начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля разяснете ми едно съдебно решение

Моля разяснете ми едно съдебно решение

Мнениеот perelik_ » 28 Май 2010, 00:05

Миналата година бях уволнен от работа по член 328, ал1.т.1 от КТ.Според заповедта за уволнение трябваше да получа дадено обезщетение но работодателят ми не е дал до сега нищо.Затова заведох дело като в исковата молба писах ответника освен да ми заплати обезщетението но и да заплати разноските по делото. Самото дело мина с неприсъствено решение тъй като ответника нито се яви, нито оспори предявения иск. Ни ми направи впечатление че в решението на съда преди самото решение пише: "на основание чл.78, ал.6 от ГПК, ищецът следва да заплати по сметка на съда, сумата от 200 лева - разноски в производството - държавна такса, по уважените искове"след което следва самото решение. Та въпросът ми е следния: трябва ли да заплатя аз тая сума или ответника трябва да я заплати тъй като в самото решение изрично е казано, че той трябва да заплати по сметка нa съда сумата от 200 лева разноски и държавни такси, в производството на настоящата инстанция.
и Следващия ми въпрос е: какво трябва да направя за да си извадя изпълнителен лист и да го дам на съдия изпълнител за да си взема тия пари.
Предварително ви благодаря
Последна промяна perelik_ на 30 Май 2010, 16:30, променена общо 2 пъти
perelik_
Нов потребител

Re: Моля разяснете ми едно съдебно решение

Мнениеот Гост. » 28 Май 2010, 00:30

Очевидна фактическа грешка ( по-скоро техническа, а е много условно дали изобщо трябва да сезирате съда за поправката и)...
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство