начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Молба за прекратяване на ИД и отказ на съдия изпълнителя...

Re: Молба за прекратяване на ИД и отказ на съдия изпълнителя...

Мнениеот ludi » 31 Мар 2010, 12:02

Никакъв адвокат не си била на държавата, просто тя е изпълнявала задължението на бившия ти съпруг. Нито общината , нито съдия изпълнителя е трябвало служебно да следят какво е придобил длъжника, тъй като ти си БИЛА човека, който е трябвало да поиска проучване на имуществото му и да посочи изпълнителен способ. Проучване си поискала, тъй като закона те е задължил, а не че си свършила работата на общината и на съдия изпълнителя. След като си подала молба за прекратяване и не желаеш изпълненение срещу бившият ти, ти преставаш да бъдеш страна по делото и вече нищо не зависи от теб. Какво значение има, че занапред няма да искаш нищо, ти това вече си го заявила писменно. Изпълнението ще продължи тъй като общината вече е встъпила в твоите права до размера на изплатената сума и занапред тя щи си движи делото. Предполагам, че съдия изпълнителя точно това е имал предвид, като е продължил изпълнението спрямо длъжника. Изобщо цялото ти поведение е некоректно, образуваш изп.дело с ясната мисъл, че издръжката ще ти я плаща държавата, а не този който е осъден.
ludi
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2010, 13:06

Абсолютно съгласна с вас, ludi.
Апропо, вече се чудя какво точно и кой на кого е адвокатствал с оглед измененията в нормативната база и новата Наредба. :) Много хора пищят напоследък- ала коректността следва да е взаимна.
Дали пък взискателят не е в злоупотреба?!? И сега, уместно, му се ще да се измъкне от създадената ситуация... хипотези много.
Изпълнителното не следва да се прекрати- без значение волята на този взискател.

А и се питам- като как решихте да се разпоредите с интересите на детето си?
Приоритети...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 31 Мар 2010, 13:38

poli_g написа:Абсолютно съгласна с вас, ludi.
Апропо, вече се чудя какво точно и кой на кого е адвокатствал с оглед измененията в нормативната база и новата Наредба. :) Много хора пищят напоследък- ала коректността следва да е взаимна.
Дали пък взискателят не е в злоупотреба?!? И сега, уместно, му се ще да се измъкне от създадената ситуация... хипотези много.
Изпълнителното не следва да се прекрати- без значение волята на този взискател.

А и се питам- като как решихте да се разпоредите с интересите на детето си?
Приоритети...

То и аз това се питам и обяснявам,че дори и на това основание е невъзможно да се прекрати,тъй като детето е непълнолетно, а не малолетно, но нейсе.
Освен това, общината не е длъжникпо това изпълнително дело, тя в интерес на детето е изпълнила чуждо задължение. Как тогава ще се разпореждате с нейните права да встъпи в изпълнителното производство?Защо не се отказахте , когато Ви се изплащаше издръжката от Общината със същия аргумент?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот merypoup » 31 Мар 2010, 13:43

Абе, хора, вие наистина полудяхте :D
Хипотези много, истината е една и я знаят всички близки около мен хора, включително и детето ми, което преди две години искаше да се откаже от задгранично пътуване, като разбра, че таткото иска немалка сума за да подпише декларация за напускане на страната. Но това е друг въпрос. Просто още един малък пример.

Проблема с обвиненията които тук започнаха да се изливат се разисква на друго място във форума. Моля насочете агресията си там.

На въпроса..."като как решихте да се разпоредите с интересите на детето си?" бих отговорила така. По същия начин както преди време съм защитила правата на детето си по дадения от закона начин, за което сега някои ме обвиняват в некоректност :)
На друго едно обвинение ..."образуваш изп.дело с ясната мисъл, че издръжката ще ти я плаща държавата, а не този който е осъден", бих отговорила така. Не знам някой който да е прибегнал до този начин просто за удоволствие. Разбира се, че съм била изгубила надежда да си получа издръжката от осъдения и съм се възползвала напълно съзнателно от законовата възможност В ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЕТЕТО.

Но не затова става въпрос в пусната от мен тема.
Очаквах конкретни отговори на конкретно зададен въпрос. Получих един, който обаче не е подкрепен с никакви аргументи... "Изпълнителното не следва да се прекрати- без значение волята на този взискател."
ОК. Сега ако може да ми посочите основанието...чл. ал. и т.н.
merypoup
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 31 Мар 2010, 14:12

merypoup написа:Абе, хора, вие наистина полудяхте :D
Хипотези много, истината е една и я знаят всички близки около мен хора, включително и детето ми, което преди две години искаше да се откаже от задгранично пътуване, като разбра, че таткото иска немалка сума за да подпише декларация за напускане на страната. Но това е друг въпрос. Просто още един малък пример.

Проблема с обвиненията които тук започнаха да се изливат се разисква на друго място във форума. Моля насочете агресията си там.

На въпроса..."като как решихте да се разпоредите с интересите на детето си?" бих отговорила така. По същия начин както преди време съм защитила правата на детето си по дадения от закона начин, за което сега някои ме обвиняват в некоректност :) /И това докога, до първа пенсия на детето ли? :roll: /
На друго едно обвинение ..."образуваш изп.дело с ясната мисъл, че издръжката ще ти я плаща държавата, а не този който е осъден", бих отговорила така. Не знам някой който да е прибегнал до този начин просто за удоволствие. Разбира се, че съм била изгубила надежда да си получа издръжката от осъдения и съм се възползвала напълно съзнателно от законовата възможност В ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЕТЕТО.
Но не затова става въпрос в пусната от мен тема.
Очаквах конкретни отговори на конкретно зададен въпрос. Получих един, който обаче не е подкрепен с никакви аргументи... "Изпълнителното не следва да се прекрати- без значение волята на този взискател."

За да не ни заподозрете в недобросъвестна някаква , моля:чл.456 и следващите от ГПК.
Последна промяна sunrise на 31 Мар 2010, 14:38, променена общо 1 път
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Melly » 31 Мар 2010, 14:26

merypoup написа:Абе, хора, вие наистина полудяхте :D
........................................

:roll: :roll: :roll:
:evil:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ludi » 31 Мар 2010, 15:13

Закона е един и същ за всички, не се опитвай да го нагодиш към собственото си житие и битие. Закона не се интересува колко е лош и гаден бившият ти съпруг. Закона няма да му опрости задълженията към държавата само защото ти се притесняваш да не се настрои срещу теб и детето. В Наредбата за изплащане от държавата на присъдена издръжка е записано,че платената от Общината издръжка е за сметка на неизправния длъжник, който е длъжен да я възстанови на общината заедно със законната лихва. Не търси член в който да пише,че можеш да прекратиш изп.дело по което има и други взискатели/в случая Общината/, като по този начин се погаси и тяхното вземане, няма да намериш такъв. Можеш да се разпореждаш само с твоите права, а ти в случая май нямаш никакви. И само за твое сведение - чл.456 и следващите от ГПК не се отнасят до твоя казус.
ludi
Потребител

Мнениеот sunrise » 31 Мар 2010, 15:19

Защо така смятате ,колега, че не се отнася до общината или пък до евентуални други взискатели,включително държавата?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 31 Мар 2010, 15:46

И на какво основание СИ е отказал да прекрати делото ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2010, 15:48

:) Може и да полудявам, но аз имам съвсем логично обяснение на случващото се( и то почива на прави норми, не на емоции).
Новата Наредба за изплащане на издръжка от общината ви задължава на определен период от време да правите определени неща. Нали така?- Така!
До тук беше готино- и вълкът сит и агнето цяло( в контекста с празниците). Да, но... изведнъж излязъл имот по партидата на длъжника ( вашето адвокатстване). Кофти. И за да се опази имота се предприемат визираните тук действия.
Да, ама не. Тая държава, в частност общината, не е бездънна яма.
Ако сте толкова притеснена и каквото там- погасете задължението на съпруга си чрез плащане, ведно с лихвите.

Апропо- казусът не е съвсем изчистен, но защото съм от отбора на детето ще пропусна търсеният от вас отговор.
На детето- успех.

И се сетете, че има органи и институции, които закрилят не само детето, но и вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 31 Мар 2010, 15:52

А вие защо не обжалвате отказа на СИ ?
Поли, откъде накъде пък жената ще погасява чуждо задължение ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот Гост. » 31 Мар 2010, 16:09

М`дам, Бай Ганьо- тя отказ всъщност няма. :P
И защо ли?... Някъде в темата има отговори на този въпрос във всичките му аспекти.
Аз съм до тук, защото наистина смятам, че не е в интерес на детето да се правят такива гимнастики. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ludi » 31 Мар 2010, 16:47

чл.456 няма приложение в случая , тъй като Общината не се нуждае от нов изпълнителен лист или пък от удостоверение за да и бъдат събрани парите, които е платила за издръжката на детето. Вярно е, че казуса не е напълно изчистен, но това се дължи най-вече на твърде мъглявава законова уредба и липсата на съдебна практика, което пък от своя страна води до употребата на най-различни гимнастики и други упражнения. Аз също нямам намерение да отварям очите на госпожата, тъй като на първо място трябва да бъде поставени интересите на детето и на обществото , а не тези на бившия и съпруг и нейното лично спокойствие. Освен това каквото и да прави, най-много да забави неизбежното. Също така смятам, че и така проведено изпълнението не противоречи на закона, а е един от възможните варианти /това последното само към poli_g /. Аз също съм до тук.
ludi
Потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство