начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Запор в/у трудово възнаграждение

Запор в/у трудово възнаграждение

Мнениеот silvia23 » 21 Сеп 2011, 13:22

Здравейте.
Бих искала да получа професионална информация относно следният казус:
Наложен ми е запор в/у трудовото възнаграждение при спазване на правилата по чл.446 т.3 от ГПК
Към днешна дата съм освободена оттрудово правоотношение по чл.331 ал.2 от КТ - с обезщетение четирикратен размер на месечното брутно възнаграждение.и получих съобщение,че ще ми бъде запорирана цялата сума над 800 лв.
Правилно ли е това? Нали по чл.446 т.3 трябва да се удържа за месечно възнагр. а обезщетението е дефакто за 4м. Не е ли редно да се удържи 1/3 от тази сума.
Предварително благодаря на всички,който ще вземат присърце моят проблем и ще ме посъветват
Поздрави.
silvia23
Нов потребител

Re: Запор в/у трудово възнаграждение

Мнениеот Pause » 22 Сеп 2011, 09:56

Тълкувате закона през „криво огледало”понеже в хипотезата на цитираната разпоредба не попадат обезщетенията получени при прекратяване на трудово правоотношение.
И обезщетението е изцяло секвестируемо.Имайте впредвид ,че и магистратите са чели книжки. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство