начало

ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото ВКС възобнови делото срещу прокурора, съден заради обвинение срещу Петьо Еврото

защо да си изберем професионален домоуправител

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: защо да си изберем професионален домоуправител

Мнениеот Melly » 16 Авг 2010, 10:55

....... я си представи в една кооперация от да кажем 24 апартамента всеки ли живущ трябва да ангажира адвокат за да си защитава интересите спрямо съседи спрямо строител спрямо инвеститор :D

Е сега вече си разкрит, toni_sf ... :D

Брокеруването не е "лъжица за всяка уста". А и практиката сочи, че много малко АНИ са професионалисти в тази област. Тук, в БГ "куцо" и "сакато" става брокер на недвижими имоти. Да не продължавам, а? :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 16 Авг 2010, 13:26

до-Melly нещо не разбрах какво е това Ани където цитираш ,нали сама каза че си правя самореклама прочети какви са ми услугите като дейност професионален домоуправител :D нямам нищо общо с брокерството и покупко-продажби на каквото и да е стоки и недвижими собствености
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот voltron » 19 Авг 2010, 21:42

Аве пич, що не каза отначало че ти се чистят входове да ти се намери нещо, ами трябваше 2 страници глупости да се пишат. Ще ти пратя 1,2 линка за обявени конкурси за чистачи. С твоя професионализъм нема как да не спечелиш.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 10:59

до-voltron е това ми е едно от задълженията когато поема комплекс или кооперация :D и само искам да те питам защо Вие юристите не погледнете на това нещо малко по сериозно защото това е професия като вашата и е свьрзана с повече нерви и работа :D и до колкото разбрах нещо Ви е страх защото вече полека лека ситуацийте се избистрят и ще има все по малко казуси които да решавате
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот voltron » 20 Авг 2010, 11:31

Правото не е като папагал да повтаряш нещо. Мнения много и може всички да са верни. Какво се избистри по - точно?
voltron
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 13:00

:D така е вече много компанни работят изрядно договори перфектни няма за какво да се хванеш :D доста изпатиха и вече не взимат на работа юристи заради ц..и и хубаво д..е
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот voltron » 20 Авг 2010, 13:12

Ще стават тогава професионални домуоправители и ще ти вземат ляба. Кво се радваш.
voltron
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Авг 2010, 17:14

:D те от сега са се напънали,нали за това ме хапят по малко но си мислят че е само да цитират закони алинеи и членове като се сблъскат с действителноста ще има да вият
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот kirile » 21 Авг 2010, 16:03

Да бъдеш управител според мен си е работа за адвокат. Аз не съм такъв , но бях управител (безплатно) 3 години и ми се наложи да ползвам многократно услугите на адвокат , което излезе доста солено на всички собственици. Затова мисля , че за ЕС е по-изгодно да си изберат адвокат за управител срещу месечна заплата.
kirile
Потребител

Мнениеот toni_sf » 21 Авг 2010, 18:39

до-до-kirile ето тук няма да ти отговоря защото модератора ми писа ,че много съм дразнил господата юристи и те си мислили ,че ще им крада клиентите :D а аз не виждам с какво .ДА НАИСТИНА ОТ ТЯХ ИМА НУЖДА ЗАЩОТО ТЕ СА ХОРАТА КОИТО ЗНАЯТ КАК ДА СЕ БОРЯТ В СЪДА СРЕЩУ НЕЛОЯЛНИ СТРОИТЕЛИ ИНВЕСТИТОРИ СРЕЩУ РАЗНИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ КОГАТО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ДОМОУПРАВИТЕЛЯ СА ИЗЧЕРПАНИ
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 25 Авг 2010, 12:29

до-kirile това е някакво решение да , както казваш ти на заплата а и заплата на чистачка .По принцип отдавна се промьква идеята за платен домоуправител и малко кооперации могат да си го позволят особено тези който не са населени .Това е най решимо в комплекси където са повече хора и си изисква повече подрьжка , приложимо е там в другата тема където родок зададе запитване но в кооперация до 20 апартамента е практически невъзможно
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 29 Авг 2010, 20:53

:D много мнения прочетох по общи теми кое е редно кое не е, и кой как да се защити от лоши съседи и сам да се оправя с проблемите си :D затова направете още теми дискутирайте не ви трябва да се систематизират в едно :D как да живеем по добре
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 01:59

А как можем да накараме неплащащите да си платят? Защото и много такива съседи имаме Може ли да приемем на ОС, че примерно след дълг, по-голям от 200 лева, се преминава към частен съдия изпълнител и процедурата сложна ли е за физически лица? А скъпа ли е?
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2010, 10:15

toni_sf написа:А как можем да накараме неплащащите да си платят? Защото и много такива съседи имаме Може ли да приемем на ОС, че примерно след дълг, по-голям от 200 лева, се преминава към частен съдия изпълнител и процедурата сложна ли е за физически лица? А скъпа ли е?

Бегом марш на консултация - за теб обезателно да е платена, защото тарикатееш, момко!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 10:33

Здравей Тони,
Благодаря за отговора. Ние имаме общи събрания веднъж годишно, на които се преподписва договора за обслужване. Имаме по един избран домоуправител на тези събрания - този човек от всеки вход ли трябва да е в състава на Управителния съвет, който провежда ревизия веднъж годишно? Засега такова нещо не е имало, а мисля, че е крайно време именно поради излизането на (голяма) печалба на обслужващата фирма след построяването и заселването на последните входове...
Трябва ли този човек задължително да е собственик?
Може ли един човек да има имоти в два входа и да е избран за домоуправител в тези два входа? Така като броя входовете, и заедно, и поотделно, все сме четен брой Какво се прави в такъв случай?
Поздрав!
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2010, 10:59

ха, ха, хаааааааааааааааааааа :lol: :lol: :lol:

Взе да си говориш сам ли? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 11:03

е мерси но съм в отпуска от 1 юни до 15 септември аз почивам ,
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Melly » 08 Сеп 2010, 11:26

toni_sf написа:
Melly написа:
toni_sf написа:Здравей Тони,
Благодаря за отговора. Ние имаме общи събрания веднъж годишно, на които се преподписва договора за обслужване. Имаме по един избран домоуправител на тези събрания - този човек от всеки вход ли трябва да е в състава на Управителния съвет, който провежда ревизия веднъж годишно? Засега такова нещо не е имало, а мисля, че е крайно време именно поради излизането на (голяма) печалба на обслужващата фирма след построяването и заселването на последните входове...
Трябва ли този човек задължително да е собственик?
Може ли един човек да има имоти в два входа и да е избран за домоуправител в тези два входа? Така като броя входовете, и заедно, и поотделно, все сме четен брой Какво се прави в такъв случай?
Поздрав!
ха, ха, хаааааааааааааааааааа :lol: :lol: :lol:

Взе да си говориш сам ли? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

е мерси но съм в отпуска от 1 юни до 15 септември аз почивам ,

Още по-неадекватен отговор :idea: Ставаш жалък :!:
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toni_sf » 08 Сеп 2010, 11:36

:D то си го пише и в закона но няма явно кой да го прочете :D а и незнам как си помисли че клиентите ми в този период са без обслужване и не си плащат сметките :D но то е типично де
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот cholacova » 13 Сеп 2010, 17:32

Здравейте,
Първо искам да попитам Melly дали някога е бил домоуправител :?: Винаги съм си мислила , че това е много лесно. Сега аз съм домоуправител на нашата кооперация и се сблъсках с много неща :shock: най-вече ме притеснява времето , което трябва да отделя :? Посетих форума за да получа коментари за фирми занимаващи се е тази дейност в Пловдив :!: Ако знае някой такава и има добри отзиви за нея , моля кажете :D
cholacova
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Етажна собственост