начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

запор на цялата заплата - редно ли е

запор на цялата заплата - редно ли е

Мнениеот vesko66 » 15 Юли 2010, 13:00

Здравейте! Моля за вашата помощ и съвет. Имам наложени запори от топлофикация. Работодателите ми спират част от заплата ми и я превеждат на съдия изпълнител. Половината ми заплата. Банката удържа кредита автоматично и в картата ми (дебитна) остават около 200лв. Поредния запор е наложен от частен съдебен изпълнител – като ми взима всичко. Без вноската по кредита – тя автоматично се взима от банката. Има ли право частния съдебен изпълнител да взима всичко до последната стотинка? Картата е блокирана. Направих справка в банката – наложен е запор. Какви действия мога да предприема и законно ли е да ме оставят без никакви доходи. Не съм получавал покана от частния съдебен изпълнител за доброволно плащане.
vesko66
Нов потребител

Re: запор на цялата заплата - редно ли е

Мнениеот prousa » 15 Юли 2010, 13:15

Трябвало е да я получите!
prousa
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 15 Юли 2010, 16:29

Парите в банката НЕ СА заплата!!!
Веднъж преведени там от работодателя Ви, те стават вземане към банката - т.е. СА секвестируеми!!!
А покана за доброволно изпълнение не си мислете, че не сте получавал ... никой няма да тръгне да събира без да изчака срок за доброволно изпълнение ... /я сте се укривал, я сте отказал да получите ... я не сте открит по местоживеене ... Без значение кое от всички - счита се, че сте получили в такива случаи .../
Успех!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот vesko66 » 15 Юли 2010, 16:54

Не съм се крил. Не съм получил нищо. В жилището ни има постоянно човек. Нямам покана за доброволно плащане, не си знам номера на изпълнителното дело. Не го знаех и ЧСИ до преди 1 час. От банката ми казаха. Затова по рано се обърнах за помощ и съвет към форума. Преди дни кандидатствах за кредитна карта - одобрен бях, картата е в банката - но излезна запор в данните им. Не я взех картата - не подписах нищо. Пробвах да си взема остатъка от заплата - за да си внеса за доброволно плащане при ДСИ. Но картата е запорирана от ЧСИ. Информацията е от банката - в която се превежда трудовото ми възнаграждение. След консултация с адвокат преди минути - ме увери, че щом топлофикация не ми е дете и парите не са за издръжка - не трябва да ми я взима всичката заплата. Благодаря за отделеното внимание.
vesko66
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 15 Юли 2010, 16:58

vesko66 написа:След консултация с адвокат преди минути - ме увери, че щом топлофикация не ми е дете и парите не са за издръжка - не трябва да ми я взима всичката заплата.

Прав е!
Но както казах - парите в банка НЕ СА заплата!!!

П.П.: може да не сте получил още призовка за доброволно изпълнение и парите да са просто запорирани /а не събрани, което ще стане веднага след като получите призовка и изтече срокът по нея/

... както и да е ... не ме касае толкова казуса - опитал съм се да обясня за какво иде реч /даже "подсказвам" как да "отървете" част от заплатата си .../
Само казвам, че най-вероятно, в момента всичко, което Ви се е стоварило на главата е абсолютно законно!!!
inspectora
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство