начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Изпълнителен лист

Изпълнителен лист

Мнениеот stormar » 13 Ное 2010, 01:43

Здравейте,
както писах имам дело с влязло в сила решение.
Тъй като съм далече от ЧСИ, и не мога лично да отида да си взема изпълнителния лист, му пратих искане да ми го прати на мейла. Така и не го получавам, дори след 2рото запитване.
Питането ми към разбиращите е:

- имам ли право ( и съответно ЧСИ да се задължава да ми го прати по мейл) да изисквам да ми бъде пратен изпълнителния лист по електронна поща, за да се запозная с него, ако ДА, то мога ли без да се подписвам електронно (имам цифров подпис който удостоверява, че съм аз ) да искам да ми пратят изпълнителния лист. Моля ако е възможно да ми посочите къде е посочено, че мога да искам по този начин ИЛ.

Ако не е възможно по мейла (подписан или не подписан мейл), мога ли да упълномощя човек който да отиде и да изисква този ИЛ.

Ако и това не може, кажете ми как да изискам решението на съда и изпълнителния лист, без да се налага да пропътувам стотици километри за това.

Предварително благодаря за съветите.
Лека и спокойна нощ желая.

Ако е важно, в Уведомлението което получих пише:
"Срещу вас е образувано и е висящо изпълнително дело ЕДИ_КОЕ_СИ"
stormar
Младши потребител

Re: Изпълнителен лист

Мнениеот donna » 13 Ное 2010, 08:32

Изпълнителния лист се издава от съда по искане на страната в чиято полза осъдителното съдебното решение /определение , издава се в един екземпляр .
Вашит кредитор си е получил изпълнителния лист и си е образувал изпълнително дело при ЧСИ .Разбира се може да има образувано изп. дело и на базата на наказателно постановление , за някоя неплатена глоба.
ЧСИ няма никакво задължение да ви сканира и изпраща изпълнителни листи . Имате си съдебно решение вижте какво пише в него ,тъй като изпълнителния лист го възпроизвежда в осъдителната му част.Ако изп. дело е образувано на базата на някво наказателно постановление припомнете си коя глоба не сте си платилии си вижте НП , е и там може да сте се укрили и да сте отказали да го получите ...но и това се удостоверява :wink:
Съдът няма да ви "даде" изпълнителен лист, защото той не се издава за вас ,а за вашия кредитор , съдебно решение /определение следва да сте получили или ,ако не сте били на адрес и не са ви открили проблема си е изцяло ваш , тогава съдът е спазил съответната процедура по ГПК за уведомяване . Най -лесният начин да си видите решението е да го проверите на сайта на съответния съд.
Престанете с тоя електронен подпис ,това да не ви е НАП или АВ-Търговски регистър .
donna
Старши потребител

Мнениеот stormar » 13 Ное 2010, 14:49

Извинявам се, явно се казва съдебно решение, а не изпълнителен лист това което търся.
Да уточня - аз нямам НИЩО, нищо не ми е пратено (ЧСИ казва "аз съм пратил всичко на адреса посочен в графата постоянен адрес", е да, ама не е проверил, че постоянния ми адрес е променен 3 години преди да ми прати каквото и да е, и така всичко е заминало нейде си). И то да подчертая - това е ОБЯВЕНО пред банката кредитор, тя ми снима новата личната карта.
Така сега аз само искам да разбера решението на съда - за какво и на какво съм осъден. Как мога да го получа.
Изключвам да упълномощя адвокат който да го вземе, както и аз да ида лично при ЧСИ, много ми е далече, и да си призная, само разхода за пътя до него и обратно, ще ми е повече от половината на това което дължа.

Да го проверя - как ? Аз не знам съда, пробвах във всички онлайн, нищо не излиза за делото което имам. Моля за насока къде да го проверя за това дело (административно, наказателно, гражданско?).
stormar
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 13 Ное 2010, 16:00

stormar написа:ЧСИ казва "аз съм пратил всичко на адреса посочен в графата постоянен адрес", е да, ама не е проверил, че постоянния ми адрес е променен 3 години преди да ми прати каквото и да е, и така всичко е заминало нейде си). И то да подчертая - това е ОБЯВЕНО пред банката кредитор, тя ми снима новата личната карта.

Чл. 38. Съобщението се връчва на адреса, който е посочен по делото. Когато адресатът не е намерен на посочения адрес, съобщението се връчва на настоящия му адрес, а при липса на такъв - на постоянния.

Това е бил адресът, посочен от кредитора, така че ЧСИ е бил длъжен да изпрати книжата на този адрес!
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот stormar » 13 Ное 2010, 16:46

Което потвърждава че ЧСИ е виновен да не получа документите.
На посочения адрес не ме е намерил ЧСИ, но не ми е пратил документите на постоянния адрес, който е променен спрямо този който има банката, но е сменен години преди да го има това дело, тоест ЧСИ изобщо не е проверил адреса ми, а си е пращал само на тоя който са му дали от банката.
stormar
Младши потребител

Мнениеот cveti55 » 19 Дек 2010, 17:21

може да искате да възразите- най-добре хванете адвокат д а го обмисли - по чл.147 от ЗЗД. вижте си общите условия на договора, който сте подписали като поръчител.
cveti55
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство