Пиша тук, защото нямам идея как да се справя с луда жена, с която сме съсобственици в двуетажна къща.Тя е на 1-ви,а ние на 2-ри етаж,имаме и 1/2 сутерен където живее майка ми.
Старите собственици са продали имота си само зради нея,но кой да ти каже...докато не ми дойде на главата не съм помисляла,че съществуват толкова злобни хора.
Тази жена е около 55г.,не работи и по цял ден или е на прозореца или дебне зад пердетата.Такива мръсотии измисля че ми е бедна фантазията.
С отделни входове сме,но има 2 нейни прозореца,които гледат в нашия двор.
Всеки божи ден изхвърля от тях изметения си боклук,вода,сапунена вода,мазнини, олио,а наскоро и цялата тенджера с картофената си манджа.Ако и направи човек забележка,започва луд скандал/цялата улица ни слуша/.
И най-отвратителното е, че казва че ние хвърляме не знам какво,но винаги измисля нещо да каже, което обикновенно е лъжи,обиди и простотии.Когато не й обръщаме внимание/мислех, ще се отегчи и спре/ни причаква като се прибираме и хвърля точно пред нас леген с вода или изтупва някакъв парцал над главите ни./за да си влезем във входа на къщата
се минава под нейния прозорец/.
Това е от години, преди ставаше посред нощ и търкаляше някакви тежести,суркаше синджири по теракота,така че майка ми отдолу се стряскаше
и изпадаше в несвяст.
После започна да налива вода през отвора за комина,която се стичаше в сутерена ни.Не мога да изброя тук всичко.
Съпругът ми беше сериозно болен и имаше нужда от спокойствие, а тя с нейните издевателства ускори смъртта му/почина на 47г/
Сега довежда майка ми до нервни кризи и мн.се притеснявам да не стане и с нея нещо.
Синът ми като гледа издевателствата на тази жена и баба си да плаче,също се е изнервил.
Аз често отцъствувам от страната и се страхувам за семейството си.
Опитах и с добро и с лошо, нищо не помага.
Полицията е дежурна в нас.Всеки път като напиша жалба има затишие 2 дни
и после пак с пълна сила...води през прозореца,боклуци.....
От РПУ-то два пъти пускаха преписка до Прокуратура, но се прекратяваше поради липса на престъпление от общ характер.
Мисля,че в Общината има служба,която налага глоби за неспазване на вътрешния ред.Ако се глоби и трябва да плати може и да проблесне нещо като мозък в главата на тази жена,макар че се съмнявам.Но като се прибера в краткия си престой у дома времето ми заминава само да пиша жалби до полицията и то без резултат.
Моля Ви помогнете със съвет, защото и аз започвам да психясвам от това чудо.
- Дата и час: 16 Яну 2025, 20:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
kак да спра тормоз от психопатка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: kак да спра тормоз от психопатка
Поправете ме, ако греша, но жената има ли психични проблеми?
Ако е така /но трябва да сте сигурна, а не "чух, че е луда"/, има Закон за здравето.
И съветът ми е чисто субективен, защото жената може да си е нормална и здрава, но да е меко казано "зла".
Ако разрушава Ваша собственост - чл.216 НК
Ако извършва самоуправни действия - чл.323 НК
Потърсете адвокат, явно нямате сили да се справите сама.
И внимавайте какво пишете в жалбите си срещу нея - да не си "спретнете" едно ЧХ дело за обида или клевета...
Успех!
Ако е така /но трябва да сте сигурна, а не "чух, че е луда"/, има Закон за здравето.
И съветът ми е чисто субективен, защото жената може да си е нормална и здрава, но да е меко казано "зла".
Ако разрушава Ваша собственост - чл.216 НК
Ако извършва самоуправни действия - чл.323 НК
Потърсете адвокат, явно нямате сили да се справите сама.
И внимавайте какво пишете в жалбите си срещу нея - да не си "спретнете" едно ЧХ дело за обида или клевета...
Успех!
- anette
- Младши потребител
Anette благодаря за отговора,не няма мед.освидетелстване/тя сигурно не ходи и на лекар като не работи и няма здр.осигуровки/-откъде пари?
По-скоро е толкова зла, че не е нормално.
Не може нормален човек, като изляза на терасата/която пък гледа в техния двор/
да простирам прането, тя да ми вика ""тупай,тупай..." и да ми ръкопляска.Съседите я гледат и й се смеят.
Просто ни тормози и преследва по всякакъв начин, това е нейното ежедневие.
Само, че вече не я издържам.
И как в тази наша България няма ред и закон за такива.
да простирам прането, тя да ми вика ""тупай,тупай..." и да ми ръкопляска.Съседите я гледат и й се смеят.
- zlato
- Младши потребител
zlato написа:Anette благодаря за отговора,не няма мед.освидетелстване/тя сигурно не ходи и на лекар като не работи и няма здр.осигуровки/-откъде пари?
Вие досега към колко и кои юристи/адвокати се обърнахте, та направихте генерален извод, че "...в тази наша България няма ред и закон за такива".
На мен като ми се развали телевизора и започна сам да си го оправям и не мога да го поправя това означава ли, че трябва да направя извода че в България няма телевизия....?
- lucius_seneca
- Младши потребител
Извинявам се ако някой се е засегнал на чест.
Но там където има ред и закон /напр.тук където съм в Австрия/не всичко се свежда до адвокати и съд... с години.
Вече водя две дела по друг повод, жалко че за всеки проблем тичаме в съда.
За какво е тогава полицията например?
За какво е прокуратурата?
Но там където има ред и закон /напр.тук където съм в Австрия/не всичко се свежда до адвокати и съд... с години.
Вече водя две дела по друг повод, жалко че за всеки проблем тичаме в съда.
За какво е тогава полицията например?
За какво е прокуратурата?
- zlato
- Младши потребител
В един същия случай ,една жена се отърва с бягане на четири лапи,а сина й се напика,нямаше свидетели-защото никой необича злото.
Винаги има начин,търсете откъде е дошло самочувствието на тая с парцала,дето иска да ви изтупа,после НАПА чака доходосришници,нищо чудно тая баба да е наркодилър и да си ги прави,защото някой й гарантира успех в битката със съда.Всичко моге да е,може и емоции да няма,дърто гадже даже да не й обръща внимание..Търсете под вола теле.Етажна съсобственост,семейна разправия,дори се вгледайте,вече и тухлите ви изкопава Веднага адвокат!
Винаги има начин,търсете откъде е дошло самочувствието на тая с парцала,дето иска да ви изтупа,после НАПА чака доходосришници,нищо чудно тая баба да е наркодилър и да си ги прави,защото някой й гарантира успех в битката със съда.Всичко моге да е,може и емоции да няма,дърто гадже даже да не й обръща внимание..Търсете под вола теле.Етажна съсобственост,семейна разправия,дори се вгледайте,вече и тухлите ви изкопава Веднага адвокат!
-
namakak - Потребител
Сложете си навес.
Тормозете я и вие - тактично, без свидетели.
Хвърлете няколко пиратки ( незапалени ) в нейният имот, после палнете няколко като ги хвърлите на двора под нейният прозорец ( до който вие нямате достъп ), после звъннете в полицията ( естествено това става през нощта ) че вдига силен шум, може и някое омачкано кибритче до гръмналите пиратки да хвърлите, може да и пускате музика, да й взъните на звънеца, да и светнете лазерче ( червено ) от 5 лв към прозореца.... мизерии много - опитайте да й дадете урок, че и вие може да я тормозите. За освидетелстване мислили ли те? Като изсипе легена с водата или каторфите ( вкусно ли готви поне? ), вземете една тухла ( от двора някъде, не да купите чисто нова ) и я засилете от високо в земята, ще кажете че ви е замеряла... и така, за съжаление с тактичност няма как да се оправите.
Тормозете я и вие - тактично, без свидетели.
Хвърлете няколко пиратки ( незапалени ) в нейният имот, после палнете няколко като ги хвърлите на двора под нейният прозорец ( до който вие нямате достъп ), после звъннете в полицията ( естествено това става през нощта ) че вдига силен шум, може и някое омачкано кибритче до гръмналите пиратки да хвърлите, може да и пускате музика, да й взъните на звънеца, да и светнете лазерче ( червено ) от 5 лв към прозореца.... мизерии много - опитайте да й дадете урок, че и вие може да я тормозите. За освидетелстване мислили ли те? Като изсипе легена с водата или каторфите ( вкусно ли готви поне? ), вземете една тухла ( от двора някъде, не да купите чисто нова ) и я засилете от високо в земята, ще кажете че ви е замеряла... и така, за съжаление с тактичност няма как да се оправите.
- nikiboy
- Потребител
boromy написа:zlato написа:Извинявам се ако някой се е засегнал на чест.
Не ми товорете за Австрия !! Преди години само за да си запиша час при адвокат ми взеха 320 шилинга ! Консултацията отделно ... А Вие се опитвате да си я карате по български ! Няма да стане -все пак сме в Европа!
А вие ,за да се заяждате с хората ли се регистрирахте?
- vanila_ce
- Потребител
Благодаря за мненията наnamakak и nikiboy .
Колкото до мизериите, аз имам възможност /тъй като съм на 2-рия етаж/да и правя много повече мръсотии, а и тръбите за водата минават през нас, така че като прекали много й спирам за малко водата...с надеждата да й светне някоя
лампичка,че и аз мога така...с мръсотийки....
Но вместо да спре тя се развихря още повече, а не е и много стара-около 55-58годишна, но всички я познават в махлата като много зла и смахната.Казват за нея, че ако сутринта не се е скарала вкъщи с домашните си, излиза навън и търси други...
Но някой беше писал във форума, че най-тъпото е да се скараш с комшията, защото всеки ден го жиждаш...Жалко, че тя не мисли така...ако вообще може да мисли.
Но още веднъж благодаря за идеите, може да дойде време да се възползвам от някоя.
Ще видим дали и адвокат и съд могат да я уплашат:)
А vanila_ce ako Ви интересува за какво съм се регистрирала във форума,
то е да споделя и да чуя мнението и на други хора.
Колкото до съвета ...обърни се към адвокат....за него не е необходим цял форум.
Колкото до мизериите, аз имам възможност /тъй като съм на 2-рия етаж/да и правя много повече мръсотии, а и тръбите за водата минават през нас, така че като прекали много й спирам за малко водата...с надеждата да й светне някоя
лампичка,че и аз мога така...с мръсотийки....
Но вместо да спре тя се развихря още повече, а не е и много стара-около 55-58годишна, но всички я познават в махлата като много зла и смахната.Казват за нея, че ако сутринта не се е скарала вкъщи с домашните си, излиза навън и търси други...
Но някой беше писал във форума, че най-тъпото е да се скараш с комшията, защото всеки ден го жиждаш...Жалко, че тя не мисли така...ако вообще може да мисли.
Но още веднъж благодаря за идеите, може да дойде време да се възползвам от някоя.
Ще видим дали и адвокат и съд могат да я уплашат:)
А vanila_ce ako Ви интересува за какво съм се регистрирала във форума,
то е да споделя и да чуя мнението и на други хора.
Колкото до съвета ...обърни се към адвокат....за него не е необходим цял форум.
- zlato
- Младши потребител
Понеже имам подобен проблем си позволявам да пиша. Ако живеете в голям град пробвайте с охранителна фирма. Те ще Ви предложат необходимата апаратура за охрана/камери, датчици, записващи устройства/.Ако въпросната дама не е откровено луда ще се спре с тормоза само при вида им. Гарантирам Ви за това. Ако обаче е за освидетелстване поне ще имате доказателства за пред прокуратурата и съда. Има и по- нататъшни решения на проблема.
Излишни са всякакви скандали с нея, не си го причинявайте , за бога.
Излишни са всякакви скандали с нея, не си го причинявайте , за бога.
- lanatri
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|