начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пренос на номер от мобилен оператор

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пренос на номер от мобилен оператор

Мнениеот Didis » 02 Апр 2011, 15:53

Бих искала да помоля някого за съвет в случая ми с пренос на номер от Мтел към Виваком!
Аз съм абонат на Мтел и малко повече от месец преди да ми изтече договора с тях отидох във Виваком и подадох Заявление за пренос на номер към тяхната мрежа. Те ми казаха, че няма смисъл да подавам писмено предизвестие към Мтел, защото заявлението се счита за такова. Прочех и една от клаузите, в която се казва: "Упълномощавам БТК да прекрати от мое име и за моя сметка д-ра с Мтел, като настоящото заявление следва да се счита за писмено предизвестие за прекратяване на двустранен д-р по отношение на номера, чиято преносимост се заявява."
На датата на прехвърляне на номера Мтел уведомяват Виваком, че дължа неустойка. След като аз отидох в магазин на Мтел и се разбрахме по този въпрос се оказа, че не дължа такава защото всичко е изрядно и премахнаха сумата. Беше ми заявена нова дата за пренасяне на номер. На нея Мтел отново казаха, че дължа неустойка в размер на 150лв. Този път започнаха да спорят с мен, че за да прекратя договора си с тях, трябва да подам лично писмено предизвестие.
Прочетох в сайта на Комисята за регулиране на съобщенията, че не е необходимо аз да подавам предизвестие. Достатъчно е заявлението към Виваком.
Сега се чудя към кого да напиша жалба. Защото отговора ми от КРС може да се забави и с един месец, а дотогава Мтел ще си преподпишат договора ми.
Didis
Нов потребител

Re: Пренос на номер от мобилен оператор

Мнениеот hristovv » 04 Апр 2011, 16:00

При мен се случва следното: нямам срочен договор с БТК и искам да прехвърля номера от БТК към кабелния оператор. Написах заявление за преносимост и вече 4 месеца чакам това да се случи. Отговора на БТК е "грешка в документите". Беше явно че така от само себе си грешката няма да се оправи и си написах жалба до КРС, от там ми се обадиха след 10 дни и казаха че вече тече проверка по моя случай. Сега чакам да ми се обадят за резултата. А дотогава ще си плащам месечните такси и към двата оператора за съжаление.
hristovv
Младши потребител

Re: Пренос на номер от мобилен оператор

Мнениеот stanimira_86 » 05 Апр 2011, 11:13

Това е проблем при всички оператори. Единствено мога да кажа, че М-тел премахнаха автоматичното подновяване и дори и да ти бъде подновен договора той става безсрочен, така че реално няма от какво да се притесняваш ;)
stanimira_86
Младши потребител

Назад към Общи дискусии