начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Какво мислите за свободните университети специалност Право

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво мислите за свободните университети специалност Право

Мнениеот ivailoss » 23 Мар 2011, 20:43

Мисля да кандидатствам Право в БСУ или ВСУ,защото там май имам по-голям шанс да ме приемат.Но чета и чувам за тях различни коментари -дали си струва времето и парите и т.н.И дали има голямо значение къде си завършил или после само от теб зависи как ще се справяш.И като цяло Правото перспективна специалност ли е в БГ?След завършване трудно ли има реализация в различните институции за човек без връзки или всичко е въпрос на конкурси и знания. Двуумя се между икономика и право,затова всяко мнение ще ми бъде от полза.
ivailoss
Нов потребител

Re: Какво мислите за свободните университети специалност Право

Мнениеот datajumanji » 23 Мар 2011, 21:48

В БГ има само СУ и ПУ, останалото е една огромна смешка - машина за пари, събирани от идиоти, удовлетворяващи билни родителски амбиции...а другата групичка е от милиционери-дознатели...
datajumanji
Потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 23 Мар 2011, 22:36

А то и едно „Право“ в България, всъщност толкова криво, като се започне с Конституцията, че дори в Софийския и Пловдивския явно още не могат да го изправят. Защо просто не се ориентирате към нещо по-истинско, където и законите са си такива, каквито са дефинирани априори, и понятията съответно не са изкривени
Последна промяна kostadin_yordanov на 24 Мар 2011, 11:42, променена общо 1 път
kostadin_yordanov
Потребител

Мнениеот dikobraz » 23 Мар 2011, 23:57

Доста хора записаха и "завършиха" задочно и дистанционно и ВТУ. Добавете го към възможностите освен БСУ и ВСУ.
Естествено че има значение къде е завършено образованието. Точно поради горните причини. Доскоро имаше обяви за работа с ограничение относно дипломите. Но скоро не са излизали...
След завършване трудно ли има реализация в различните институции за човек без връзки или всичко е въпрос на конкурси и знания - Все пак живеем в България и трябва да се съобразяваме с местните условия?!

Написаното е само мнение, но не и препоръка
dikobraz
Потребител

Мнениеот DEKAH » 24 Мар 2011, 07:59

datajumanji написа:В БГ има само СУ и ПУ, останалото е една огромна смешка - машина за пари, събирани от идиоти, удовлетворяващи билни родителски амбиции...а другата групичка е от милиционери-дознатели...

Некадърници завършват навсякъде.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот datajumanji » 24 Мар 2011, 09:54

DEKAH написа:
datajumanji написа:В БГ има само СУ и ПУ, останалото е една огромна смешка - машина за пари, събирани от идиоти, удовлетворяващи билни родителски амбиции...а другата групичка е от милиционери-дознатели...

Некадърници завършват навсякъде.

Вярно е!!!
Само дето в СУ и ПУ са много малко...
datajumanji
Потребител

Мнениеот DEKAH » 24 Мар 2011, 10:05

datajumanji написа:Вярно е!!!
Само дето в СУ и ПУ са много малко...

Това е оборима презумпция. Мисля, че качеството вече е на еднакво ЛОШО ниво.

За съжаление университета не дава професия. Дава някакви основни знания и това е. Ако си кадърен - ще оцелееш.

Винаги ми е било смешно когато някой казва, че университета му е най-добрия.
Познавам човек, който е завършил право в хем в СУ, хем в Сорбоната (La Sorbonne) в Париж, но определено не мога да кажа, че е добър юрист. И самия той го знае, за това си гледа бизнеса и не се занимава с глупости.

ivailoss написа:Мисля да кандидатствам Право в БСУ или ВСУ,защото там май имам по-голям шанс да ме приемат.Но чета и чувам за тях различни коментари -дали си струва времето и парите и т.н.И дали има голямо значение къде си завършил или после само от теб зависи как ще се справяш.И като цяло Правото перспективна специалност ли е в БГ?След завършване трудно ли има реализация в различните институции за човек без връзки или всичко е въпрос на конкурси и знания. Двуумя се между икономика и право,затова всяко мнение ще ми бъде от полза.

И за да не спамя повече - Пожелавам Ви успех където и да решите да учите. По-важното е после какво ще правите. До колкото зная дипломите от тези университети са си напълно валидни. Реализацията ви зависи от самия вас. Ако се отдадете на ученето - ще ви е по-лесно на конкурси и изпити. Само времето ще покаже дали ставате или не.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот genius75 » 24 Мар 2011, 15:07

Такава тема периодично се пуска, и започва едно "за-против" от разни студенчета 3-4 курс, дето се пенявят че "техния" университет е най-най-.... Истината е такава, каквато Декан я е написал. Университета не е някаква гаранция за пригодност. Тва е.
genius75
Потребител

Мнениеот penelope » 24 Мар 2011, 15:25

А какво мислите за специалност "Право" в УНСС?
penelope
Младши потребител

Мнениеот penelope » 24 Мар 2011, 15:38

Съгласна съм с DEKAH. Но определено при търсенето на реализация на много места пресяват първо на база завършил ли е кандидата СУ например и изобщо не се стига до проверка на подготовката му и мотивацията му...
penelope
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Мар 2011, 19:17

Свещенна заблуда ! Аз съм завършил във ВСУ-то,но това не ми пречи да упражнявам адвокатска професия.Клиент,като влезе в кантората ми не пита къде съм завършил,кога и с какъв успех от държавните изпити.Клиента се интересува от два основни въпроса:

- ще може ли да ми се помогне ?
- колко ще ми струва да ви ангажирам по моя казус,проблем или услуга !

Какво по-различно би било ако бях учил в София,или в Пловдив? Или във Велико Търново ?
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот taen » 24 Мар 2011, 19:35

Доста несериозно (да не напиша друга дума) е да слагаш под общ знаменател университети и студенти, че и да правиш обобщаващи заключения. Като цяло програмата за обучение навсякъде е една и съща, а и преподавателите са същите, не вярвам и оценяването да е по различни критерии. Преподаващите някъде се стараят повече, другаде по-малко, но няма още открита формула да налеят знания на студент в главата. Така че, какъв юрист ще излезе от обучаващият се зависи от самия него. Дори и някой университет да дава предимство на завършилите го, то ако не се чете всеки ден много бързо пак се изостава. Дипломирането е само началото на професионалния път, а не крайна оценка, която ще е валидна следващите 40-50 години.
taen
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 24 Мар 2011, 19:44

Аз пък мисля, че най-трудни са кандидатстуденстките изпити в СУ. Оттам нататък си правете вие изводите.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 24 Мар 2011, 20:22

kalahan2008 написа:Аз пък мисля, че най-трудни са кандидатстуденстките изпити в СУ. Оттам нататък си правете вие изводите.

Едва ли и сега да е толкова висока летвата.Пък и да е.Не съм чул на студентите от СУ да им е обещавана 100 % гарантирана реализация след завършване.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот datajumanji » 25 Мар 2011, 09:44

sarbijanac написа:
Какво по-различно би било ако бях учил в София,или в Пловдив?

Разликата е, че щеше да си завършил СУ или ПУ!
Толкова ли е сложно за разбиране?
datajumanji
Потребител

Мнениеот him_him » 25 Мар 2011, 10:25

Колега, учете , където на вас ви е най-изгодно! Ако сте от Бургас- БСУ.... Проявявайте старание и това, че около вас има идиоти и т.н. - ако сте упорит- те няма да ви пречат, ако ли не- ще станете като тях.Така че набележете няколко места и давайте смело напред!
Аз лично съм завършил СУ и искам да се занимавам с наказателно право, но за жалост се занимавам с гражданско( което ми е трудно и неинтересно), тъй като на психото в МВР режат много яко.....
П.С. И по-малко четете форуми кой е по и кой е най-велик!!! Все пак сме в България :)
him_him
Нов потребител

Мнениеот chadel » 25 Мар 2011, 10:28

Мислим, че дори едно магаре да вържем отпреде, след 5 години и то ще завърши. :wink: Което не значи, че ако си ученолюбив, трудолюбив и нахъсан, няма да успееш.
chadel
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 25 Мар 2011, 10:47

sarbijanac написа:
kalahan2008 написа:Аз пък мисля, че най-трудни са кандидатстуденстките изпити в СУ. Оттам нататък си правете вие изводите.

Едва ли и сега да е толкова висока летвата.Пък и да е.Не съм чул на студентите от СУ да им е обещавана 100 % гарантирана реализация след завършване.

Гаранция в България за нищо няма, най-малкото за професионална реализация. В България се реализира най-успешно онзи вид Mollusca (лат. - мекотели), които нищо не разбират, нямат грам мозък в главата си, но се справят много успешно в други насоки - да са безгръбначни, безсъвестни, неморални, подмазвачи, връзкари, гадняри и т.н. Ако си от тази порода, няма значение кой университет си-реализация винаги ще имаш, и то много по-успешна. И тъй като от тази порода животни винаги ги мързи, те или записват в някой университет, където влизането е лесно, или ако запишат в СУ, например, това става със същите похвати - връзки+пари.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivailoss » 25 Мар 2011, 13:52

Благодаря за изказаните мнения ,всички ми бяха полезни.Имам още един въпрос-осъждан съм за престъпление по непредпазливост(ПТП),това пречка ли е да се заема длъжност в съд, птокуратура,следствие или да се упражнява адвокатска професия?
ivailoss
Нов потребител

Мнениеот datajumanji » 25 Мар 2011, 15:13

ivailoss написа:Благодаря за изказаните мнения ,всички ми бяха полезни.Имам още един въпрос-осъждан съм за престъпление по непредпазливост(ПТП),това пречка ли е да се заема длъжност в съд, птокуратура,следствие или да се упражнява адвокатска професия?

ЗСВ, ЗА, ЗННД, ЗЧСИ, ЗМВР...
И ще разбереш!
Само да те успокоя: съдия, прокурор - не, даже да си реабилитиран за престъпления от ОХ!!!
datajumanji
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии