начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Дело от непълнолетен за нарушаване на правата на детето и пр

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Дело от непълнолетен за нарушаване на правата на детето и пр

Мнениеот sisi19 » 12 Фев 2010, 19:43

vesav написа:живея в софия но баща ми не той е в друг

Абе човек, активирай си пощата тука (акаунта), за да имаме връзка с теб.
sisi19
Потребител

Мнениеот laridii » 14 Фев 2010, 12:51

sisi19 написа:Хммм, според мен хипотезата на чл. 181 и чл. 182 ал.2 по НК може да влезе в полза.

Сисе, ние тука сме юристи, такива хипотези можеш да излагаш пред публиката на "Искрено и лично" в съда не мисля, че ще мине. Както казаха колегите да вървят по пътя на издръжките.
laridii
Потребител

Мнениеот laridii » 14 Фев 2010, 12:58

vesav написа:Благодаря за мненията ви, но поне ми дайте име на адвокат, ще пратя майка ми да говори , аз не знам дали имам право да съдя, това ми е въпроса.
Знам,че до сега не е съден за издръжки, но искам да го съдя за правата си.

Ето тук е голямата грешка на майка ти, че не го е осъдила толкова години за издръжка, на 17 год. е малко късно. Описаното от теб би могло да стигне още навремето за ограничаване, а в някои случаи и за лишаване от родителски права, ама не мисля, че това по някакъв начин ще трогне този баща или ще го засегне, доста години е проспала майката по причини, които Вие си знаете. Но все пак имаш право да някаква издръжка до завършване на средно образование и после ако следваш във ВУЗ като редовен студент пак. Имайте предвид, че издръжката ще зависи от неговите доходи, но минималната е 60 лева месечно.
laridii
Потребител

Мнениеот sisi19 » 14 Фев 2010, 14:07

laridii написа:
sisi19 написа:Хммм, според мен хипотезата на чл. 181 и чл. 182 ал.2 по НК може да влезе в полза.

Сисе, ние тука сме юристи, такива хипотези можеш да излагаш пред публиката на "Искрено и лично" в съда не мисля, че ще мине. Както казаха колегите да вървят по пътя на издръжките.

Ларди, моите уважения към Вас и останалите юристи тук. Но има случаи (все още не много) в които е наложена санкция на родителя който не си изпълнява задълженията спрямо детето именно на основание чл.182 ал.2 от НК.
sisi19
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси