- Дата и час: 08 Фев 2025, 02:15 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли право СИ да влиза в апартамента ми без да съм длъжник
|
|
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: съдия изпълнител
Нямам нищо общо с фирмата, просто апартамента съм закупила от собственика на фирмата като ФЛ. Каквото такова, няма да се караме с ЧСИ , щом прецени няма да го спирам.
- aspasia_
- Младши потребител
Здравейте,имам голям проблем и имам нужда от съвет.Със съпруга ми сме женени от 18 години.Миналата година се разделихме за кратко,но после се наложи да го прибера обратно тъй като се разболя и нямаше кой да се грижи за него.Наскоро разрах че е взел пари от хора който са го осъдили и съответно веднага са го препратили на съдия изпълнител.Запорираха му пенсията и в писмото от съдия изпълнителя пише че ще описват имущетво.Апартамента в който живеем е на моята майка ,а колкото до имуществото което е вътре той почти нищо не е закупил за тези години.Въпроса ми е какво да правя?нямам фактури за почти нищо,а той е регистриран на адреса.моля посъветвайте ме
- vili_p
- Нов потребител
Може да предявите установителен иск с който да оборите СИО за вещите ,който смятате че съпруга ви няма принос.И по този начин да ,прекратите СИО по време на брака по отношение на същите поставяйки ги в личното ви имущество.
-
Pause - Активен потребител
Re: Има ли право СИ да влиза в апартамента ми без да съм длъ
пред съдия изпълнителя ли трябба да стане това?
- vili_p
- Нов потребител
Re: Има ли право СИ да влиза в апартамента ми без да съм длъ
vili_p написа:Пред съдия изпълнителя ли трябва да стане това?
-Не естествено пред компетентният съд надлежно сезиран по засегнато материално право в случая правото ви на собственост.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
-
Pause - Активен потребител
kalahan2008 написа:inspectora написа:Е да, ама не взискателят има правомощията да дойде да описва, нали?![]()
Ама взискателят посочва срещу какво имущество да се насочи изпълнението, нали?И все пак взискателят трябва да плати таксата за описа, за да се извърши същият, нали? Хайде, хайде, взискателят бил невинен, ЧСИ-ту бил(о) виновно...какви Хадвукати на взискателите съм виждал, свят да ти се завие...опиши и бонзая...и кристалните чаши...да не забравиш и дивана и килима...я, тези гуми май са ценни...и т.н....а пък длъжникът те псува на майка пред очите на присъстващия и доволно недоволен и мрънкащ полицай ("абе какво ме занимавате тука, имам по-важни работи да върша, имам преписки и т.н.
"), а ти, нали не трябва да си "диване", не върви някакси да му върнеш на попържнята...нали си блюстител на закона, току-виж утре цъфнали медиите със заглавие "Бирник псува обижда бие рита малтретира Андрешковци"....
Със сигурност има и такива ЧСИ-диванета, но пък в сравнение с броя на взискателите-диванета броят на ЧСИ-диванетата е пренебрежимо малък...никой ЧСИ няма да си дава голям зор, защото, ако щете вервайте, ама описът на движими вещи е далеч по-голямо приключение и изисква доста повече нерви, отколкото един обикновен опис на недвижим имот...то затова и много ЧСИ вече не ходят на такива...
добър вечер господин Клаханчо 2008 и всички останали "бирници" от гилдията ЧСИ.
Защо си чешете езиците над тази Андрешка, вместо до сега да сте и казали откровенно, докато на адреса на нейния апартамент има фирма която се води като длъжнин, взискателя може да и вземе и
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- silanapravoto
- Младши потребител
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|