начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Молба до съдия изпълнител

Молба до съдия изпълнител

Мнениеот vasilena123 » 26 Юли 2010, 15:54

Здравейте! Бих искала да ви помоля, ако е възможно да ми кажете как се пише молба до съдия-изпънител за запор на заплата. Става въпрос за некоретен баща, който очевадно не иска да изплаща издръка на детето си и сега се налага да напиша молба за запор върху заплатата му.
Предварително благодаря!
vasilena123
Нов потребител

Re: Молба до съдия изпълнител

Мнениеот REVOLUTION » 26 Юли 2010, 16:07

vasilena123 написа:Здравейте! Бих искала да ви помоля, ако е възможно да ми кажете как се пише молба до съдия-изпънител за запор на заплата. Става въпрос за некоретен баща, който очевадно не иска да изплаща издръка на детето си и сега се налага да напиша молба за запор върху заплатата му.
Предварително благодаря!

Изпълнителен лист изкарала ли сте си?
Ако имате отидете до кантората на някой ЧСИ , там ще Ви дадат молба да попълните(предполагам).Другия вариант е да си ангажирате адвокат!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот prousa » 26 Юли 2010, 16:09

Молбата е свободен текст, но по важно е: имате ли образувано дело при СИ?
prousa
Младши потребител

Мнениеот vasilena123 » 26 Юли 2010, 16:17

Да, имам изпълнителен лист и той се намир при СИ, но той учудващо не прави нищо. Бащата е работещ и тенденциозно не плаща.
vasilena123
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 26 Юли 2010, 19:08

ДО
ЧАСТЕН/ДЪРЖАВЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ПРИ
....ОКРЪЖЕН/РАЙОНЕН СЪД

Рег. № .......
..............................

М О Л Б А

От ...................ЕГН................
с адрес:.........................
като майка и законен представител на .................... ЕГН...................

Изп.д. № ................./.............г.

Уважаеми Господин Частен/държавен съдебен изпълнител,

Моля да наложите запор на вземането за трудово възнаграждение на длъжника .......................ЕГН....................., дължимо му от неговия работодател "..................." ООД, ЕИК ..................
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот velkova_1914 » 28 Юли 2010, 13:45

Аз също съм подавала молба до съдия изпълнител,но не за запор на заплата,а за изземане на лек автомобил.Незнам какво време е минало от както сте я подали,но за всяко свое действие съдия изпълнителя е длъжен да уведомява ответника и това е в срок от 14дни,в който той може да обжалва (и го изчаква срока задължително).След това започва да действа и пак уведомява и пак чака и така..........Значи моето дело се проточи около 5-6месеца.Незнам дали знаете,че съдия изпълнителя подава тази информация в общината и тя започва да следи дали си получавате вече редовно издръжката и ако пак е не както при мен ви я изплаща тя,а знаете,че държавата не си губи парите рано или късно ще си ги вземат.Размерът,който общината поема е до 60лв.Пожелавам ви успех и търпение.
НИКОГА НА КОЛЕНЕ ПРЕД КОГОТО И ДА Е !!!
Аватар
velkova_1914
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство