начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

отношения след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отношения след развод

Мнениеот exception112 » 22 Юни 2010, 00:52

Здравейте, дано темата е за този раздел.
Разведена съм вече повече от шест години, но не се чувствам така. Почти ежедневно/по точно почти всяка вечер след 22 часа/ бившият ми съпруг ми звъни по телефона, като понякога разговорите продължават повече от два часа.
Темата е все една и съща - започва се с думите "обичам те, мога ли да се върна при теб", продължава с "ти знаеш ли че ти плащам всичко, с издръжката на децата и ако не са моите 110 лв. си гола вода" и завършва с поредните телефонни заплахи които периодично си сменят темата:
" Ще ти взема децата и ти сама ще дойдеш при мен, да се молиш да те взема";
"Ще накарам да те уволнят и всички твои роднини също ще останат без работа, защото имам връзки и пари"
" Само снимка 4 на 4 ми трябва и който си поискам от твоята фамилия ще е на три метра под земята".........да не продължавам нататък дано сте схванали същността.
Е, тази вечер ми писна и го отрязах, казах му повече да не ми звъни по това време на денонощието, че съм съгласна да му върна всички пари над издръжката, които е давал било то за лекарства, подаръци за рождени дни и прочее.
Последваха още по-жестоки заплахи, които не искам дори да напиша.
Въпросът ми е, към кого да се обърна и дали изобщо имам право да поискам запис на тези разговори, защото те ще продължат и имат ли сила те в българските съдилища, т.е. разглеждат ли се като тормоз; а заплахите по телефон считат ли се за реални?
exception112
Нов потребител

Re: отношения след развод

Мнениеот Гост. » 22 Юни 2010, 01:57

6 години- всяка вечер? Трябва много да ви обича този човек, а и вие наистина сте и търпелива, въпреки, че знаете как да затворите телефона.

Това, за което питате е невъзможно практически законосъобразно да се изпълни- записи, като годно доказателство, само със СРС за чието разрешение в този казус- невъзможно.
Сменете си номера на телефона ( най-ефективно, икономично и щадящо нерви и време решение) и пуснете една жалба, свободен текст, в РУ " Полиция". Не, че ще постигнете нещо, но все пак някъде ще оставите следи за твърденията ви, че ви заплашва.
Консултация с колега- ЗЗДН е вариант, но как ще доказвате твърденията си е друг въпрос ( само декларация не стига).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот exception112 » 22 Юни 2010, 03:04

Налага се да съм търпелива, защото иначе това го изживяват моите родители/звъни в тях/.
Смяната на номера също е минал вариант - вече два пъти.
Мислех си, че има някакви правни защитни мерки в подобни случаи/като заповед от прокуратурата до мобилния ми оператор за запис на разговорите/, но явно това е фантазия.
Жалбите до РУ имат обратен ефект/знам го от опит/, поне тази по време на бракоразводното дело беше.
Е, остава ми да си пожелая тази негова "обич"/дано и вие сте говорили с кавички в отговора си/, да си остане вербална, защото физическата вече съм я изпитвала.
exception112
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Юни 2010, 15:28

Остава ви закона за защита срещу домашно насилие.
Полза- относително прилична, но все пак с колегата ще помислите върху приоритети. Не е невъзможно доказване на психически тормоз.
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси