начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Здравейте - имам въпрос отнсно изпълнителна заповед

Здравейте - имам въпрос отнсно изпълнителна заповед

Мнениеот bgtifo » 23 Сеп 2010, 23:55

Здравейте не съм сигурен, че попаднах на правилният раздел от форума но дано ме разберете и ми помогнете с отговор. Днес майка ми получи собщение от Софийски районен съд за гражданско дело тъй като е длъжница на Jet credit и не е изпълнила докрай задълженията си към тях.
Човекът донесъл въпросното съобщение и е казал, че от този момент тя може да го успорва или да заплати дължимата сума, която е в размер на 600 лв. в двуседмичен срок. Загадката за мен обаче е, че въпросното съобщение с приложен втори лист не е било в плик и тук е конкретният ми въпрос.
На едното място пише на лицата за призоваване : 15.09.2010 г. а на вторият лист, че заповетта датира от (за изпълнение на парично задължение по чл.410 ГПК) от 17.08.2010 година.
Искам да попитам от коя дата се взима въпросният възможен за плащане/възражение двуседмичен период, изискателите използват "БНП Париба пърсънал файненс"

Имате ли представа дали носенето на актуалният лист дава право на майка ми да използва въпросният 2-седмичен срок или според горе споменатите от мен дати не и остава време за реализирането му ?

Предварително благодаря на отговорилите и се извинявам ако темата не е за въпросният раздел!
bgtifo
Младши потребител

Re: Здравейте - имам въпрос отнсно изпълнителна заповед

Мнениеот bgtifo » 24 Сеп 2010, 20:45

Никой ли не може да помогне моля ви, става въпрос само да ми кажете дали този 2-седмичен срок е в действие от получаването на тази заповед или вече е минал срокът съгласно информацията, която съм описал по-горе.
bgtifo
Младши потребител

Мнениеот konik » 27 Сеп 2010, 09:56

Здравейте, двуседмичният срок започва да тече за майка Ви от датата на получаване на съобщението, така че не сте го пропуснали.
konik
Младши потребител

Мнениеот bgtifo » 27 Сеп 2010, 23:07

Много ви благодаря за даденият отговор само бихте ли ми казали през въпросният двуседмичен срок възможно ли да се прибегне до изпълнение/описване на имущество (не съм запознат с юрдическите термини) без значение от полагаемат дата за възражение или доброволно заплащане на сумата. Това е последният ми въпрос повече няма да се натрапвам просто цялото ми семейство е в мъгла а става въпрос за дни да се плати задължението.
bgtifo
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Сеп 2010, 23:22

Ако разполагате с финансови възможности най-доброто, което може да сторите е да изпълните доброволно чрез плащане. До тук нямате твърде много разноски, все още, но стигне ли се до изпълнително дело- ще се видите в двойни разходи. Дълг от 600.00лв. ще стигне рамките на 1200.00-1500.00лв.

За сега е невъзможно да се стигне до принудително изпълнение, каквото изражение би бил и описът на движими вещи. Последното се случва при образувано изпълнително дело, което по време е непосредствено след изтичане на срокът за възражение и издаване на изпълнителен лист.

Времето за възражение е и време в което длъжникът може да премисли какви тегоби в бъдеще би могъл да си спести, след като така учтиво е поканен да изплати дългът си.
Гост.
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство