начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

пуснато възражение

пуснато възражение

Мнениеот msh » 19 Фев 2010, 18:02

Здравейте, в началото на декември си извадих изпълнителен лист по запис на заповед и пуснах на СИ мои длъжници. За мое съжаление обаче те са пуснали възражение и получих известие, че изпълнителното дело се спира. Сега трябва в едномесече срок аз да представя доказателства в съда, че въпросните хора наистина ми дължат парите и да си заплатя някакви държавни такси. Може ли някой да ми обясни за какво става въпрос? Какви доказателства да представя при положение, че имам запис на заповед, чийто оригинал е в съда и какви ще са тези държавни такси? И колко време може да се проточи това дело?
msh
Нов потребител

Re: пуснато възражение

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Фев 2010, 18:25

При това положение трябва да водите иск за дължимост на сумата.

Не е необходимо да доказвате вреда, тъй като записната заповед сама по-себе си е паричен дълг, тя не е във връзка с друг дълг и т.н.

Доплащате още 2% такса към съда и така.

Всичко това утежнява положението на Вашите длъжници.

Към разходите дотук, ще платят и нови такси, ще бъдат осъдени да платят всички разходи.

Същият случай имам сега, но с обратен знак, по платен вече запис на заповед, адвокатският хонорар достигна половината от сумата - тоест ако си бяха траяли, нямаше да видят чудо.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот msh » 19 Фев 2010, 18:44

аз ще трябва ли да си наемам адвокат? И ако да тези рзходи ще ми бъдат ли присъдени? В изпълнителния лист пише, че се присъжда и законна лихва каква е тя колко процента годишно?
msh
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 19 Фев 2010, 22:19

msh написа:аз ще трябва ли да си наемам адвокат?

Трябва!
Аз си наемам. Вярно, не му плащам, но се води, че го наемам! :shock:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Фев 2010, 22:36

msh написа:аз ще трябва ли да си наемам адвокат? - [color=#0000BF]препоръчително.
И ако да тези рзходи ще ми бъдат ли присъдени? - ако ги поискате, съдът ще се произнесе в постановеното СР.
В изпълнителния лист пише, че се присъжда и законна лихва каква е тя колко процента годишно?

ОЛП на БНБ за периода плюс 10 пункта, както е определена в Постановление 72
Гост.
Старши потребител

Мнениеот msh » 19 Фев 2010, 22:48

Благодаря за съветите и аз имам познат адвокат и ще го наема
msh
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство