ги вземат ве - нали не си теглил ти кредит. А доказване :arrow: с допустимите по ГПК доказателствени средства и док..
Може да почнеш работа и да и помогнеш с кредита :!:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот valentino123 » 05 Фев 2010, 15:39

voltron написа:Не може ли да ги скриеш някъде за известно време докато отмине бурята :lol: .

Знаеш ли колко пъти съм го практикувал - работи безотказно! :lol:

Мерси за помощта! :wink:
valentino123
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 06 Фев 2010, 12:21

valentino123 написа:1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?
2.Как се доказва собственост върху имущество, и какво става, ако не разполагам с документ, който да доказва, че нещо е мое, а не на майка ми?

1. вижте
viewtopic.php?f=3&t=35453
2. Важи чл. 465 ГПК
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот valentino123 » 06 Фев 2010, 17:56

kalahan2008 написа:
valentino123 написа:1.Могат ли да ми вземат обикновени неща, като дрехи, часовници, очила, книги и прочие, ако не мога да докажа, че са мои?

1. вижте
viewtopic.php?f=3&t=35453
2. Важи чл. 465 ГПК
Чл. 465. Съдебният изпълнител описва посочената от взискателя вещ само ако се намира във владение на длъжника, освен ако от обстоятелствата е явно, че вещта принадлежи на друго лице.

А, много благодаря!
valentino123
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство