начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпрос за наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за наследство

Мнениеот shok4e » 28 Май 2010, 23:47

Имам следния въпрос. Родителите ми имат апартамен.А аз имам една сестра. Баща ми почина и дела от апартамента отива - половината при майка ми и др. половина при мен и сестра ми. Година по-късно почина и майка ми и сестра ми ми съобщи новината, че накарала майка ми(буквално около месец преди да почине) да и прехвърли нейната част от апартамента. Прехвърлянето станало чрез дарение. Оня ден получих следното писмо, адресирано до вече покойната ми майка

"От "Агенция по вписванията" получих уведомително писмо: Уведомяваме Ви, че на дата ***** с ВХ ***** за вписване дарение на недвижим имот изповядано при нотариус ****** е постановено отказ с вх.***** в регистъра за отказите"

Въпроса ми е, сестра ми може ли да оспори този отказ, а и изобщо какво означа всъщност всичко това?
shok4e
Нов потребител

Re: Въпрос за наследство

Мнениеот nnikksan » 29 Май 2010, 15:47

Означава че сделката която са извършили майка ви и сестра ви е недействителна. Това ще рече, че все едно прехвърляне на имот/или идеална част от него/ между майка ви и сестра ви не се е осъществило.
nnikksan
Младши потребител

Мнениеот shok4e » 29 Май 2010, 17:14

Мерси за отговора, но в случай, че маика ми вече не е жива, може ли сестра ми да обжалва това решение?
shok4e
Нов потребител

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 08:40

Имам следния въпрос. Интересува ме има ли право снаха ми на починалия ми брат на наследство от моята майка при нейната смърт, ако се омъжи повторно( и ако не се омъжи)?
roroo
Нов потребител

Мнениеот freelance » 03 Юни 2010, 15:39

Здравейте,
кажете кой кога е починал и ще ви отговорим кой на какво има право.
freelance
Младши потребител

Назад към Семейни казуси