начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем със съдия изпълнител

Проблем със съдия изпълнител

Мнениеот daniiia » 06 Фев 2010, 00:46

Поръчител съм по кредит,който не бе плащан редовно и имаше образувано изпълнително дело.След което бяха правени вноски ,след което пак са били прекъснати.Сега банката ни предложи да сключим споразумение при което определи по-малка сума с която кредита да бъде погасен изцяло.Ние подписахме това споразумение.В една от точките пише че тя няма да предприема действия по принудително събиране на дълга и в три дневен срок ще уведоми съдия изпълнителя да прекрати всички принудителни действия.Явно това не е направено и в същия ден е пуснат запор на заплатата ми за принудително събиране на дълга ,като в него се иска цялата оставаща сума ,а не тази за която се споразумяхме.Законно ли е това действие при положение че сме спазили срока и сме внесли сумата по споразумението.А в него пише ,че няма да се предприемат принудителни действия ,а на същата дата ми налагат запор и сега не искат да ми го отменат. А не стига това а и доста са надписали таксити ,който се дължат на съдия изпълнителя за прекратяване на делото.
daniiia
Нов потребител

Re: Проблем със съдия изпълнител

Мнениеот kalahan2008 » 06 Фев 2010, 11:44

Трябва да се види споразумението с банката, за да се отговори на въпроса. В него пише ли в какъв срок взискателят е длъжен да уведоми съдия изпълнителя и да иска спиране на делото?
Разрешение на проблема - искайте от банката, с която сте постигнали споразумение, да поиска от съдия изпълнителя да вдигне запора върху заплатата Ви.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Melly » 06 Фев 2010, 11:53

Само едно допълнение, ако позволите.
С Банка/ЧСИ "се говори" чрез изявления, отравени към адресата в писмена форма.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот pbp_bg » 06 Фев 2010, 15:56

Имайте предвид, че наложения запор е обезпечителна мярка. Дори и ЧСИ да спре делото, Вашият работодател ще продължава да прави удръжки от заплатата ВИ.
Затова послушайте съвета на колегата - поискайте от юриста на банката, с чието посредничество сте подписали споразумението, да направи изрично искане за вдигане на запора върху заплатата Ви. Дано същият се съгласи, защото в повечето случаи банката трудно се отказва от "сигурни пари", каквито са удръжките от Вашата заплата.
Успех!
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Мнениеот daniiia » 06 Фев 2010, 20:30

Благодаря за консултацията.В споразумението пише ,че в три дневен срок от датата на подписването му ,до ЧСИ ще бъде пусната молба за спиране на всякакви принудителни действия, но това не е направено .В деня на подписването му ЧСИ бе уведомена устно ,че това ще се случи .Не знам защо е решила да направи запор на заплатите,явно за да събере повече такси.А споразумението е изцяло изпълнено от наша страна и сме спазили всички срокове.Това за мен е гавра с проблемите на хората,щом са на изпълнително дело значи имат финансови затруднения ,а ЧСИ се чуди как да си прибави още по 20 лв такси .Това е толкова явен умишлен пропуск.
daniiia
Нов потребител

Мнениеот pbp_bg » 06 Фев 2010, 22:10

С риск да се повторя, ще отбележа, че запорът е ОБЕЗПЕЧИТЕЛНА МЯРКА. Евентуалното спиране на производството/съгласно подписаното споразумение/ не означава, че съдебният изпълнител ще вдигне запора. Нещо повече - Обезпечителните мерки, в това число и запорът върху трудово възнаграждение, може да се налагат и при спряно производство.
В тази връзка, за вдигане на запора е необходимо ИЗРИЧНО ВОЛЕИЗЯВЛЕНИЕ на взискателя.
Съветвам Ви да настоявате пред банката за изрична молба до ЧСИ за вдигане на запора.
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство