начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Имущество след развод?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имущество след развод?

Мнениеот magi_v1 » 01 Юни 2010, 14:43

Здравей те!Искам да попитам нещо.Женена съм от две години имам и дете.Но със свекървата не се разбираме и постоянно се караме.Мъжът ми взима страната на майка си.Сега живеем при родителите му.Мойте родители сключиха договор с една строителна фирма да си дадът земята с къщата и в замяна да получат апартамент в новопостроената кооперация.Който апартамент те ще ми препишат и евентуално аз,мъжа ми и детето ще се нанесем.При развод може ли мъжа ми да претендира на дял от него?И ,ако остане на името на родителите ми,но живеем в него?Свекърва ми ме заплашва,че ще ми вземе детето,как може да стане това?При положение ,че се грижа предимно аз за малкия.Нямам работа това основание ли е за присъждането на малкия на бащата,тъй като той е материално осигурен.Моля посъветвайте ме !
magi_v1
Нов потребител

Re: Имущество след развод?

Мнениеот Pause » 01 Юни 2010, 16:19

Относно дали мъжат ви ще получи дял от имота Чл.22СК казва че няма то си е ваша собственост.Но може при един евентуален развод съдът да присъди ползването семейното ви жилище на мъжът ви,по този въпрос служебно се произнася щом има ненавършили пълнолетие деца от брака.Но това е в интерес на децата и пак в същият дух има едноизключение в Чл.59 ал7СК за това децата да живеят при баба си и дядо си.Но всичко е ако.... :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот kalinpetrovbg » 05 Юни 2010, 21:21

Спомням си. когато бях в САЩ един американец, който се беше развел - жена му бе взела къщата + той плащаше месечна издръжка от няколко хилядарки. Та този човечец си беше купил камион и живееше в него. Един ден ми каза нещо, което никога няма да забравя. Каза ми: "Ако за в бъдеще се ожениш - не се развеждай за нищо на света, излиза страшно скъпо"
kalinpetrovbg
Младши потребител

Мнениеот Pause » 06 Юни 2010, 08:38

Според римското право бракът се считал обещание за цял живот. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот kalinpetrovbg » 06 Юни 2010, 14:00

За обещание - осъден човек няма! :D :D
kalinpetrovbg
Младши потребител

Мнениеот Pause » 06 Юни 2010, 17:34

Освен при записът на заповед ,като изключение от всеки принцип.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 07 Юни 2010, 22:17

kalinpetrovbg написа:За обещание - осъден човек няма! :D :D

Има... но не ми се рови в компютъра.
И тук имаше преди време една, или две( не помня точно) теми по въпроса- "обещание за брак".
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalinpetrovbg » 08 Юни 2010, 23:55

Поне така казва баща ми. Ако ми покажеш доказателство оборващо тази теза - веднага ще му го изпратя :)
kalinpetrovbg
Младши потребител

Назад към Семейни казуси