начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Някой използва ли такова устройство?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Някой използва ли такова устройство?

Мнениеот alenso » 21 Юни 2011, 12:04

Здравейте. :)

В момента чета за някакви устройства за четене на ел. книги - http://www.reader.bg/ и исках да попитам някой има ли такова да сподели впечатления? Пише, че не излъчвали, а отразявали светлината и че батерията им издържала по няколко седмици!? Интересува ме дали е вярно или е някакъв рекламен/търговски трик!
alenso
Нов потребител

Re: Някой използва ли такова устройство?

Мнениеот advokat__nikolov » 26 Юни 2011, 22:35

Братко, явно си в каменната ера още.

Използвай таблет с Android. Четенето на ел. книги е лудница на таблета, но предпочитам истинските книги. Освен това на таблета правиш всичко, което и на лаптопа със зверска мощ. Идеално е за съдебна зала, вместо да мъкнеш камара закони.

Това е най-доброто в момента Samsung Galaxy Tab 10.1 инча, 1000 лева е.

Изображение

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 09:13

advokat__nikolov написа:Братко, явно си в каменната ера още.

Не знам защо си мислиш така?

Имам Асер Икониа Таб и мога твърдо да заявя, че за продължително четене на книги това устройство просто не става! Таблетчето си е супер, но едно че батерията му държи 8 часа (т.е. иска си ежедневното зареждане), друго че излъчва и е същото като да четеш от лаптоп. Да не говорим, че дори без калъфче е над 700 гр. и след 5-тата мин. държане ръката ти омалява. Така че не ми казвай в коя ера съм! ;)

Очаквам хора притежаващи такова да споделят реални впечатления.
alenso
Нов потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 27 Юни 2011, 09:23

http://tablet.bg/tablets-apple-apple_ipad_2_16gb_wifi
От това по-добро за целта няма.
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 10:00

Bai_Ganjo написа:http://tablet.bg/tablets-apple-apple_ipad_2_16gb_wifi

Дали ще е Айпад, Асер или друго - все е таблет. Аз такъв имам, но търся отзиви за съвсем друг тип у-во!
А и линка който си дал ... най-евтините айпади се предлагат в Карфур! ;)
alenso
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Юни 2011, 13:15

Bai_Ganjo написа:http://tablet.bg/tablets-apple-apple_ipad_2_16gb_wifi

Какво го хвалиш тоя Айпад. Чул си нещо, ама не си дочул. :D Айпада няма и не може да има Флаш поддръжка. Стив Джобс е със сериозен конфликт със Adobe и няма как да стане. Второ, Айпада няма десктоп, а директно виждаш иконите от апликейшън менюто (вж по-долу снимката) . Трето браузера Safari е пренесен от Айфон към Айпад, което е една идея по-малко. Докато при Андроида, Гугъл са пренесли уиндоуския Chrome директно у таблета. Четвърто таблетите с Андроид Хъникъмб разполагат с резолюция 1280х800, докато при Айпада резолюцията е 1024х768.

Алонсооо изтегли си от Маркета по свестно приложение бе. A500 ли ти е Icоnia-та? Я кажи?

Android 3.0 Honeycomb (ляво) vs. iPad, Desktop

Изображение

Google Chrome при Android

Изображение

Safari при iPad, виж как са табовете ужасно е

Изображение
advokat__nikolov

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 14:41

advokat__nikolov написа:Алонсооо изтегли си от Маркета по свестно приложение бе. A500 ли ти е Icоnia-та? Я кажи?

Да, A500 e.
И съм АлЕнсо, а не АлОнсо! :)
alenso
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 27 Юни 2011, 15:45

А ти в Android Market въобще влизаш ли?
advokat__nikolov

Мнениеот alenso » 27 Юни 2011, 16:48

advokat__nikolov написа:А ти в Android Market въобще влизаш ли?

Това какво общо има с темата която съм отворил?
Ще си купя eInk екран от Андроид маркета и ще го сложа на таблета ли?
Или таблета ми ще почне да издържа по 2-3 седмици (както пише за екрани с ел. мастило)?
alenso
Нов потребител

Мнениеот kirildimitrov85 » 28 Юни 2011, 08:03

alenso написа:Здравейте. :)

В момента чета за някакви устройства за четене на ел. книги - http://www.reader.bg/ и исках да попитам някой има ли такова да сподели впечатления? Пише, че не излъчвали, а отразявали светлината и че батерията им издържала по няколко седмици!? Интересува ме дали е вярно или е някакъв рекламен/търговски трик!

Разбира се, че има трик. Аз имам подобно чудо и не го ползвам. След час почва да те боли главата. Издръжливостта на батерията също е преувеличена.
kirildimitrov85
Нов потребител

Мнениеот alenso » 28 Юни 2011, 16:44

kirildimitrov85 написа:Разбира се, че има трик. Аз имам подобно чудо и не го ползвам. След час почва да те боли главата. Издръжливостта на батерията също е преувеличена.

Чак да те боли глава?!? Стига бе, сериозно ли?
Ако не е тайна каква марка е, понеже пише че има и четци с ЛСД екрани (които също си излъчват, а не отразяват!) и живота на тяхната батерия е нормално много по-къс (и тъй като излъчват от нормално да те заболи глава.) За тези с еИнк екран пише че харчат батерия само когато рефрешват (аз първоначално се зачудих защо живота на батерията го мерят в брой прелиствания!) и ми е странно това което казваш. Кажи ми каква марка е все пак.
alenso
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 28 Юни 2011, 19:54

kirildimitrov85 написа:
alenso написа:Здравейте. :)

Разбира се, че има трик. Аз имам подобно чудо и не го ползвам. След час почва да те боли главата. Издръжливостта на батерията също е преувеличена.

Ахаа, Аленсо, видя ли сега :D Хората са го измислили - капацитивен SuperLCD дисплей :D Така че Андроида е непобедим :D Я погледни дали имаш ъпдейт до 3.1
advokat__nikolov

Назад към Общи дискусии