начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Заплахите на Глобул

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заплахите на Глобул

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 14:46

до-nspectora Много правилен отговор, но помисли ,ако нямаше такива балъци ,нямаше да бъдеш това което си, :D и следва ,че живееш на гърба на другите.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 15:17

Хе, хе.... :D .Стига де. :D Дайте по същество. :D
Между другото, преди ден -два, от същата тази фирма СГ (или нещо подобно), връхлетяха върху друг съсед. Идвах си от магазина и забелязах на паркинга пред входа паркирана кола Фолтсваген голф (от старите с две врати) номер 3335 Варненска регистрация. Двете врати на колата бяха отворени и оставени така. На задната седалка имаше човек (в големи размери, покриваше почти задното стъкло). Качих се по стълбите във входа и зачаках асансьора, който слизаше в този момент на долу. От него излязаха две лица - високи около 180, единият малко по пълен, другият с атлетично тяло, мускулесто(но иначе беше симпатяга :lol: :lol: ). Та защото съм и домоуправител на входа се заинтересувах кого търсят.Ама се почнаха едни п.......и и обиди :roll: .
Привечер като слязах да кажа на съседа, че са го търсили, видях залепен стикер (червен) на вратата му на който пишеше: Вие бяхте посетени от СГ (нещо си), моля обадетете се на телефон (номера на мобилният).
Та моите предните в сравнение с тези, бяха нищо. Тези бая бабаити, напомнящи ми на "бившите мутри с бухалките".
Последна промяна sisi19 на 11 Ное 2010, 15:25, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 15:24

до-sisi19 Дотук това е добре, но аз искам да Ви попитам ,някой насила ли Ви накара или с бой си взехте мобилен номер. :wink: и защо търчите да си платите тока ,а не оставите да се стигне до съд.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 15:28

toni_sf написа:до-sisi19 Дотук това е добре, но аз искам да Ви попитам ,някой насила ли Ви накара или с бой си взехте мобилен номер. :wink: и защо търчите да си платите тока ,а не оставите да се стигне до съд.

Тук не става въпрос за това, а за начина по който се действа . Той е незаконен. Има норми, правила, срокове и прочее. Всеки е в правото си да дири правата си, но не така със заплахи и други, не и по този начин. :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 15:33

до-sisi19 Стигаме до извода,че всичко е въпрос на възпитание и манталитет на БГ гражданина.А не ,че еди кой си е подписал договор с фирма да събира задълженията нали. :D
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 11 Ное 2010, 15:34

sisi19 написа:Тук не става въпрос за това, а за начина по който се действа. Той е незаконен.

Сиси, незаконен е според теб мила ... не и според закона :lol: :lol:
Пак те питам кое е незаконното? Да си 100 кила, 190см висок, да си остриган /абе да приличаш на мутра с две думи/?
Тук когато някой твърди нещо си как е по закон, обикновено се цитират норми и се поства съдебна практика - не виждам да си подкрепила измишльотините си с нещо такова ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 15:39

inspectora написа:
sisi19 написа:Тук не става въпрос за това, а за начина по който се действа. Той е незаконен.

Сиси, незаконен е според теб мила ... не и според закона :lol: :lol:
Пак те питам кое е незаконното? Да си 100 кила, 190см висок, да си остриган /абе да приличаш на мутра с две думи/?
Тук когато някой твърди нещо си как е по закон, обикновено се цитират норми и се поства съдебна практика - не виждам да си подкрепила измишльотините си с нещо такова ...

Какви норми искаш да ти цитирам??? АКО си адвокат, би трябвало сам да се сетиш. АКО не си - прочети закона...... :D
А за твое сведение - незаконен е начинат и способа, чрез който действат.Не размера и на какво приличат. Това само за протокола :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 15:46

toni_sf написа:до-sisi19 Стигаме до извода,че всичко е въпрос на възпитание и манталитет на БГ гражданина.А не ,че еди кой си е подписал договор с фирма да събира задълженията нали. :D

Нееее, стигаме до извода, че се връща рекета от предходните години.
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 16:00

до-sisi19 Е не ,тук вече прекалихте, преди ходеха с бухалки и чупеха капачки на колената, сега само се репчат :D . И София ги има такива бъдете спокойна, но тук са възпитани и вежливи. :D Веднага си дават визитка ако им поискаш даже може да поспориш с тях да им кажеш,че желаеш да си оспориш задължението чрез съда ,те са съгласни и не те притесняват повече.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 11 Ное 2010, 16:10

sisi19 написа:Какви норми искаш да ти цитирам??? АКО си адвокат, би трябвало сам да се сетиш.

Сиси, точно защото знам какво пише в закона, ти казвам, че всичко е законно!!! Ти ми твърдиш, че е нарушен законът - е кой закон е нарушен питам? Цитирай нормата!
sisi19 написа:А за твое сведение - незаконен е начинат и способа, чрез който действат.

Къде го пише това? В кой закон? Къде пише, че да използваш еди кой си начин и еди кой си способ, е забранено? Цитирай?

/Сега, за да не ми кажеш, че аз като твърдя, че е законно, та да цитирам аз къде пише, че е законно - някак си не върви да постна всичките закони и да напиша, че няма нарушена нито една норма от горните ;) Кажи конкретно кое е нарушено?/

И не ми обяснявай какво пише по законите, щото очевидно нямаш никаква идея, ами ми кажи член еди кой си от еди кой си закон е нарушен, същият забранява еди какво си и т.н.
Ти неможеш да ми казваш на мен да взема да си прочета закона, при положение, че изобщо не знаеш какво пише там!!!
Ето аз ти казах по-горе кои закони да видиш, за да се убедиш, че нещата, срещу които роптаеш са си съвсем нормални и законни - и цесията е уредена в ЗЗД и възлагателният договор ... от друга страна ти казах и къде пише, при какви условия могат да се предоставят личните ти данни на трети лица и т.н. ;)
Айде кажи ми сега ти в кой закон пише, че всичко това е незаконно!!!

П.П.: Нали знаеш, че което не е забранено от закона - значи е позволено! За това те карам да ми кажеш къде е написана забрана за всичко това?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот mipopov » 11 Ное 2010, 16:30

inspectora написа:
mipopov написа:Все пак не зависиш единствено от себе си...

:D
Толкова години вече завися единствено от себе си ... не мисля нещата да се променят ;)
А такива като теб, които смятат, че човек не зависи единствено от себе си /а се надяват все на някой да ги оправи - било държава, било някой друг/, такива които по един или друг начин си мислите или се поставяте в зависимост от някой или от нещо, за това са/сте на тоя хал ... за това постоянно плачете за нещо и все нещо или някой ви е виновен ... Тъй че не ми обяснявай, че не завися единствено и само от мен си - точно единствено от мен си си завися и от никой друг ;) - така съм живял до сега, така мисля да живея и за напред ...
Мога да се изсмея на всеки, който твърди, че животът му не зависел единствено и само от него, от неговите постъпки, начин на мислене и т.н., а имало и други фактори ... всъщност съжалявам такива хора ...

Еееееех... И аз до преди 5 години разсъждавах като теб... И аз се пъчех и си вирех носа, докато не се случи нещо(няма да обяснявам какво) на дъщеря ми. И тогава ми дойде акъла изведнъж. Така, че има и неща които не можеш да предначертаеш. Радвай се, че нямаш проблеми за момента! Пожелавам ти това да продължи повече!
P.S. И не си правете изводи за другите и не ги обвинявайте от едни писания тук! Това, че някой нямат вашето образование и опит и заради това са направили по някоя грешка, за която се допитват до Вас, не ги прави глупави. Не се дръжте като Богове! Защото не сте...
mipopov
Младши потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 11 Ное 2010, 16:32

Чл. 143. (1) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години.
Айде разбирачите да кажат откъде е този текст.
Не защитавам длъжниците на Глобул или който и да е, даже напротив, но не това е начина. Значи който не иска доброволно да си плати задължението се отива в съда , вади се изпълнителен лист и се събира дълга чрез съд. изпълнител.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 16:42

Bai_Ganjo - не му се обяснявай на Инспектора. Остави го да си защити дипломата :lol: :lol: :lol: (ако има въобще такава :D )
Последна промяна sisi19 на 11 Ное 2010, 16:55, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 16:48

inspectora написа:
sisi19 написа:Какви норми искаш да ти цитирам??? АКО си адвокат, би трябвало сам да се сетиш.

Сиси, точно защото знам какво пише в закона, ти казвам, че всичко е законно!!! Ти ми твърдиш, че е нарушен законът - е кой закон е нарушен питам? Цитирай нормата!
sisi19 написа:А за твое сведение - незаконен е начинат и способа, чрез който действат.

Къде го пише това? В кой закон? Къде пише, че да използваш еди кой си начин и еди кой си способ, е забранено? Цитирай?

/Сега, за да не ми кажеш, че аз като твърдя, че е законно, та да цитирам аз къде пише, че е законно - някак си не върви да постна всичките закони и да напиша, че няма нарушена нито една норма от горните ;) Кажи конкретно кое е нарушено?/

И не ми обяснявай какво пише по законите, щото очевидно нямаш никаква идея, ами ми кажи член еди кой си от еди кой си закон е нарушен, същият забранява еди какво си и т.н.
Ти неможеш да ми казваш на мен да взема да си прочета закона, при положение, че изобщо не знаеш какво пише там!!!
Ето аз ти казах по-горе кои закони да видиш, за да се убедиш, че нещата, срещу които роптаеш са си съвсем нормални и законни - и цесията е уредена в ЗЗД и възлагателният договор ... от друга страна ти казах и къде пише, при какви условия могат да се предоставят личните ти данни на трети лица и т.н. ;)
Айде кажи ми сега ти в кой закон пише, че всичко това е незаконно!!!

П.П.: Нали знаеш, че което не е забранено от закона - значи е позволено! За това те карам да ми кажеш къде е написана забрана за всичко това?

Без думи, гол до кости :roll: :lol: :lol: :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот inspectora » 11 Ное 2010, 16:56

Bai_Ganjo написа:като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си

Големи разбирачи станахте тука ей ...
Само дето изобщо не ви е ясно какво пише в това, което сте цитирали ...
Айде да видим сега какво е написала Сиси:
sisi19 написа:Звънят на вратата.
Те: Вие ли сте ...........
Те: Ами имате задължения в рзмер на........към Глобул
Те: Ами дойдохме да си ги вземем.
Те: Да се разберем извънсъдебно.
Те: Ще ви изпратим СИ, и ще направим така че да пропуснете срока за обжалване.
Те: Ама вие знаете ли ние кои сме?
Затворих вратата.

... сила, заплашване или злоупотреби с властта си ...

sisi19 написа:Bai_Ganjo - не му се обяснявай на Инспектора. Остави го да си защити дипломата :lol: :lol: :lol:

Аз дипломата си има къде да я "защитавам" - не се тревожи за мен ...
Ти гледай да не дойде СИ у вас да ти прибере хладилници, телевизори, дивани, столове, че не те знам тогава какво ще измислиш, че е незаконното ;) /тогава и полицаите ще са престъпници, че влизат и вземат каквото им е казал СИ ;) /

П.П.: А "гол до кости" ще остане някой друг ми се струва - след следващото посещение на въпросните мъжаги, заедно със СИ /и полиция евентуално ;) /
:lol: :lol: :lol:

Оставям ви да си пишете по форумите колко "незаконно" е хората да си търсят вземанията и т.н. ... Опитах да ви ограмотя, че да не влизате в по-сериозни филми, ама явно който си е решил да затъва още повече ...

П.П.: А колегите пеналисти ще кажат "практически" как стоят нещата при тази фактология, изнесена от самата Сиси ;) - и дали някой изобщо би повдигнал обвинение по 143 /при безспорни доказателства за случилото се, както го е описала Сиси/ ;) ... какво ти обвинение - то досъдебно ако има кой да образува ... просто защото никой не е извършил нищо нередно тук ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 17:06

Съвет до Инспектора: Изкарай на ново образованието си. И следващият път се помъчи поне да го завършиш с 4,50(т.е с приблизително 5), а не с 3.25 (примерно).В противен случай не си хъби нервите, силите, времето и средствата. Че на този етап, никак, ама никак не е ефтино........... :lol: :lol: :lol:
Последна промяна sisi19 на 11 Ное 2010, 17:12, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 11 Ное 2010, 17:12

Задълженията към моб. оператори са периодични плащания и се погасяват с изтичане на 3 год. давност, така че за задължения от преди повече от 3 години няма как да се извади изпълнителен лист. Това тези "събирачи" го знаят много добре предполагам и за това действат по описания по-горе начин.Изводът е, че погасителната давност като юридически факт (разбиран като бездействие на кредитора или ненастъпване на други погасителни обстоятелства) не погасява правото на кредитора, а поражда материалното право на длъжника да откаже изпълнение, което е насочено към кредитора.
Повече: http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajdansko-pravo/414-pogasitelna-davnost.html
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 17:18

Bai_Ganjo написа:Задълженията към моб. оператори са периодични плащания и се погасяват с изтичане на 3 год. давност, така че за задължения от преди повече от 3 години няма как да се извади изпълнителен лист. Това тези "събирачи" го знаят много добре предполагам и за това действат по описания по-горе начин.Изводът е, че погасителната давност като юридически факт (разбиран като бездействие на кредитора или ненастъпване на други погасителни обстоятелства) не погасява правото на кредитора, а поражда материалното право на длъжника да откаже изпълнение, което е насочено към кредитора.
Повече: http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajdansko-pravo/414-pogasitelna-davnost.html

Не е нужно обяснения в елементарни понятия.
Пак казвам ,оставете го да си защити дипломата.
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 17:31

:D Аз вече съм изумен, то много станаха тук учениците,е верно е вместо да учат седят в нета и се чудят къде да се ровят и после, се бият в гърдите взехме диплома и вече сме най великите.Че даже и кантора ще отворим и да лапаме. :mrgreen:
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 11 Ное 2010, 17:33

Друг е въпроса, че наистина може да се спретне организация за пропускане срок за възражение например и тогава става наистина лошо. :roll:
Bai_Ganjo
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии