начало

ВСС отложи избора на главен прокурор, чака обнародването на промените в ЗСВ ВСС отложи избора на главен прокурор, чака обнародването на промените в ЗСВ

Ограничителна заповед за психически и физически тормоз

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ограничителна заповед за психически и физически тормоз

Мнениеот despo » 17 Апр 2010, 17:46

Здравейте,

Бих искала да ми помогнете с информация за това, как бих могла да извадя ограничителна заповед срещу втория си баща.
Съвсем накратко ще опиша ситуацията, в която се намирам.
Проблемите ми с него датират от детството ми. Системният психически и физически тормоз беше част от ежедневието ми, когато на девет годишна възраст се оплаках на майка ми, тя уплашено ме попита какво ми прави и според мене, след като разбра че няма сексуален тормоз се успокои и ми каза да не му стоя пред очите просто. Така в продалжение на години до днес. Проблемът е, че нещата се усложниха след смърта на майка ми и на всичките ми роднини (баба, дядо). Наследствените имоти станаха повод той да тормози не само мене но и децата ми. По съвет на сестра ми, която е негово дете след като за първи път стана свидетел на физическото насилие върху мене смених ключа на апартамента и не го допускам вътре. Това не му пречи постоянно да идва, да тормози със заплахи децата ми и мене и да се опитва да прилага физическо насилие ако не го пусна вътре. Проблема се усложнява от това, че нямам живи свидетели на насилието освен сестра ми и то само веднъж. Както той самия със злорада усмивка ми каза, не съм можела да го докажа. Както повечето насилници и той се опитва да се изкара жертва в очите на всеки, който би могъл да вземе отношение по случая. Не исках да се разправям с него, исках само да ме остави на спокойствие, но явно има физическа потребност да тормози някого. Костваше ми много усилия да не се превърна в същия насилник като него и да живея нормален живот до колкото е възможно, защото пораженията върху психиката ми си казват думата и се отразяват на личния ми живот, но поне се опитах да опазя децата си и да възпитам пълноценни хора с отношение към истинските човешки ценности и няма да допусна някой да ги тормози. Имам нужда от помощ, но истински нямам представа какво да направя. След като заради майка ми съм мълчала толкова години сега изглеждам доста глупаво но имам нужда от защита, а нямам представа как да я получа. Моля за съвет.
despo
Нов потребител

Re: Ограничителна заповед за психически и физически тормоз

Мнениеот namakak » 17 Апр 2010, 18:20

Нямаш ли си гадже?Бодигард или СОТ.
Като звънне не му отваряй,докато не набереш 112,после отвори и той ще се разбеснее по твоите думи,викаш на балкона за помощ и полицаите ще го арестуват.Веднага изваждаш медицинско.Това няма да спре спора за имотите.Трябва си дело за делба и адвокати и за насилие.
Застраховка живот едва ли някой ще ти плати,но поне имаш шанс да се отървеш от него до края на делбите.
Свидетел може да ти е приятелка,която живее при теб без наем,гостенка,работници на които още не си платила и са свидетели на скандала,децата ти също могат да свидетелстват.Но запомни,дори и да инсцинирваш и клеветничиш,само за да го ограничиш от имота,то той ще има документ с който ще установи пропуснати ползи.Разберете се като хора.
В краен случай монтирай скрита камера и го запиши.При самоотбрана е възможно да го раниш някъде и е хубаво да запишеш как е станало.Защити се ,ти имаш право защото си човек,а не куче!
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот despo » 17 Апр 2010, 18:53

Не ме интересуват имотите, за тях може и да се разбереме но само в присъствието на трето лице, не и на саме с него. Искам да ме остави на мира и да не ни тормози. Що се отнася до имотите той е изключително алчно същество но те не ме притесняват толкова, колкото тормоза. Много е лесно аз да прибегна до насилие, но това означава, че с нищо не сам по-добра от него, от друга страна ако законово не мога да го спра, какво друго ми остава? Освен всичко останало аз също мога да подам иск за пропуснати ползи, защото той живее в имот, който също е наследствен но аз не ходя да го тормозя че искам да вляза там!!! Не ме интересува, спокойствието ми е по-важно от имотите. Зная, че трябва да се разделиме имотно, но не и при тези обстоятелства.
despo
Нов потребител

Мнениеот namakak » 17 Апр 2010, 19:49

Утре ще ти тормози и децата,ти пак ли няма да крещиш за бога :roll:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот nikiboy » 17 Апр 2010, 20:08

СОТ с паник бутон - между 20-50лв за жилище, в зависимост от фирма и град, може и към полицията.
Предполагам нямате мъж и той затова е така силен. Прежалете едни пари и ще ползвате екипа за свидетели о то по-точно за да го сплашите, че има регистрирано нарушение във вашето жилище и той е установен на мястото.
Намерете си адвокат, разделете всичко общо и му пожелайте "попътен вятър" съвсем културно. Когато няма какво да делите, освен ако не е психопат, ще ви остави на мира. Тогава ( да кажем след година ) си махате сот-а и за няколко стотин лева сте си подсигурили живота.
Не подценявайте агресията, защото може и да се случи най-лошото. Направете го заради децата си.
Ако има нещо за питане, тук определено ще ви помогне някой.
Успех!
nikiboy
Потребител

Мнениеот despo » 17 Апр 2010, 23:07

Всички сте прави и го зная, ще сложа паник бутон, но служителите от сота едва ли ще дотърчат на мига, особенно ако знаят за какво иде реч. Той децата ми ги тормози и ме е страх за момичетата, и не нямам мъж, разведена съм. Лошото е, че дело за делба може да продължи много дълго, а през това време ще живееме в напрежение и страх:( Имате ли идея как да открия адвокат, който практикува в тази област, каде да разбера каква е специализацията на адвоката? Имам пред вид и в имуществените спорове и в семейното право или наказателно нямам представа как се класифицира тормоза. Никога не ми се е налагало да се занимавам с правни казуси, освен при развода си, но това беше отдавна.
despo
Нов потребител

Мнениеот namakak » 17 Апр 2010, 23:38

адвоката на тормоза по тези въпроси,мога на лични да ти го покажа..за София,но той получава хонорари от прикрити наеми или тлъсти хонорари.Има и съвестна адвокатска колегия,в която има един от най-добрите наказателни или криминални.Там мога телефон да открадна,зависи какво вие искате.Но тук във форума може да намерите и най-подходящия ви препоръчан.Като ви разгледах темата,мойте няма да ви свършат работа.Зависи и опонента какъв ще ви представи.Но винаги можете да наемете и втори адвокат,ей така за психически устой.
Делото започва в районен съд.Деловодството е на горните етажи по тези дела за делбите.Питайте тях за добър адвокат и роднина който ви тормози.Първо направете консултация и кажете че ще си помислите.Пишете ни за какво ви е питал адвоката и какво ви е разказал изобщо..Това е една важна и съществена част за процеса на цялото ви дело.
Един истински адвокат първо ще ви попита за семейно положение и имотно такова.След това ще ви разясни за хонорара и какво ви чака при тези обстоятелства.Не го ли направи,идвай тука и пиши.Наемай друг.Друга версия няма.След допитване до адвокат,ще трябва да ни разкажеш всичко,за да ти дадем най-добрите,ъхъм...И ние искаме храна,стръв и червейчета :wink:
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот despo » 19 Апр 2010, 13:56

Малко ми звучи, като че ли сме в шоу програма, но честно казано аз не се чуствам така:( Подадох жалба в полицията, едва ли ще има ефект но пак е нещо, полицията тука няма права да прави каквото и да е. Сега ми остава да си наема адвокат. А що се отнася до подробностите, те са дълга и доста мъчителна за мене история, костваше ми много усилия, стотици прочетени книги по психология и даже исках да започна да уча психология но нямах време за това (да се готвя за изпити) и за това влязох философия (беше ми хоби и знех достатъчно за изпит) но така и не го заварших. Да работиш за да издържаш 3 деца не е лесно и да учиш едновременно. Да живееш нормален живот след толкова дълги години тормоз от такава доминантна личност не е лесно, можете да ми вярвате и не смятам, че живота ми е нормален в момента. Най жестоки последици има за отношенията ми с противоположния пол, те са пълно фиаско. Ако ви интересува цялата история мога да се опитам да я напиша но и до ден днешен е доста болезнено да си спомням за това, да не говориме, че детското ми съзнание успешно е изтрило доста моменти, които са ми като в мъгла или въобще не помня, както един, която се върна в съзнанието ми, едва след като последният път дойде да ме тормози, истински бях уплашена и той се появи. Като дете сънувах два повтарящите се кошмара, в продължение на години, имах чуството, че ако не друго сънищата ми ще ме довършат. Човешкото съзнание е нещо странно, но честно да ви призная не искам да си спомням искам да забравя и да живея нормално. Когато си помисля за евентуален процес, косата ми настръхва, за всичките гадости, които ще трябва да излушам по свой адрес, за лъжите и измислиците, естествено че повечето са доказуеми но това не значи, че когато един човек ви е тормозил цялото ви детство и не е спрял до там можете да понесете гадостите, които говори спокойно. Толкова гняв има в душата ми че само истинско херкулесово усилие на волята ме спира да го пусна на вънка. А болката от лъжите на моменти е почти нетърпима. Честно казано зная само, че трябва да приключа с това веднъж за винаги, и да си върна обратно живота. Имам нужда от това ако не искам да се разболея като майка си и да умра без време, тормоза до там води обикновенно, само че аз няма да го допусна. Благодаря на всички за съветите, ако се сетите за адвокат, който да е истински ми кажете. Не разполагам с милиони, аз съм обикновен човек:)
despo
Нов потребител

Назад към Наказателно право