начало

ВСС отложи избора на главен прокурор, чака обнародването на промените в ЗСВ ВСС отложи избора на главен прокурор, чака обнародването на промените в ЗСВ

Наказателно постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление

Мнениеот ivanski89 » 10 Мар 2010, 17:13

Здравейте :).
Нов съм във форума и това ми е първа тема :).
Днес бях паркирал колата си на тротоар в центъра на Бургас, къдете имаше поне още 15 автомобила, но както и да е... виновен съм. Та свърших, каквото имах да върша и след като отидох до колата, гледам залепена една много 'свежа' лепенка на прозореца с надпис 'Община Бургас, Дирекция УКОРС'. Та на бележчицата пише, че на еди-коя си дата трябва да се явя еди-къде си, за да ми бъде съставен АУАН, т.е акт :P. Тъй като за пръв път ще ми съставят АУАН, ще съм ви благодарен, ако в две изречения ми изясните как се процедира след издаването на акта. Знам, че след това в 6-месечен срок ще ми издадат наказателно постановление, но нямам представа мога ли да обжалвам и как става плащането на акта, т.е. ходи се до КАТ, до НАП или?
Та ви моля за малко информация.
Благодаря предварително!
ivanski89
Нов потребител

Re: Наказателно постановление

Мнениеот katerinakuch » 10 Мар 2010, 17:26

Напишете своите възражения в акта. Също така имате право да обжалвате наказателното постановление.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот jr_flex » 07 Апр 2010, 21:41

Ако си умен, изобщо няма да се явяваш на мястото, посочено в призовката. Уведоми и роднините и съседите ти да не приемат никакви призовки и писма на твое име, по този начин наказателното постановление, което ще бъде издадено въз основа на акта, няма как да влезе в сила, и следователно ти няма да бъдеш наказан, защото наказателното постановление влиза в сила само когато е редовно връчено на лицето, срещу което е издадено, така че направи всичко възможно това наказателно постановление да не ти бъде връчено. След време наказанието, посочено в наказателното постановление, ще бъде погасено по давност ;)
http://prepishi.com - лекции, теми, реферати, есета, курсови и дипломни работи
http://managerteams.com - български онлайн футболен мениджър
jr_flex
Младши потребител

Мнениеот nikolai.pachevski » 07 Апр 2010, 21:52

Май имаше един чл.58, ал2 ЗАНН дето пречи да изтече давността по тоя начин
Memento mori
nikolai.pachevski
Потребител

Мнениеот Гост. » 07 Апр 2010, 22:02

Седя и си мисля, колко истина има в думите на Данте "Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate". А бях оптимист. Някога.

Ще се сетите и за още неща, както и колко е дълга дългата ръка на закона, а и за цялата му справедливост...

Отивате, във ваше присъствие съставят АУАН. Ако имате възражения- отразявате ги саморъчно. В три дневен срок след съставяне на акта имате право и на писмени възражения.
От там насетне чакате НП. След връчването му имате 7 дн. срок за съдебна ревизия....
Накратко.

п.п. Тея тинтири минтири с давност и прочие.... върнете се и прочете второто ми изречение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 07 Апр 2010, 22:57

Начи... тия са някакви общинари. могат само да ти наложат глоба. Не могат да ти вземат точки от талона, така че ходи си плащай глобата и си свиркай. Не си играй да обжалваш - една позната нещо се заинати, и общинарите като надовлачиха една навалица в съда - не си е работа. Експерти, вещи лица, снимки, бумаги...Явно взимат това насериозно.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право