начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

закачка

закачка

Мнениеот lsd123 » 13 Ное 2010, 18:26

:), молба до ЧСИ за издаване на заверено копие от дело, таксата по тарифата е заплатена. В какъв срок трябва да ми издаде преписа и по-важното това административна услуга ли е. Може ли в този случай да се оспорва по АПК :oops:
lsd123
Младши потребител

Re: закачка

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2010, 20:12

Да, това е интересна тема....
Предполагам няма да получите копие от ИД, така щото не сте администратор на лични данни, а дори да сте :arrow: не сте адвокат :arrow: а дори да сте- не сте пълномощник на всички страни по делото. В последното има данни за поне още 5 човека, ерго- молба с изброяване на страниците, като за всяка заплащате такса от 2.70лв.
:roll: Готино, нали! Ма не било съвсем законосъобразно? - хе, хе..., но... така действат определени ЧСИ- съгласно нЕкво указание на техната камара.

Само не съм проследила проблема- е ли обжалван един такъв отказ.

А, вие- наемете си адвокат!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lsd123 » 13 Ное 2010, 23:29

Благодаря за отговора poli_g. Една моя позната ме убеждава,че това било мълчалив отказ който се обжалвал по АПК, но тя все още е студент по право и реших да се консултирам и в този форум. Значи е на прав път момичето.
lsd123
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 13 Ное 2010, 23:36

:) Предполагам колегата е втори курс- до 4-5 има време, тогава отговорът и ще е съвсем различен. Но вие няма да имате това време, за ползата пък съвсем отделно.

АПК няма място в този казус. Никакво.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Ное 2010, 10:44

poli_g написа:съгласно нЕкво указание на техната камара.

НЕма такова указание (поне аз не съм чувАл за такова!)

Има Закон за ЧСИ за тази работа:
(3) Изнасянето на дела или документи от служебния архив извън кантората от компетентни органи се извършва само чрез копие и въз основа на писмен акт на съдия или прокурор. Заверените от частния съдебен изпълнител копия на дела и документи се предават срещу подпис на изрично и поименно посочено в акта длъжностно лице.

За какво Ви е копие на цялото дело? Обикновено едно заверено копие на ПДИ е напълно достатъчно. Копие на делото му трябва само на съда!

АПК щеше да се прилага, ако ЧСИ бяха държавни органи, ама нали са само едни "бизнесмени" (справка - мнението на ЗДДС, НАП, КЗК и др.)... :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот lsd123 » 14 Ное 2010, 12:23

Благодаря, ще се ориентирам към адвокат :)
lsd123
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Ное 2010, 15:14

kalahan2008 написа:
poli_g написа:съгласно нЕкво указание на техната камара.

НЕма такова указание (поне аз не съм чувАл за такова!)

Има Закон за ЧСИ за тази работа:
(3) Изнасянето на дела или документи от служебния архив извън кантората от компетентни органи се извършва само чрез копие и въз основа на писмен акт на съдия или прокурор. Заверените от частния съдебен изпълнител копия на дела и документи се предават срещу подпис на изрично и поименно посочено в акта длъжностно лице.

За какво Ви е копие на цялото дело? Обикновено едно заверено копие на ПДИ е напълно достатъчно. Копие на делото му трябва само на съда!

Знаеш, че нямам против, когато играта е коректна.
По отношение указанието - и останалите ти колеги не знаят да има такова, в този и други съдебни райони, но за двама - има.

И обикновено едно копие на ПДИ не е достатъчна, извинявай, така щото само с нея не можеш да докажеш липсата на обстоятелства и факти относими към едни последици към които се домогва Д. 8)

За какво би могло да ми бъде ли? Да видим- аз съм педантична и си правя архив в който имам копия от всичките доказателства по делата с които съм се заела. ИД станало един лакът обем- начислявани разни такси, като го прелистиш половината съобщения не са изпращани или поне няма данни да са получени от адресатът им. На крак не ми се ще да ревизирам действията- искам да съм на уютно място в офиса и на спокойствие.
А съм си платила за това, нъл тъй.

:roll: Ти защо си против да се дава копие от цялото ИД? И какво общо има нормата на ал.3 на чл. 22 когато молител е страна по ИД? Трябва да го третирате за "компетентен орган"...ама не е. Тя е неотносима към питането и темата тук.

п.п. ДСИ никога не са ми постановявали отказ на такава молба.
Последна промяна poli_g на 14 Ное 2010, 15:24, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 14 Ное 2010, 15:22

Абе няма проблем да си се снабдя с копие от ИД от ДСИ ,след като си платя таксата , къв е проблема от ЧСИ , те да не са по-вече от колегите си ?
Аз също събирам бумаги и що да не събирам ...и така царя дава пъдаря не дава ...
donna
Старши потребител

Мнениеот Melly » 14 Ное 2010, 15:23

Айде е аз да се изкажа. :D

Не съм СЪД (съдебна институция), но пък си имам копие 1:1 от изпълнителното дело. Не мога да не споделя, че в първия момент имаше хън-мън, но в следващия - чинно ми изготвиха това, което поисках - подпис, печат, вярно с оригинала.... :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Ное 2010, 15:25

Ала си плати на страница, нали Мелка?

Пак питам- нормата на чл. 22 относима ли е за страна по делото?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 14 Ное 2010, 15:29

poli_g написа:Ала си плати пна страница, нали Мелка?

Пак питам- нормата на чл. 22 относима ли е за страна по делото?

Естествено. :wink:
Не съм дребнава (туй към Гъдьо и Калахан). :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот gudio » 14 Ное 2010, 20:13

:roll: Аз не отказвам копия от дела на страните. Така или иначе, винаги могат да пуснат някаква безумна жалба и пак ще се "снабдят" с мечтаното копие, само `дето ще си го четат в съда :lol: Следват обикновено после някакви истерии в стил "ама той ми е ровил в родословието, до девето коляно, `ма как така :?: :!: " и жалби до КЗЛД и т.н. :wink: Повечето, да не кажа абсолютно всички неща по делото не са тайна за никого, така и така трябва да уведомяваш страните за действията си, какво скрито може да научат от делото, че да НЕ им го даваш ? Същата история е с исковите и всякакви други дела. ЗЗЛД е ... :twisted: хайде да не се впускаме в коментари по този закон...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Ное 2010, 20:45

gudio написа::roll: Аз не отказвам копия от дела на страните. Така или иначе, винаги могат да пуснат някаква безумна жалба и пак ще се "снабдят" с мечтаното копие, само `дето ще си го четат в съда :lol: ... Повечето, да не кажа абсолютно всички неща по делото не са тайна за никого, така и така трябва да уведомяваш страните за действията си, какво скрито може да научат от делото, че да НЕ им го даваш ? Същата история е с исковите и всякакви други дела.

:) Е, сега разбра ли защо те уважавам? Защото често пишеш самата истина и не се скатаваш. Защото си принципен и не се ръководиш само от собствена облага.
Адвокатурата е загубила, когато си напуснал редиците и.

п.п. Респект и уважение и към kalahan.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 16 Ное 2010, 13:36

gudio написа::roll: Аз не отказвам копия от дела на страните. Така или иначе, винаги могат да пуснат някаква безумна жалба и пак ще се "снабдят" с мечтаното копие, само `дето ще си го четат в съда :lol:

Е, че те винаги могат да си прегледат делото и в кантората, никога не съм отказвал да си го гледат. А ако им трябва копие да се снабдят със съдебно удостоверение - няма проблем тогава. Няма проблем и с отделни документи- ПДИ, запори, възбрани, ако трябва и разпореждания за начислените такси...но не и цялото дело.
Но за общо ползване, ей така, за спорта - не. Защо ли? Защото законът така казва. Винаги, когато някой длъжник иска копие от делото, това е за да се размахват компромати, да се пускат жалби до МП, КЧСИ, СГС, КЗП, Главна прокуратура, омбудсмана, Страсбург и къде ли не. Никога не е с някакви добри помисли, винаги е с цел да се направи мръсно на ЧСи и да се упражнява натиск. А аз много мразя такива изнудвачески истории.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот lsd123 » 17 Ное 2010, 02:02

Моля, ще задам още един въпрос, може би глупав за вас :oops: . В какъв срок ЧСИ трябва да ти издаде удостоверение, че нямаш образувано изп. дело и ако не издаде как да го обжалвам.
lsd123
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство