начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

присъединяване към В и К мрежа

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

присъединяване към В и К мрежа

Мнениеот zarkoenko » 15 Сеп 2011, 19:51

здравейте.В момента имам проблем с присъединяването към В и К мрежата,защото съм отдалечен на около 200метра при,което ми беше даден отказ за свързване към В и К и казаха,че трябва да мина на собствен водоизточник(сондажен кладенец за битови нужди) .Имотът ми е с променен статут "Обществено обслужващо застрояване".Може ли да се сключи предварителен договор с Басейнова дирекция за ползване на сондажен кладенец при,което да го представя в общината и да получа разрешение за строеж?Знам,че процедурата с узаконяване на сондаж е много бавна а имам проект и всичко останало за започване на строеж.благодаря предварително за отговорите.
zarkoenko
Младши потребител

Re: присъединяване към В и К мрежа

Мнениеот goblin » 15 Сеп 2011, 20:01

zarkoenko написа:Може ли да се сключи предварителен договор с Басейнова дирекция за ползване на сондажен кладенец при,което да го представя в общината и да получа разрешение за строеж?

Не, не може.
goblin
Потребител

Мнениеот zarkoenko » 15 Сеп 2011, 20:36

Под "предварителен договор" искам да кажа,че ще подам молба за водоползване и ще си платя таксата.съответно с този документ,който ми издадат да го представя като предварителен договор за да ми издадат строително разрешение а в процеса на строеж да си наема хидрогеолог за съответната документация и узаконяване.
zarkoenko
Младши потребител

Мнениеот via_victoria » 15 Сеп 2011, 21:05

не е ли по-лесно да си одобрите проект за външно ВиК захранване, а после да въведете обекта в експлоатация със сондаж?
via_victoria
Потребител

Мнениеот TheOldMan » 15 Сеп 2011, 21:08

А ако от сондажа изобщо не излезе вода? Ако излезе течност, която не става за употреба?

А... ВиК не се ли навиват на врътката да изградите и да им "харижете" тия 200 метра водопровод?
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот zarkoenko » 15 Сеп 2011, 21:28

водата излиза на 5-я метър и е неограничено количество,защото съм на сто метра от река.
zarkoenko
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 15 Сеп 2011, 21:36

Това е във вашия случай, но не е приложимо винаги. Затова закона е затворил вратичката. А не може специално заради вас да се наруши закона. Там пише - разрешение за строеж само при вода в имота.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот zarkoenko » 16 Сеп 2011, 13:24

посъветвайте ме как да мина по евтино ако е възможно без В и К.
zarkoenko
Младши потребител

Мнениеот goblin » 16 Сеп 2011, 14:48

Няма евтин и бърз вариант, за съжаление. ЗУТ изисква "разрешително за изграждане на водовземно съоръжение за подземни води и/или разрешително за водовземане, и/или разрешително за заустване на отпадъчни води, издадени по реда и в случаите, предвидени в Закона за водите". Там пък е предвидена процедура по издаване на такова разрешително, свързана с много съгласувания, ОВОС, и тъй нататък. По изключение е установен уведомителен режим за кладенците "за собствени потребности от граждани - физически лица", но Вашият случай очевидно не е такъв.
goblin
Потребител

Мнениеот bgarch » 16 Сеп 2011, 20:37

Не забравяйте, че при вариант собствен сондаж Вие трябва да направите съответните лабораторни проби и да удостоверите, че водата има хигиенни качества за питейно- битова вода. И това трябва да го правите след това периодично. Т.е. Вие трябва да изпълнявате функцията на ВК- фирма. Ще Ви излезе доста солено във времето. Така че моят съвет е- ориентирайте се към връзка с водопровода на ВК.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот zarkoenko » 16 Сеп 2011, 21:46

водата ще се използва само за битови нужди и няма да се пие.преди време имах разговор с хидрогеиолог и той каза,че веднъж годишно се носят проби за изследване а когато е за пиене мисля,че беше на три месеца.лошото е че съм много отдалечен от водопровода а той се намира от другата страна на пътя.за да изградя водопровод до имотът ми трябва да го съгласувам с 10 инстанции,проектиране,тръби минимум Ф90 около 180-200метра и куп други неща а времето не го слагам.идеята ми беше да имам някакво временно разрешение за вода по време на строежа и заедно с това да си узаконя сондажа.а всички тези крайпътни ресторанти,автосервизи,магазини как се справят с водата след като са на километри от В и К мрежата.
zarkoenko
Младши потребител

Мнениеот goblin » 17 Сеп 2011, 09:53

zarkoenko написа:водата ще се използва само за битови нужди и няма да се пие.

Няма такъв филм! Щом тече от чешмата - трябва да може да се пие. Водата за готвене, миене и т. н. също трябва да е с питейни качества. Тази за миене на коли може да не е.
Щом Ви трябва сондаж - правете си го. Нямате кой знае какъв избор.
goblin
Потребител

Мнениеот zarkoenko » 17 Сеп 2011, 15:47

има много обществени обекти на,които има табели с надписи показващи,че водата е само за миене а не за пиене.обекти за,които се сещам са бензиностанцийте(не всички).
zarkoenko
Младши потребител

Мнениеот goblin » 19 Сеп 2011, 19:52

Има, вярно е. Има обаче и нормативи. Някои не ги спазват - и това е вярно. Е, и?
goblin
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Сеп 2011, 21:01

zarkoenko самият аз съм единствено на собствен водоизточник - от края на осемдесетте, когато т.н. басейнови дирекции не знаеха на кой свят са. След влизането на сегашния Закон за водите в сила, дойдоха не'кви чичовци от басейнова дирекция и разлепиха съобщения да отидем в централата във Варна и да декларираме че ползваме водата само за битови нужди. Без да съм навътре в Закона за водите знам че и сега е възможно водоползване на собствен водоизточник, но ако става въпрос за нуждите на търговец по смисъла на ТЗ требе да си сложиш и водомер на източника. Разбира се съответните инвестиционни проекти и РС си требе парекселанс независимо дали си търговец или раб Божи
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация