начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Моля ви за сравнително-спешно мнение

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля ви за сравнително-спешно мнение

Мнениеот kry4ma » 17 Окт 2010, 13:17

Беше ми казано, че моят нов сайт е със сексуална дискриминация (нещо, за което не съм предполагал, А И ВСЕ ОЩЕ НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ИМА КАКВАТО И ДА БИЛО СЕКСУАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ). Ако това се окаже вярно по смисъла на сега-действащите закони в Република България, аз ще го ликвидирам този сайт веднага. Но, за да не стават, грешки моля изкажете се повече хора, за да е по-сигурно.

Ето темата тук: viewtopic.php?f=13&t=43963

Моля отговорете ми там или тук. Ще очаквам с нетърпение обоснованите ви отговори!
kry4ma
Младши потребител

Re: Моля ви за сравнително-спешно мнение

Мнениеот tedyxaz » 17 Окт 2010, 14:04

То по тази логика на гей-сайтовете, тинейджърските сайтове, и разни други разновидности, трябва да се гледа като на дискриминация спрямо обществото, тъй като това са "отделни групи" .. така да го кажем.. или .. "статус". Сайтът е създаден с образователна цел, не се омаловажават правата на недевствените, няма полово ограничение, няма някакъв тормоз. Ако например определим в случая думичката "секс" като родово понятие , то сексуалната принадлежност, ще е вид, а това девствен/недевствен - статус ( :mrgreen: ), а този "статус" не е насочен към омаловажаване, не е някакъв критерий за подбуждането на каквато и да била дискриминация.

Пък и нали вашият колега юрист Ви е казал, че няма такова нещо :?: :!:

П.С: В БГ има сайтове на религиозна основа, ислямски.. и то с български домейн, но те също са с образователна цел .. и като гледам все още функционират. Това също би могло да бъде пример, предполагам
T.Ivanova
Аватар
tedyxaz
Младши потребител

Мнениеот kry4ma » 17 Окт 2010, 14:11

Благодаря Ви, Теди!
Няма голямо значение, но аз не съм юрист, а философ. Въпросният юрист просто не ми е споменавал да има нередности, но в случай, че нещо е пропуснал, реших да се презастраховам с повече мнения, най-вече, за да успокоя 2-ма мои приятели, които поради правна недоосведоменост се притесняват все едно, че сайтът ми е голямо законо-нарушение :shock: ...
По останалото - логиките ни се припокриват, с тази разлика, че Вие го казахте много по-точно! Благодарности! :) :)
kry4ma
Младши потребител

Мнениеот tedyxaz » 17 Окт 2010, 14:16

За нищо :wink:
T.Ivanova
Аватар
tedyxaz
Младши потребител

Назад към Общи дискусии