начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с ВИК моля за ПОМОЩ

Проблем с ВИК моля за ПОМОЩ

Мнениеот vkozarev » 31 Окт 2011, 09:31

Здравейте, интересувам се относно следния казус моля, помогнете.
Скоро купих един апартамент от частно лице което не си е прехвърлило партидата на ВИК и има задължения към последните.
При покупката уговорката беше да даде остатъка от тия пари но в последствие потъна в дън земя. Аз немога да си платя водата нито да сменя партидата на мое име защото за да платя моите сметки трябва да платя първо неговите сметки и така известно време. Докато получавам известие от съда, че ВИК искат да съдят собственика на партидата а то е една жена която е починала от доста време насам. Какво мога да направя да платя само моите сметки или съм прекаран и могат ли да ми направят нещо като съм собственик на апартамента но не и на партидата.
Моля, дайте съвет.
vkozarev
Нов потребител

Re: Проблем с ВИК моля за ПОМОЩ

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Окт 2011, 09:58

Дългът се прикрепя към имота, а вие - като страни се съдите помежду си.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vkozarev » 31 Окт 2011, 11:12

А като са изпратили тази призовка до човек които не живее на адреса поради обяснените по-горе причини (смърт) кои трябва да иде до съда и трябва ли да се ходи изобщо ако се плати сметката.
vkozarev
Нов потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Окт 2011, 12:05

Аз предлагам да отидете на място във ВИК и да им изясните тези факти. Но дори и да го направите, за съжаление, няма да се освободите от дълга. Трябвало е тези задължения да бъдат изчистени преди покупката на имота от Вас. Сега остава да се реши въпросът извънсъдебно или съдебно в зависимост от цялостната документация по казуса и всички обстоятелства, относими към спора.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство