начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Да осъдиш автосервиз

Да осъдиш автосервиз

Мнениеот dedal_gr » 01 Дек 2010, 20:26

Здравейте!
Извинявам се ако темата е написана в грешен раздел на форума и моля администраторите да я изместят където трябва.

Имам договор с автосервиз за извършване на ремонта на автомобил.
Според договора сервизът е длъжен да ми осигури гаранция и да отстрани описаните проблеми както и да върне автомобила в техническа изправност. Според същият договор аз имам право да прекратя договора без предизвестие в случай на злоупотреба от страна на сервиза като сервизът е длъжен да върне всички пари.

Сега оправиха ми колата но не съвсем тя продължава да е технически неизправна а 2 от проблемите описани в договора си стоят. Първо сигнализирах на въпросният сервиз за проблем но той ми отвърна (Няма страшно карай да свети датчика за маслото е нормално) и единственото което предприе е да сипе добавка за масло.

За мен това е опит за прикриване на сериозен технически проблем и опит за съзнателно въвеждане в заблуждение.

Искам да се възползвам от правото си да прекратя договора заради злоупотреба как мога да направя това и как да го накарам да ми върне парите (имам касови бонове за сумата).
Мисля, че ако използвам правото на гаранция и занеса автомобила в същият сервиз
проблемът няма са бъде отстранен а ще бъде прикрит. Аз не съм специалист и няма как да разбера а и едва ли някой ще може без повторното разглобяване на двигателя.

След като не съм техническо лице и след отговора, че всичко е нормално се обърнах към друг сервиз да диагностика и изказване на становище. Имам издаден констативен протокол в който пише, че има отклонение от нормалната работа на автомобила, че им отчетлив шум от биелните лагери на коляновият вал (това е един от проблемите които трябваше да бъдат отстранени) и че налягането на маслото е под допустимите норми от 0,4 бара (това е нов проблем който липсваше преди ремонта).

Според другият сервиз след отваряне на двигателя (нещо което не позволих докато не се консултирам с адвокат) са почти сигурни, че ще установят непоправими щети нанесени при шлайфането на коляновият вал (също описано като услуга по договора) и някой допълнителни щети (развален термостат) причинени умишлено. Предполагам с цел прикриване на проблем.
Искам въпросният сервиз да заплати всички допълнително нанесени щети по автомобила.

Консултирах се с двама адвокати за сега но искам да чуя колкото може повече мнения на експерти за да съм сигурен, че ще мога да спечеля и че няма да направя някоя грешка.
Имам всички документи сканирани ако някой иска да ги прегледа и да изкаже становище като специалист в областта съм готов да му ги изпратя (немога да кача документите тук. С прекалено голям размер са).
dedal_gr
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство