начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

СПЕШНО молба за помощ

СПЕШНО молба за помощ

Мнениеот dgeami » 02 Мар 2010, 14:10

Искам да попитам днес получих покана за доброволно плащане на сума към ЧСИ за една кредитна карта от 2004г .Притесненията ми са следните:Веднага са ми направили запор на заплатата въпреки че имам две седмици за обжалване или доброволно внасяне на сумата- това законно ли е и другото което ме притеснява е тези задължения от повече от 5години нямат ли давностен срок защо чак сега ме търсят и сумите които са написани изобщо не отговарят на сумите които аз съм ползвала.Какво мога да направя
dgeami
Нов потребител

Re: СПЕШНО молба за помощ

Мнениеот freelance » 02 Мар 2010, 16:26

Това което спешно трябва да направите е да се обърнете към адвокат. Дори не спешно, а незабавно. Вземете със себе си всички документи, които имате - договори, покани за плащания, салда и извлечения от сметката Ви. Успех Ви желая в борбата с кредитните институции и помнете, борбата е безмилостна :)
freelance
Младши потребител

Re: СПЕШНО молба за помощ

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Мар 2010, 17:09

Законно е да се направи запор, тъй като сумите не се преведени окончателно на банката.

Ако се направи възражение, това няма да спре изпълнението, а се завежда дело.

Но, ако заявлението е подадено в рамките на 5 годишен срок, едва ли ще успеете.

Впрочем може да е и 3-годишен срокът, зависи дали са периодични плащания.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство