начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Разноски за връчване

Разноски за връчване

Мнениеот hidden » 28 Май 2010, 21:23

Предстои ми да искам връчване на заповед за изпълнение по чл. 410 ГПК чрез ЧСИ, на основание чл. 42, ал. 2 ГПК. Съгл. изр. 2 разноските на частния съдебен изпълнител са за сметка на страната.
По чия сметка следва да заплатя тези разноски - директно на ЧСИ или първо на РС, а той ще преведе тази сума на ЧСИ? Според мен е по-логично първото, но не съм сигурен.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Re: Разноски за връчване

Мнениеот palimsest » 28 Май 2010, 21:55

...аз също имах такова п-во, платих по сметката на ЧСИ....а РС обездвижи молбата ми до представяне на доказателство да е платено на ЧСИ за връчването, приложих го и съда се разпореди, а ЧСИ връчи ...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: Разноски за връчване

Мнениеот pbp_bg » 31 Май 2010, 23:33

И при мен винаги така се получават нещата. За по-сигурно - приложи и копие от платежното нареждане по сметка на ЧСИ-то.
Aut inveniam viam, aut faciam
pbp_bg
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство